Перилни препарати и омекотители – 56

• 72 132
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
  • 1st floor
В последно време съм пропуснала да следя темата, но влизам със спешен въпрос. Знам, че е коментирано и преди, но не си спомням какво. Laughing Трябва ми перилен препарат за пералня, който става за непромокаеми и дишащи   планински екипировки.

# 481
За функционален текстил ще търсиш. Течни са. В Лидл има Формил Спорт се води...в синьо шише с дръжка от страни. В ДМ вероятно също има, не съм сигурна за там. И по магазините за паралелен внос ти е другия вариант...да търсиш вносно.

А, и без омекотител...че ще повреди дишащите мембрани.

# 482
  • 1st floor
Лидл ми е най-близо. Добър ли техния вариант? Панталоните са ни тъмни и повечето петна са кал, не ползваме лифтове и няма масло по нас! Laughing Само якето ми е светло, но пък за сега не му причинявам нищо фатално за изпиране. Четох някъде, че е хубаво след това да се сушат в сушилня... newsm78 И последно - мембрана се води всичко що не пропуска  и диша или има нещо специфично? newsm78

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 13:27 от НеПоКоРнА

# 483
Раздели светлите от тъмните в отделни перални.
За мембраните..не съм наясно много.
То тези препарати за спортни дрехи май са маркетингов трик...съдържат ензими като останалите прахове. Нямат специална или тайна съставка всъщност...така помня от Гес.
Важното е омекотител да не се слага...той бил пагубен за мембраните...вероятно ги запушва..нали се взема с последната вода и реално остава върху дрехата...

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 13:41 от teta75

# 484
За спортни екипи и дрехи има прах ,италиянски,на Шанте клер,с един петел на опаковката.Прала съм рибарски,непромокаеми дрехи и спортни екипи.

# 485
  • София
Аз универсалното го разбирам като да няма избелители и съставки против смесване на цветове.

# 486
В Германия наричат по традиция така праховете за бяло.

# 487
Както и да го разбираш, няма такова животно... Simple Smile

Коментирали сме го отдавна, преди години още, че това понятие са го измислили по немско...и от там е останало и до днес.
Както казах - има прах с избелители, има и прах без избелители. Кой как иска да го нарича...това не променя фактите.......

# 488
  • София
В Германия наричат по традиция така праховете за бяло.
Аз го намирам за много разумно. Така болшинството хора ще бъдат добре изпрани. А който иска да се задълбочава, да си търси прах за цветно. Simple Smile

# 489
Не. Хенкел са предлагали Персил като препарат за всички видове тъкани (универсален) и Сил, който по-късно става Первол, за вълна и деликатни тъкани. Оттам идва.

# 490
  • have faith and be patient ..
Гес, моите 2 кутии персил универсал имат ли избелители?искам бялото ми пране  да е бяло.. За какво пране ще ме посъветваш да ги ползвам?

# 491
Няколко пъти ти казаха, че има избелители и е подходящ за бели тъкани и устойчиви цветни.

# 492
За бяло е..Grinning..вади и го почвай, че доста ще има да переш.....
А, виж им срока на производство..да не изтича годността скоро..3г броиш.

# 493
  • have faith and be patient ..
Хахахахахахха.. Направо.. Всяка вечер ще съм на бяло парти Simple Smile засилвам я едната към майка ми дирекшън

# 494
С. Алекс, тази с лавандула, мирише ужасно, ако е като този, който продават при нас.

Общи условия

Активация на акаунт