Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 45 490
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Тези постоянни промени също допринасят за порочната практика с пазенето на места!
Как да не го запиша тая година (ако го приемат), като догодина не знам какво ще измислят и дали ще отговаря на изискванията им...

# 286
Ей затова ще кандидатстваме за първа яслена, въпреки, че синът ми се роди декември и реално няма да е и проходил дори за отлагането с 60 дни. Като знам в нашата градина сестрите как се радват на такива деца (имам спомен от времето на баткото и не вярвам нещата да са се променили).

# 287
При нас не приемат деца, които не са проходили, но не знам как се отлага.Гледам ги, че ако не яде и хляб ти правят проблеми.Ако може да е на акъл и размер за 3 годишно най-добре.

# 288
Ще се направи ли нещо по въпроса братя и сестри? 
Това е безумие, да водиш децата си в две различни детски заведения! 
От септември сме така, ужасно е! 

# 289
  • СОФИЯ
Ще се направи ли нещо по въпроса братя и сестри? 
Това е безумие, да водиш децата си в две различни детски заведения! 
От септември сме така, ужасно е! 
Имаш предвид две приети и посещаващи деца, нали? Новите промени не се отнасят до това. Преди месеци на едно от заседанията се реши, че може да се премести едното дете след молба, съответно решение на РГ, НО в по-малко натоварената ДГ. Напр. ако едното дете е в Кремиковци, а другото в Лозенец, ще съберат двете деца в Кремиковци.

# 290
Да, две приети деца на различни места.
А едното дете може ли да кандидатства наново?
Не разбрах каква молба и къде трябва да се подаде?

# 291
  • Sofia
Да, можете да кандидатствате наново. Ако сте кандидатствали миналата година, сега за новата кампания от март ще ви се възстанови пълният брой точки.

# 292
Ще загуби ли старото си място, ако не  се класира там, където желаем?

# 293
  • София
Ще загуби ли старото си място, ако не  се класира там, където желаем?
Не, мястото не се губи, дори и ако детето е класирано на друго място, но не го запишете.

# 294
При нас не приемат деца, които не са проходили, но не знам как се отлага.Гледам ги, че ако не яде и хляб ти правят проблеми.Ако може да е на акъл и размер за 3 годишно най-добре.
Не бях се сетила, че може детето още да не е и захранено с всичко

# 295
  • Sofia
За да тръгне на ясла трябва да е захранено с всичко. Не могат да подбират храната на всяко дете според етапа  на захранване. Поне това ми казаха в яслата на сина ми, когато им съобщих, че още не съм го захранила с яйчен белтък.

# 296
  • София
Моето не яде месо и яйца.Представям си какви драми и сцени ще ми въртят.

# 297
  • Sofia
На мен ми казаха, че бързо трябва да го захраня преди да го пусна.

# 298
Хем искат да е захранено, хем намаляват времето за отлагане. Ако искат, може още на шест месеца да ги захраним. Ама кой ми е виновен на мен, че е роден декември, пък искам да го пускам от първа яслена...

# 299
  • София
Аз няма изобщо да захранвам с тези неща.
Живи и здрави тя ще е на 2.За 1 ясла не съм и помисляла да я пускам.

Общи условия

Активация на акаунт