За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 455
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
  • Мнения: 12 689
Дайте рецепта за лесни коледни джинджифилови бисквити или други шоколадови сладки, ама да са лесни и вкусни де.

Сладки Тирамису

# 631
  • Мнения: 2
Правих брюле, пеках на ниска температура около час.
Кремчето стана гладичко и без шупли, но образува една тъничка "хлебна" коричка.  Случвало ли ви се е ? Къде съм сгрешила. Коричката е пуклива, не е плътна, но ме е  яд, че аз нещо не съм приготвила както трябва. Моля ви за мнения.

# 632
  • Sofia
  • Мнения: 29 114
Дайте рецепта за лесни коледни джинджифилови бисквити или други шоколадови сладки, ама да са лесни и вкусни де.

Сладки Тирамису
Къде е джинджифила Grinning

# 633
  • София
  • Мнения: 12 689
Дайте рецепта за лесни коледни джинджифилови бисквити или други шоколадови сладки, ама да са лесни и вкусни де.

Сладки Тирамису
Къде е джинджифила Grinning

Няма джинджър, тези са от шоколадовите! Wink

# 634
  • под тепетата
  • Мнения: 11 164
Джинджифиловите сладки на Зори. Колкото повече седят, по-хубави стават!

  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231610.msg5580751#msg5580751

# 635
  • Мнения: 11 120
Може ли класическа, лесна и вкусна рецепта за соленки Simple Smile . Навремето от една соц. книга правех едни елементарни и супер вкусни, но сега книгата я няма Sad

# 636
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 8 150
Джинджифиловите сладки на Зори. Колкото повече седят, по-хубави стават!

  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231610.msg5580751#msg5580751

Аз днес замесих това тесто, отлежава в хладилника. И сега се чудя, ако остане да го пека за утре, нали няма проблем? Иначе трябва тепърва да се мятам да точа и пека...

# 637
  • София
  • Мнения: 12 689
Може ли класическа, лесна и вкусна рецепта за соленки Simple Smile . Навремето от една соц. книга правех едни елементарни и супер вкусни, но сега книгата я няма Sad

Пръхкави соленки с кашкавал

# 638
  • София
  • Мнения: 12 220
..............Аз днес замесих това тесто, отлежава в хладилника. И сега се чудя, ако остане да го пека за утре, нали няма проблем? Иначе трябва тепърва да се мятам да точа и пека...
Щом имат масло можеш, ако са с олио не можеш, защото изсъхва и на нищо след това не прилича.

# 639
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 8 150
Благодаря, marcheva. Обаче аз тесто за меденки с олио съм оставяла до три дена и си беше съвсем ОК, даже чак ми се сториха по-вкусни.
Щом не е проблем, и това ще почака с другото (че две замесих днес)! 🙂

# 640
  • София
  • Мнения: 1 142
Много добре изглежда тази празопита,мерси за рецептата,започвам да я правя Hug

Стана много вкусна,но с някои промени...направих 1/2доза,не сложих копър,вместо зехтин-гъша мас,добавих и нарязани сушени домати,без галета и сол...сместа изсипах в тавичка с хартия за печене.
И аз я няправих, наистина е вкусна. Аз пък добавих артишок. Стана много хубаво! Направих я в обикновена, намазнена тавичка и галетата образува много хубава, хрупкава коричка.
Благодаря за отговора за гриса!

# 641
  • Мнения: 11 120
Може ли класическа, лесна и вкусна рецепта за соленки Simple Smile . Навремето от една соц. книга правех едни елементарни и супер вкусни, но сега книгата я няма Sad

Пръхкави соленки с кашкавал

Благодаря Simple Smile имам няколко въпроса обаче:
Маслото разтопено или на стайна температура?
Колко брашно горе-долу поема?
Олиото защо се добавя?

# 642
  • София
  • Мнения: 12 689
Може ли класическа, лесна и вкусна рецепта за соленки Simple Smile . Навремето от една соц. книга правех едни елементарни и супер вкусни, но сега книгата я няма Sad

Пръхкави соленки с кашкавал

Благодаря Simple Smile имам няколко въпроса обаче:
Маслото разтопено или на стайна температура?
Колко брашно горе-долу поема?
Олиото защо се добавя?

В рецептата съм написала, че маслото леко се разтопява! За брашното - не съм сигурна, не съм го мерила, но може би около 700-800 г. За олиото какво да кажа? Такава е рецептата - с два вида мазнина.

# 643
  • Мнения: 11 120
Благодаря за отговорите Simple Smile видях за леко разтопеното, но не знаех какво точно означава "леко". Ще се опитам да го разтопя малко, но не съвсем..

# 644
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
взех една опаковка шпроти, пушени са, доста силно миришат.
мъжът ми не иска да ги яде така.
давайте идея какво да ги правя?...

единствено измислих да ги намачкам и да ги вложа в дом. сос, ама само сос не стига, ще трябва и паста или ориз...

някакви други лесни и бързи идеи?... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт