Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 4

• 61 606
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
stefistefy76, говоря конкретно за тази клиника в Испания, която е една от най-престижните,
и не е за донорска цената, а с твоя я. Инфото е сигурно, цената е била толкова, едва ли са я намалили.
Не знам някой да е дал повече пари за интервенции тук от мен, но всеки път благодаря на Бог,
че отидох в ТР да ги направя, а не у нас!
Лекарствата преди трансфера са някакви стотинки, няма какво да ги мислиш!
Успех! Heart
~Bell~, след като спра Ясмин, винаги ми идва след 4 дена,
може би, затова ти е казал да дойдеш.
След 5-ия ден прегледите са през ден, затова оставам там до пункция.
Успех! Стискам палци! Heart

# 646
Бел, прекрасен план. Хайде и този път да е до успешен финал.
На мен след Ясмин, като по часовник на 3-ти ден ми идва. И той това смята за 1-ви ден - независимо има , няма кървене. Обсъждала съм го с него и съм го питала. Относно прегледите по стимулацията мисля е различно. Аз бях с объркани хормони и след като стартирахме на 1 или 2- ти ден ме викаше след 2-3 дни, после ходех през ден. Но аз съм различен случай. При други момичета ги е викал на 6-7 ден. После след 3-4 дена и след това още един, два прегледа преди пункция.

# 647
Момичета, тези , които пътувате със самолет- има ли шанс съвсем краткосрочно цената на полета да спадне? Искам да ползвам само връщането обаче за 02. Или 04. цените са като за отиване и връщане и отгоре...146 евро

# 648
  • Живее на Луната
Колкото е по-скоро е полета, толкова по-скъпо. На 04.02 е 133. Двупосочния обикновено е 195Евро.

# 649
Понякога обаче е обратно, когато има много непродадени места в самолета. Конкретно върху търкиш еърлайнс нямам наблюдения, затова питам

# 650
Здравейте момичета,скоро и аз не съм писала бях изпаднала в някаква дупка след неуспешния ми опит в ТР,но ви чета всеки ден.Относно парите-2250евро+250за ЗЕТ със започване на стимулацията,направиха ми свеж трансфер,след неуспеха питах Хафизе за 250евро за ЗЕТ какво се случва с тях и тя ми каза да дам сметка за да ми ги върнат и ми ги върнаха.За съжаление и аз не мога да продължа в ТР ще си пусна документи за фонда хич не ми се иска в БГ но нямам друг вариант за сега.Пожелавам на всяка една от вас много успех ще ви стискам много силно палци.

# 651
Здравейте момичета,скоро и аз не съм писала бях изпаднала в някаква дупка след неуспешния ми опит в ТР,но ви чета всеки ден.Относно парите-2250евро+250за ЗЕТ със започване на стимулацията,направиха ми свеж трансфер,след неуспеха питах Хафизе за 250евро за ЗЕТ какво се случва с тях и тя ми каза да дам сметка за да ми ги върнат и ми ги върнаха.За съжаление и аз не мога да продължа в ТР ще си пусна документи за фонда хич не ми се иска в БГ но нямам друг вариант за сега.Пожелавам на всяка една от вас много успех ще ви стискам много силно палци.
Много съжалявам, ама горе главата и само напред.... няма друг начин.А знаеш ли случайно как се избира (на базата на какво) дали да е свеж или зет ? Извинявам се ако звучи глупаво въпроса

# 652

Съжалявам за неуспеха. Горе главата!

# 653
И аз бих искала да попитам момичетата с повече опит в Турция ,кога се избира и решава дали да се прави свеж трансфер или ЗЕТ( наясно съм ,че когато има хормонални или други мед.причини се налага отлагане на трансфер).  Интересно защо почти на всички момичета се отдържат по 250евро за ЗЕТ ,още преди да е ясно дали ще се стигне до там .

# 654
Светулка,за съжаление и ние сме на този хал...налага се  да продължим тук.Дай Боже пък да имаме късмет!

# 655
През всичко с което съм се сблъсквала в България... (4 неуспешни инсеминации, 1 лапароскопия, сумати лекари, 3 неуспешни трансфера (по фонд) (общо до тук 15хил лева)) и безброй много обиди (няма да изпадам в подробности, защото ме е срам да ги изреча).
И всичко което преживях в Турция ... като лекари, отношение, и приятно изживяване ако щеш..... изцяло се доверявам на тях. Няма по добри.
Сега е момента да се оставите на течението и да им се доверите. Отпуснете се и се насладете. (Колкото и нереално да звучи)...
Те са точните хора, които да преценят дали да е ЗЕТ или свеж трансфер.

# 656
Ели не знам по какъв начин избират какъв да е трансферът,явно доктора така е преценил иначе аз нямам поне за сега някакви проблеми-правих цветна снимка-ок,нямам никакви операции,цикъл редовен,изследванията добри.Тук в БГ ни водеха с мъжки фактор,в Турция доктора каза че за него нямало проблем мъжкия фактор.След опита в Турция според доктора проблема бил възрастовият фактор-аз съм на 39г.и яйчниковия резерв.Предлага нова стимулация да се направи и пак трансфер и щял да прецени по време на стимулацията дали да е фреш или замразен трансфер.Ваня Дай Боже стискам палци да  имаме много късмет.Заслужаваме го.Всички!!!.

# 657
Най-често отлагат свежият трансфер заради хиперстимулация, ако имате много фоликули, няма как, хормоните са страшно завишени. Добре е да се изчака 1-2 цикъла, за да се успокоят хормоните и тогава се прави трансфера. Освен това прогестеронът преди пункция трябва да е под 1, иначе лигавицата презрява до трансфера.
При 2-та ми опита в България, бях с Естрадиол около 6000 и Прогестерон 1,50 преди пункция и 2-та трансфера ми бяха ЗЕТ. В Турция не са ми изследвали прогестерон преди пункция, защото знаехме предварително, че ще е ЗЕТ, най-вече защото искахме да направим и ПИД, а и докторите се опасяваха също от хиперстимулация. Такава разбира се нямаше и за същият брой фоликули Естрадиола ми беше около 3000. Чувствах се много добре след стимулацията, нямах абсолютно никакви оплаквания.
А относно цените, на нас в Турция опита ни излезе колкото в България. И то със всички включени разходи за хотел, храна, пътни, лекарства, цветна снимка, спермограма, консултация с андролог, може и да пропускам нещо. Общо около 7000 лв. + 3000 лв. за ПИД (това е единственото допълнително нещо, което ни ускъпи процедурата).
В България 1-вият опит ни струваше 7000 лв - само за процедурата, лекарствата, цветната снимка и кръвните изследвания(тук вкл. имунологични и генетични изсл.).
2-рият ни опит беше по фонда и дори тогава доплатихме около 2500 лв.
Така че, ако не сте по фонда изобщо не си заслужава, да се прави опит в България. Разбира се, има и такива, които успяват още от пъвият си опит в България, но това е и въпрос на късмет.  Simple Smile

# 658
По принцип, след изваждането на Я, организма е стресиран и му трябва малко време, за да се възстанови иначе атакува върнатите ембриончета, като чужди тела и се опитва да ги елиминира. За това се изчаква няколко цикъла, за да се възстанови организма. Обаче, ако има много добри ембриони, се пристъпва към   свеж трансфер.
Аз трябваше да правя лапароскопия, за да махнем едната тръба, после лежах в Пирогов заради кожен проблем. Общо 4ри цикъла изчакахме.

# 659
И моя зет беше заради това, че организма ми трябваше да се възтанови. Изкараха ми 38 я. А и доктора искаше да ми направи лапаро заради тръбите. И така си минаха 2 цикъла. Пристърихме към зет. За първи път видях пжложителен тест. Не можах да повярвам на очите си. Но уви, изтеглих късата клечка. Оказа се извън маточна.
И сега с нови сили ще правим втори зет.
Вярвам им. Знам че сте стане.
Успех на всички 🤗

Общи условия

Активация на акаунт