Цветя за терасата - 2

• 58 356
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Май е това:  Aptenia cordifolia
https://en.wikipedia.org/wiki/Aptenia_cordifolia
В уикипедия не пише, че е делосперма, но тук  дават като вариетет Delosperma Trailing Variegated 'Aptenia cordifolia variegata'
http://www.sedanfloral.com/Plant-Name/Delosperma-variegated

При всяко положение е сукулентно, така, че по-добре да го боднеш направо в почва. Във вода може да изгние.

От всичко, което прочетох, май май е директно за почва и то смесена с пясък, даже пише, че резниците се подсушават. Във вода моето започва да гние, вчера го забелязах.
Аптенията пуска коренчета във вода.Аз по този начин си  я размножих и сега цялата ми тераса е в саксии .Не съм пробвала да бучна направо в почвата.

# 661
  • софия
И при мен клончето започна да загнива във водата и го бучнах.  Sunglasses
котана, зимата какви грижи полагаш и къде я прибираш?

# 662
На мен не ми се вярва в хартийката да е причината, нали като се извади растението от работната саксия се вижда, че е пълна с корени - как са пораснали, ако хартията пречи? И след като вече са пораснали далеч извън нея, значи няма никаква причина да се маха, напротив - това ще накъса корените. Възможно е обаче да задържа влага, уж гледам да поливам не непосредствено до стъблото, но кой знае.

Eто от това се боя и аз. Веднъж го направих, отстраних кошничката, и заедно с нея и корените Rolling Eyes

# 663
  • Варна
Да, никакви кошнички не махам аз. Евентуално ако е възможно може с ножица да се понареже, но и това не правя. Само внимавам как поливам, докато не се прихване и не тръгне видимо да расте.

# 664
Разрязвам го с ножицата на няколко места. Не съм имала проблем с корените. Не дърпам да махам хартийката.

# 665
Аптенията пуска коренчета във вода.Аз по този начин си  я размножих и сега цялата ми тераса е в саксии .Не съм пробвала да бучна направо в почвата.

Ще го изчакам още малко и ако продължава да се лигави /да загнива/ ще го засадя.
Прекалено ми е ценно  Joy Heart

# 666
  • софия
Аптенията пуска коренчета във вода.Аз по този начин си  я размножих и сега цялата ми тераса е в саксии .Не съм пробвала да бучна направо в почвата.

Ще го изчакам още малко и ако продължава да се лигави /да загнива/ ще го засадя.
Прекалено ми е ценно  Joy Heart
Laughing Едно от най-скъпо(ценните) цветя ти е това  Heart Eyes

# 667
Тъй, тъй, ама пък колко е красиво само! Heart

# 668
  • София
Днес си взех,  лилиум . Мога ли в саксия да го гледам това цвете на терасата и ако ДА , колко голяма саксия да взема  newsm78

# 669
Kimbolina, бях си купила лилиум от Лидл
https://www.pinterest.com/pin/679410293766222346/, след около месец прецъфтя, след около два месеца изсъхна целия.Извадих грудките и ги прибрах на тъмно в хартиена кесия( прочетох в нета). После ги засадих и ги поливах, и нищо не изникна, като разрових пръстта направо бяха изчезнали. Успех на теб, много са красиви.

# 670
Скрит текст:

Скрит текст:

Като видях, че  старите мушката не вървят, купих първо шареното. То беше обилно торено и ненормално поено. Почна да боледува, много листа опадаха, но ето го днес - закрепи се. Последно купих червеното - вече се бях отчаяла, че нищо не мога да отгледам. И като го гледам отрупано с пъпки, много ме радва.

# 671
Привет. Няма да успея да изчета цялата тема, за това реших да питам. Имам бърз въпрос. Имам две царски мушката вкъщи - претенциозни, но мисля, че се справям с тях и ще ви пратя снимки. Драмата ми е, че имат някакви бели като въшки и не мога да се справя с тях. Ползвах препарат на "лактофол" цял флакон изпръсках на два пъти през 10 дни, но явно не даде добър резултат. Не ми се искаше да късам от листата, но прецених че ако махна от листата с яйца поне няма толкова лесно да се размножават. Напръсках ги пак. Но пак си хвърчат гадинките. Преди дни ми подариха Бувардия от Лидл. Тамън си бях помислил, че съм се отървал от белите твари, но видях - че са я нападнали и нея, а тя е много сладка за тях. Понеже ми свърши препарата и ми казаха да разредя веро за чинии и да ги напръскам с тази вода - направих го, но не знам и това до колко ще помогне, а не ми се иска да ги опоскам повечето им листа. Има ли някаква друга бабина диветина, която би могла да ми е от полза.

приличат на тези, но при мен сякаш не са толкова грозни и хвърчат доста: yseFU20PERG-CTIhHK6MyyoSCRPD-0dR89JGEZcte26ijcGxKhIJJmJOoW-Hm3AR … rc=UOxjWQPTJXAUFM:

# 672
Най-добре е да намерите агроаптека и да попитате какво е подходящо за пръскане. Ако е белокрилки, пише че снасят от долната старана на листата и трябва да се пръска и отдолу. Аз веднъж пробвах със сапунена вода за китайска роза и въпреки че след това почистих с вода листата и, беше доста унила след третирането. Мисля, че бабините мерки са ефикасни, ако се почне в началото и се постоянства.  Ако ли не - химия. И на мен ми е гадно, ама слагам маска, ръкавици и така.

# 673
Цветето не е студоустойчиво и прибирам сандъчетата  в хола, на перваза .Есента  подрязвам и си рътя клонки , които на пролет си засявам .Така за две години  си напълних седем сандъчета , та дори и подарявах, защото ми беше жал да хвърлям клонки.

# 674
  • софия
.Есента  подрязвам и си рътя клонки , които на пролет си засявам .
А какво правиш с тези клончета от есента до пролетта? Във вода ли ги държиш или?

Общи условия

Активация на акаунт