С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 750
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Това озаптяване все повече ми се вижда като мираж. Защото в моя случай и предполагам не само в него - мъжът прилича по характер на майка си. Е, как ще я озапти?
А впрочем моята свекърва хич не е по откритата конфронтация, тя говори зад гърба ти и същевременно те ползва максимално.

# 616
Катерин, няма озаптяване това чудо, идея си нямаш за какво става дума. Луд с калашников.

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 12:05 от Анонимен

# 617
  • София
Е, ако мъжът прилича по характер на майка си, а снахата не харесва характера на свекървата, снахата защо се омъжва за този мъж?

# 618
Катерин, няма озаптяване това чудо, идея си нямаш за какво става дума. Луд с калашников.
Да, наистина нямам.
Но, за да успява и от разстояние да трови хората, значи й се позволява.
Аз лесно бих я игнорирала, стига синът й да МЕ подкрепя.
А пък ако той си я харесва всякак, значи имаме грешен избор на мъж.
Или, за да не словоблудстваме, аз винаги съм смятала, че за проблема снаха-свекърва почти 100% вината е в мъжа/сина.

# 619
Да, наистина нямам.
Или, за да не словоблудстваме, аз винаги съм смятала, че за проблема снаха-свекърва почти 100% вината е в мъжа/сина.

В този  ред на мисли, вината е и в снахата - щото тя го е взела тоя мъж, такъв какъвто е. Grinning  Търсим вини ли? И де отиваме? Вместо наистина да се нищи как да се реши даден проблем, отиваме в трета глуха, щото, видите ли според повечето, решението на проблема не лежи в ръцете на жената по някакъв начин, ами в нечии чужди. Ммм, че хубаво житейско отношение. Да чакаме някой да ни реши наш личен проблем.
За пореден път звучи като " Ох, колко се радвам, че нямам този проблем!"
Щото се повтаря тая мантра твърде често.

# 620
А, и друго сте писали гледам - че прилича синът на нея. Не, в моя случай изобщо не прилича, на практика не е живял с нея, как да прилича.

# 621
  • при късмета
Точно до свекърва е. Наистина често мъжете са свикнали, не обръщат внимание, не искат да видят проблем или да разберат, че решението е в тях, но има и свекърви при които по всичко изброено, ако са взети мерки, не се предават. Накрая пак те са губещите де, но това не им пречи да са си проклети и да се месят, като правиш всичко възможно да не им позволяваш

# 622
.

# 623
  • при късмета
То детето си е грижа на родителите. Може да съм на страната на снахите, но някак отговорностите по детето, за мен са само и единствено за родителите. Включително и отговорността на кого ще го оставят.
Аз лично съм писала, че за много по-малко бях прекратила на майка ми контакта с детето, а ако има някакви зависимости, изобщо няма да ми мине през ума.

# 624
.

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 12:04 от Анонимен

# 625
Скрит текст:
Да, наистина нямам.

В този  ред на мисли, вината е и в снахата - щото тя го е взела тоя мъж, такъв какъвто е. Grinning  Търсим вини ли? И де отиваме? Вместо наистина да се нищи как да се реши даден проблем, отиваме в трета глуха, щото, видите ли според повечето, решението на проблема не лежи в ръцете на жената по някакъв начин, ами в нечии чужди. Ммм, че хубаво житейско отношение. Да чакаме някой да ни реши наш личен проблем.
Ами, реално погледнато, да така е.Проблема е на снахата, че си е взела точно този/такъв мъж.
Аз, като снаха, реално проблем с майка му, не би трябвало да имам.Ако тя се опитва да генерира конфликти, естествено, че синът й е този, който трябва да я спре.
Не че аз не мога, но не е моя работа да "превъзпитавам" майка МУ.

Така, както аз трябва и мога да сложа граници на МОЯТА майка, за да не се меси там, където не й работа, така трябва и е длъжен и той да се оправя със своята майка.

# 626
  • София
Е, ако мъжът прилича по характер на майка си, а снахата не харесва характера на свекървата, снахата защо се омъжва за този мъж?
В моя случай: Когато се оженихме, той се противопоставяше на майка си, не е настоявал да живеем у тях (друг е въпросът, че май никой не го е канил, да се оправят нашите, щом настояват да се женим, да не съм забременявала). Казваше "Ти с майка ми няма да се разбереш" - което е живата истина.
Обаче после се случи това, което майка ми твърди много отдавна: "Мъжете заобичват майките си в момента, който се оженят. Нищо, че преди това не са могли да се гледат".
Като не можеш/не искаш да дадеш - започваш да принизяваш даденото от друг.

# 627
Mask
Свекървите могат да си направят отделна тема.Например ,,С какво ни дразнят снахите,,или,,Снахата зло номер 1 в моя живот,,.Нещо такова.И там да си плюят на воля.
Че тук вече снаха не смее да се оплаче...
Като започнем да пишем там, може да ни Mask "свият перчема" да се разпознаят.

# 628
Като снаха:
С моята свекърва нямам проблеми, по простата причина, че сме живели заедно само 3 месеца за 30 години брак.
Когато приключихме със студенството и се преместихме от Сф в Пв,  се наложи, докато се "поогледаме" кое/как/защо.
После се изнесохме на квартира, за година, докато пооправим къщата, в която живеем и до сега.
След 5 години студентство , с тепърва прохождащ бизнес, дали ни е било лесно да плащаме наем, да покриваме разходи, да правим ремонт?Не, не беше лесно.Но няма цена, която да плати свободата да "дишаш" свободно и да не се съобразяваш с никого в Собствения си дом.

Като свекърва:
Бих направила и невъзможното, никога да не ми се налага да деля дом със снахи.

И аз да кажа,никога не съм живяла със свекърва или да съм била зависима от тях по някакъв начин но вече 13 години неспира да ми трови живота .Последното е върхът.Казала на дъщеря си цитирам,,кажете на онази да не си мисли че ще и гледам детето като се роди ако се роди,,Та дъщеря и се опита по заобиколен начин да ми го сервира но другата снаха ми казва всичко.И аз като се разтреперих..много се уплаших че няма да ми помага..явно точно това я тормози горката.

# 629
  • София

И аз да кажа,никога не съм живяла със свекърва или да съм била зависима от тях по някакъв начин но вече 13 години неспира да ми трови живота .Последното е върхът.Казала на дъщеря си цитирам,,кажете на онази да не си мисли че ще и гледам детето като се роди ако се роди,,Та дъщеря и се опита по заобиколен начин да ми го сервира но другата снаха ми казва всичко.И аз като се разтреперих..много се уплаших че няма да ми помага..явно точно това я тормози горката.

И след болднатото мъжа ти какви мерки взе?

Общи условия

Активация на акаунт