Косопад - тема 14

• 39 620
  • 773
  •   1
Отговори
# 135
Като чета колко хора напоследък имат косопад с неясен произход, аз вече започвам да се вкарвам в конспирации и да си мисля, че е от някаква радиация наскоро, която е била скрита от населението. Моят проблем започна лятото на морето, кой знае какво изливат в морето, но крият реални показатели, за да не навредят на туризма.

# 136
  • София
Като чета колко хора напоследък имат косопад с неясен произход, аз вече започвам да се вкарвам в конспирации и да си мисля, че е от някаква радиация наскоро, която е била скрита от населението. Моят проблем започна лятото на морето, кой знае какво изливат в морето, но крият реални показатели, за да не навредят на туризма.

Само сметни Чернобил и Фукушима.

# 137
  • София
Пуснах феритин, желязо, вит Д и б12 и уж споделиха дамите тук че са добре, как ще се възстанови тази оредяла коса как?! Чета ви тук, и ако мога да изкупя всичко бих го купила Sad  а имах коса гъста и хубава да давам на ощще 3 жени. Вечер спя на ръцеете си подпряна, защото ме е страх като стана какво ще видя. Като пусна една капка от серума на лореал отгоре и се стича чак до ухото ми всякаш е голо нищо не я възпира. И не расте коса никаква. Каккво може да е да причинява такова оредяване и косопад? Що за болест е.. ...
Витамин Д ти е изключително нисък, оптималните нива са 50-70ng/ml. купи си вигантол.
Също така видях, че дхеас и андростендиона са ти били повишени те и поликистозните яйчници водят до хормонален косопад...
Правилно си се насочила към ендокринолог, в този случай дерматолога нищо не може да направи.

# 138
Пуснах феритин, желязо, вит Д и б12 и уж споделиха дамите тук че са добре, как ще се възстанови тази оредяла коса как?! Чета ви тук, и ако мога да изкупя всичко бих го купила Sad  а имах коса гъста и хубава да давам на ощще 3 жени. Вечер спя на ръцеете си подпряна, защото ме е страх като стана какво ще видя. Като пусна една капка от серума на лореал отгоре и се стича чак до ухото ми всякаш е голо нищо не я възпира. И не расте коса никаква. Каккво може да е да причинява такова оредяване и косопад? Що за болест е.. ...

Пак гледах резултатите ти, наистина ВитД е нисък, вземи мерки. Не можах да видя къде са резултатите на дхеас и андростендиона, но ако действително са повишени там търси причината. Трябва ти в такъв случай добър ендокринилог-гинеколог( Начев МД, др не знам). Пак казвам помисли за други симптоми, с които да обвържеш косопада- гинекологични , акне, омазняване на кожата и т.н.

# 139
  • Близко съм
Благодаря ви, да имах проблеми със завишени андрогени,но бяха регулирани ходих на повторни изследвания по време на терапията и всичко бе ок. Аз съм от Пловдив и ходя при Георгиев. Той тогава ме бе изпратил на гинеколог нямам поликистоза. Чудя се беше ми изписал преднизолон и спиронолактон и ми каза, да ги приемам, докато реша да имам деца, само че аз ги спрях на своя глава от 3-4 месеца и дали проблема не е дошъл оттам? И дали пак да почна да ги приемам въпреки, че сега пък може и по - зле да е положението. Но косата ми се стопява със секунди , толкова оредяла, а работя с хора нон-стоп....

# 140
Ако косопада ти е оттогава е много вероятно, да не кажа почти сигурно. Защо не пуснеш пак въпросните хормони, сега когато не приемаш никакви препарати, да видиш какво е положението. А когато ти бяха завишени имаше ли косопад?

# 141
  • Близко съм
Не , тогава нямах нито косопад,нито оредяване. Нито по време на терапията нито преди да открия, че имам проблем. Използвах много сешоара, мислих,че е от него, но вече ме съмнява, защото косопад има и оредяване а сешоар вече 3 месец няма....

# 142
  • София
Най-вероятно е от спирането на преднизолона и спиронолактона.
Преднизолона трябва да се спира много бавно по схема, рязкото му спиране прави много бели.
За Спиронолактон съм чела, че се предписва при Андрогенна алопеция, за подтискане на андрогените.
Ако си ги спряла рязко е възможно хормоните ти да са “луднали”, ендокринолога ще ти каже, но аз мисля , че трябва пак да изследваш хормони.

# 143
Мен ме учудва в случая на Алоевера, че преди да започне да пие тези лекарства, не е имала косопад, при положение, че е имала завишени андрогени. И аз съм на мнение, че спирането на лекарствата е отговорно за косопада й, но пак казвам, че ми е странно отсъствието на косопад преди това.

# 144
  • София
Мен не ме учудва, защото има много жени с високи андрогени без косопад...защо и как става така не знам.
Не съм ви споделила и още нещо, просто защото бях тотално забравила...Сетих се изневиделица, че преди 15-ина години съм пила анаболни стероиди, покрай фитнеса...и то в продължение на месеци, същото така горе-долу по същото време съм приемала и доста добавки с доказан анаболен ефект.Имах всякакви признаци за повишени андрогени, но не и косопад..дори напротив ,точно тогава косата ми беше страхотна и растеше като луда.
Познавам и много жени културистки, които приемат такива препарати в продължение на години, нито една от тях не е страдала от косопад...а става въпрос за брутално повишени андрогени.
Колкото повече връщам лентата назад, толкова повече се убеждавам, че не са единствено и само хормоните причина за АА, има и още нещо...
Другото, което ми прави впечатление е, че пипнат ли се тези хормони, за да се подтиснат става страшно.
Примерно Пролактина, понеже сега чета за него...Много жени с повишени стойности започнали да пият хапчета за намаляването му, успяват да го задържат в граници само докато приемат медикаментите, при спирането им стойностите му хвръкват още повече....Изключвам случаите с доказан аденом на хипофизата.
Нещо подобно ми се върти и за противозачатъчните и объркване на хормоните след спирането им, но с тях не съм запозната.

# 145
  • Близко съм
Не, абсолютно никакъв косопад, нищо само отслабнах много, но за рамките на 4-5 месеца всичко се нормализира, и ако сега проблема ми е дошъл от това,че аз ги спрях изведнъж на своя глава, ще се проклинам цял живот, заради безхаберието и безотговорността си, тъпанарка. Да се чудя как да стоя само и само да не се навеждам хората, да не виждат, обожаваха косата ми да я галят и пипат, сега като се доближи някого и се отдръпвам, всякаш хората са прогажени или някой ми е виновен.

# 146
Алоевера, недей да се тормозиш и да се "проклинаш". Кой иска да пие лекарства? А и друго има - не е гаранция, че дори и да не ги беше спряла на своя глава, а по преценка на лекаря, пак нямаше да има косопад. Както казва S.Magnifica, хормоните са си една бомба и никога не знаеш кога ще избухне.

# 147
Моите изследвания от миналия месец са
Тестостерон 0.72 реф.0.22-2.90
Андростендион 5.100 реф.1.396-11.866
DHEA-S 6.16 реф.1.16-9.15
Докторката каза, че са наред. Тестотерона не е ли нисък, според вас?
Правих ги във връзка с едни подкожни пъпки, които ми ставаха  newsm78

# 148
  • София
Ние имаме 2 "безвредни" антени на пикрива на блока, които естествено не облъчвали. Ама за седмица миналата Коледа покрай телефонните честитки (образува се поле) петима човека изгърмяха. А щитовидната как обича облъчвания и подобни.. После що хората са с Хашимото и не знам си какво.

Аз започнах да обирам коса и от приятеля ми. Да сея по храната. Като прокарам ръце, е ясно. Ще опитам някой серум до 2-3 дни, че те тия дефицити не се запълват от днес за утре. Трябва и нещо локално и не с 3- месечен курс на действие. За 3 месеца ехеее.

# 149
aloevera_, колко дълго пи преднизолон преди рязкото спиране и  по каква схема?

Общи условия

Активация на акаунт