Операция на щитовидна жлеза -16

• 56 600
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Здравейте момичета, Simple Smile

Почти 4 месеца след операция на Базед с премахната жлеза, тсх ми е 0,433. Ниско ли ми е за опити за бебе?

Ниско е, поне 1-1,5

# 451
  • София
Момичета, след дълги размисли, дали Пандев или Сечанов, се спрях на Пандев. На 11 - ти Март имам час при него. Искам да ви попитам, много ли се чака за дата за операция, къде оперира сега? Как стоят нещата?
Благодаря ви!

# 452
  • София

Почти 4 месеца след операция на Базед с премахната жлеза, тсх ми е 0,433. Ниско ли ми е за опити за бебе?

Ниско е, поне 1-1,5
Глухарче, как се чувстваш след операцията? Кой те оперира?

# 453
Момичета, след дълги размисли, дали Пандев или Сечанов, се спрях на Пандев. На 11 - ти Март имам час при него. Искам да ви попитам, много ли се чака за дата за операция, къде оперира сега? Как стоят нещата?
Благодаря ви!
При проф. Пандев нещата стоят,както той си реши 😃. Колко ще чакате, също той си решава, по негов си график,който не е публично обявен. Напр. аз имах уговорка за една дата в Лозенец, той ми писа и ме прие на друга дата в Доверие.Каквото и да решите и за когато,пожелавам  Успех!!!

# 454
  • някъде там

Ниско е, поне 1-1,5

TSH на забременяването ли пречи или на износването на плода......... обърках се

# 455
  • Варна
И за забременяването е от значение както и за цялостното износване на плода. Например до 12г.с.   ембриона не е в състояние сам да синтезира тиреоидни хормони,  той използва изцяло тиреоидните хормони на майката. Ако нивото на тиреоидните хормони на майката е по-ниско от нормалното, притокът на хормони към плода е намален и той се развива в условията на хормонален дефицит. По нататък предават сигнали и пренос на клетъчна и междуклетъчна информация...

murgana общо взето добре, благодаря. При мен основния проблем са тези гласни връзки иначе всичко друго е добре. Организма си свиква с високите дози на елтироксин и почти нямам неудобства от тях.

# 456
Благодаря ви!

Аз взех две мнения след тънкоиглената биопсия и резултатът от нея-папиларен карцином.Първото мнение гласеше тотално отстраняване на щитовидната жлеза,макар че на ехографията/направена преди прегледа/категорично не се виждаха проблемни лимфни възли.На въпрос дали прави мониторинг на възвратният нерв ми се отговори с не и не е необходимо.Втората консултация бе с проф.Пандев ,по мое виждане всеобхватна и в решението си бях категорична,че той ще ме оперира.Две седмици след прегледа бе операцията ми в УМБАЛ Лозенец.За базата,къде ще е операцията останах с впечатление,че зависи къде може да се събере екип/свободен и свободна операционн/.Естествено трябва и проф.Пандев да не е на конгрес или др. в чужбина и все пак от значение е и хормоналният статус на пациента.

# 457
  • София
Благодаря ви!
Аз съм с Базедова болест. Вече повече от всичко искам да я махна тази жлеза. Така се надявам да не чакам още дълго.

# 458
  • София
Глухарче, какъв е проблемът с гласните връзки? Мен точно от това ме е страх.
Напълня ли? Пандев ли ти дозира еутирокса? Или си се следиш при ендокринолог?

# 459
  • Варна
Глухарче, какъв е проблемът с гласните връзки? Мен точно от това ме е страх.
Напълня ли? Пандев ли ти дозира еутирокса? Или си се следиш при ендокринолог?

Аз не съм оперирана от Пандев. Паникьосах се когато видях резултата, тук нямаше толкова много минали по този път. Седмица след биопсията вече имах ден за операция тук във Варна. Според доктора е имало много ровене за лимфни възли и затова са ми наранили гласните връзки. Парализирани са.
Не не съм напълняла и се следя при ендокринолог. Според мен хирурга си е хирург, следенето и наместването на хормона не е негова работа.

# 460
  • тук и там
И при нас е така .Хирурга се занимава със неговата си работа. Хормоните се изписват и следят от ендокринолог.
При мен за сега няма проблем със хормоните,явно успява до голяма степен да компенсира останалата половина от жлезата,и ендокринолога каза че не съм вече и за него. При ЛЛ ще се следя-тоест ще ми пуска той изследвания при нужда.За хората приемащи ел тироксин,ендото поема след хирурга.

# 461
Благодаря ви!
При проф. Пандев нещата стоят,както той си реши 😃. Колко ще чакате, също той си решава, по негов си график,който не е публично обявен. Напр. аз имах уговорка за една дата в Лозенец, той ми писа и ме прие на друга дата в Доверие.Каквото и да решите и за когато,пожелавам  Успех!!!
Това се получава поради факта, че той ползва болниците под наем и е зависим от тях за дата. Така, че от болниците определят датите и сумите. Аз за дата за ИСУЛ  чаках четири месеца.

# 462
  • София
Много благодаря за информацията!
Вече изобщо не ми се чака. Така искам да минава. Много ме тормози този Базед. Очите ме болят, от този Тирозол съм с алергия. Най-вече очите са ми тормоз. А сега съм и малко в норма, да се използва момента. Ще видя какво ще ми каже на 11-ти. Цената горе-долу каква е? Аз съм се приготвила за около 3 000 лв. Не, че ако е повече няма да платим ама да имам насока.

# 463
Много благодаря за информацията!
Вече изобщо не ми се чака. Така искам да минава. Много ме тормози този Базед. Очите ме болят, от този Тирозол съм с алергия. Най-вече очите са ми тормоз. А сега съм и малко в норма, да се използва момента. Ще видя какво ще ми каже на 11-ти. Цената горе-долу каква е? Аз съм се приготвила за около 3 000 лв. Не, че ако е повече няма да платим ама да имам насока.
При проф.Пандев в зависимост какво ще определи болницата цената варира м/у 1200 до 1800 .

# 464
Здравейте, първо да пожелая здраве на всички тук и да кажа, че съм нова в темата. На мен преди няколко дни ми откриха 3 кисти в щитовидната жлеза две от дясно 0,6-0,7 сми една в ляво 1,25 см. До колкото успях да изчета от темата все срещам че обсъждате за възли, толкова много изчетох за тези дни и толкова се обърках, че не знам кистите и възлите различни неща ли са, сигурно въпроса ми е глупав но наистина вече много се обърках. Аз нямам оплаквания при профилактичен преглед ми ги откриха, от Хасково съм. Хирурга който ме преглежда тук каза че трябва да ги следя и да отида отново след 6 месеца да видим дали има промяна в размерите, каза че не препоръчва сега биопсия. След много четене реших дс отида и на консултация при проф. Пандев, утре ще опитам да си запазя час от Исул ми дадоха телефон.
Та въпроса ми е яко някой може да ми разясни за възлите и кистите еднакво ли стоят нещата, ако се налага операция и т.н. Четох и за някаква склерозираща терапия за кистите която правел Райчев във Варна, ако някой е запознат ще съм благодарна да разясни.

Общи условия

Активация на акаунт