Нелепи текстове на песни

• 38 662
  • 163
  •   1
Отговори
# 75
 Пристигам една сутрин на работа и разказвам на колегите си, че съм чула сутрината по БГ радио следната песен "Старата пушка сложих зад вратата, ще спя сам и не искам очила" - след което съм седяла пет минути мигайки от почуда. Естествено, никoй не ми повярва. Пуснахме си Бг радио и о, чудо - пуснаха същатата песен и бяха принудени да ми повярват. Мигахме на парцали дружно...
 Инак, фаворита ми е "Дъждът се лееее из ведрооо, а някой кара колелоооо" - а някой се крие на сушинааа, щото има акъл в главатааа...

# 76
  • На погрешната планета
Дърт козел млада върба лющеше.....
моля някой да довърши,че не се сещам в момента

# 77
Към Рени-текста на песента на Диана експрес за"две праскови посях и две череши" не е нелеп,защото цитиран така е изваден от контекста на цялото стихотворение.Най-общо казано става въпрос за това какъв е смисъла на живота и с какво ще ни запомнят ,и какво ще оставим след себе си.Лирическият герой казва,че не е изживял живота си напразно,защото след него остават"две праскови"=неговата дъщеря и "две череши"=неговият син.Затова е употребено и това "посях".

# 78
оффче: Прасковите и черешите нещо конкретно ли символизират, или пак се обажда мръсното ми подсъзнание? Mr. Green

# 79
прасковите са гърдите,като символ за жена,а черешките.....са символ за мъж Simple Smile

# 80
Чак пък нелепо да звучи "Тих бял Дунав", та това е поезия, а не просто песен  Laughing Говорим за Вазов все пак.

Е, и на него му е бягала музата от време на време. Не мога да се стърпя да не цитирам любимото ми негово произведение, казваше се "Кулата". Ето част от него със съответния линк за тези, които се интересуват:

Две недели има откак е във гроба,

умря ненадейно кат вадеше боба:

злочестата баба! Тя вече е прах,

но името й йоще разпръскова страх.

Над мрътвата котка проклета прескочи,

кога бе простряна на дворските плочи,

душата й нощем се скита без мир

по друми, по гробье: тя стана вампир.

и т.н. Simple Smile)

http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=13073&Level=3

Бях го изровила от някаква Библиотека за ученика, издавана през 60-те години, явно наследство от майка ми. И след като гордо го изрецитирах в час по литература Simple Smile) едва се спасих от двойка за гавра с българската литература Simple Smile)
Simple Smile И тъй като горното беше малко извън темата Simple Smile) с радост ще напиша любимата си детска песничка. Научих я от баба си, а тя от своята баба, така че корените й се губят в древността Simple Smile).

Смок свири на върба.
Сбирайте се, жаби!
Всички жаби отишли,
само една не отишла,
щото била келява.
Майка й я пощела,
баба й я чистела. Simple Smile))))))

# 81
На мен това стихче на Вазов ми хреса Grinning,  показва чувството му за хумор, и че не е някакъв сухар Peace
Аз също бих го изрецитирала в клас, за да знае учителят ми, че гледам по-далече от носа си. А тази/този, дето е искал да ти пише двойка за това и той не е виждал по далеч от своя нос Grinning
Аз за щастие имах прекрасен учител по литература, бунтар, различен, млад Mr. Green щеше да се изкефи , ако някой му изрецитира нещо подобно Grinning

Пак съм извън темата, но карай Grinning Спомням си едно детско стихче, не помня автора:

Гледам марабуто
гладно все стои,
важно и надуто,
срашен план крои.

Във торбата кожена,
дето е под клюна му
има сабя сложена,
там е и бастуна му.

Ще извади сабята,
Ще заколи жабата.

П.С. Не четете това стихотворение на децата си Mr. Green

# 82
  • София
В същата категория ще сложа и "Две кебапчета крилати христоматия четат...".  Laughing Но факт е, че синът ми много ги харесва.
Нимфетка, синът ми я имаше в учебника за 4 клас и я учиха по музика.Даже трябваше да измислим още един куплет  в този дух Mr. Green (за домашно)

# 83
"Кебапчетата" са много вдъхновяваща творба Mr. Green. Младото поколение между две мисии понякога трябва да се сеща за прозаични неща - пълното коремче.
Я кажи ми лельо Пено ....  Mr. Green

# 84
Дърт козел млада върба лющеше.....
моля някой да довърши,че не се сещам в момента

... със рогата здраво, здраво мушкаше Mr. Green май

# 85
Винаги ми е много смешно като чуя по БГ радио една песен, в която се пее "Ако не тръгна, ще остана". Ми естествено, че ако не тръгнеш, ще останеш, стюпид.  bash
Ха-ха, това е дна песен на БТР май и аз все съм се чудила на текста. Ето още един пример със същата група:
"Обичам те, нали?"
Че тя откъде да знае жената, бе? newsm78 По-нормално е да е "обичаш ме, нали?", ама нейсе, тъй е решил авторът. Mr. Green

Последна редакция: сб, 17 юни 2006, 10:36 от Жълтият Ламтурник

# 86
  • Linz
Към Рени-текста на песента на Диана експрес за"две праскови посях и две череши" не е нелеп,защото цитиран така е изваден от контекста на цялото стихотворение.Най-общо казано става въпрос за това какъв е смисъла на живота и с какво ще ни запомнят ,и какво ще оставим след себе си.Лирическият герой казва,че не е изживял живота си напразно,защото след него остават"две праскови"=неговата дъщеря и "две череши"=неговият син.Затова е употребено и това "посях".
Ами да каже тогава, че е посял деца, а не да ги оприличава с плодове... така объркването е пълно  Crazy

# 87
Вчера случайно попаднах на някаква песен  на Люси,през цялото време почти пееше    "Всичко е някакво никакво..."  Shocked

"Златната рибка" , БТР

Хванах златна рибка в синьото море
Каза ми да искам три пъти подред
Първо си поисках дървена глава
рибката ми каза умно я избра

Народът щом разбра за моята глава каза
ти ще бъдеш ти бъди държавната глава

Втори път поисках каменно сърце
рибата промълви и това добре
Трети път я виках в бурното море
но не исках много до мене да се спре

В моята чорба аз искам да е тя защото
аз изядох аз изядох своята душа.............................
и т.н.
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 88
В песента за прасковите и черешите няма да се спази ритъма, ако се пее: Две праскови посадих и две череши...
Не става някак Peace

В поезията може да се правят разни подобни изменения, за да има ритъм и плавно да върви стиха.
Казва ви го един пишман поет  Mr. Green

Песента е хубава Grinning

# 89
  • Linz
В песента за прасковите и черешите няма да се спази ритъма, ако се пее: Две праскови посадих и две череши...
Не става някак Peace

В поезията може да се правят разни подобни изменения, за да има ритъм и плавно да върви стиха.
Казва ви го един пишман поет  Mr. Green

Песента е хубава Grinning
Така е, но то за това има толкова текстове, които обсъждаме тук.

Общи условия

Активация на акаунт