Второ дете

• 28 250
  • 971
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Намерете един такъв. Взимам го веднага.

# 721
От нищо не страдат. Лигавят се.

– Тъга
– Безнадеждност
– Ниско самочувствие
– Чувство за вина
– Усещане за претоварване
– Смущения в съня и храненето
– Невъзможност да се утеши
– Изчерпване
– Празнота
– Анхедония
– Социално оттегляне
– Ниска или никаква енергия
– Лесно се разочароват
– Чувство за недостатъчна грижа за бебето
– Увреден говор и писане
– Пристъпи на гняв към другите
– Повишена тревожност или пристъпи на паника
– Намалено сексуално желание след раждане

Кой не е минал през някои от тия, за час, за ден, или за месец? Може да пуснеш анкета.

Това си е физиологичен процес, при някой минава леко, при други отива до психоза - все си е следродилна депресия. Ако не знаеш, че си я минал, не означава, че не си.

# 722
Е, той дете ще иска. Ти нали нещеш?

# 723
  • Варна
Тия половината, че и повечето, могат да важат и за мъж, когато се появи бебе в дома, нали? Пък, ако въпросният не е бил твърде навит за второ, гаранция, че ще се депресира повече от жена си. Която всъщност вероятно няма да страда от депресия, тя ще лети на крилата на щастието.

# 724
Айде, стигна се до неизбежната теза, че психическите заболявания са лигавене...

# 725
Пак го казвам, мъжемразието ви пречи да давате обективни оценки. Разбира се че един нов член на семейството може да  влоши емоционалното състояние на един мъж, аз бях готов и го исках, и все пак три месеца преди раждането бях изпаднал в някаква дупка. Това е ОГРОМНА отговорност.
Ама то мъжете им дайте само да бъхтят, те са оперирани от емоции ходещи осеменители.

# 726
  • Варна
Дори да не са лигавене, не виждам защо трябва да са само монопол на жените.

# 727
Айде, стигна се до неизбежната теза, че психическите заболявания са лигавене...

Само ако ги изпитват жените. За мъжете са позволени.

# 728
  • София
Абе да бе, ей сега ще седна да се тревожа за хормоните на здрав прав мъж, който нито е бременял, нито е раждал, нито кърми, нито организма му се е преобърнал наопаки и се опитва да се върне обратно.
Направо сълза пуснах.
Иначе по темата, определено не иска да си разваля рахата допълнително човека. Моят бивш също беше така, аз се бях примирила, дете насила не става.

# 729
Не са само монопол на жените. Които, обаче, ако имат следродилна депресия, не се лигавят. Особено онези, които нараняват себе си и/или децата в резултат от нея.

# 730
Пак го казвам, мъжемразието ви пречи да давате обективни оценки. Разбира се че един нов член на семейството може да  влоши емоционалното състояние на един мъж, аз бях готов и го исках, и все пак три месеца преди раждането бях изпаднал в някаква дупка. Това е ОГРОМНА отговорност.
Ама то мъжете им дайте само да бъхтят, те са оперирани от емоции ходещи осеменители.

Няма мъжемразие, по - скоро обратното се вихри в темата. Виж само колко хора защитават горкия мъж и си направи изводите.
Да, бебето влияе на емоционалното състояние на всички. Нещата все пак се нормализират с времето. Това причина ли е да нямаме деца?

# 731
Ами да то с тоя начин на мислене нищо чудно че ти е бивш. Докато не разберете че и мъжете имат трудности и емоции, все разведени ще си ходите.
 Здрав прав мъж вика...

# 732
  • Варна
Жената може и да стане кукувица, подвластна на хормони ама мъжът пък носи негативите на увеличената отговорност и докато нейното състояние е само временно, то неговото е перманентно. Така че в никакъв случай не мога да заклеймя човек (независимо от кой пол), който директно си казва, че не иска деца. Причините са си негова работа. Поне е честен.

# 733
  • София
И аз не заклеймявам мъж, че не иска деца, дори намирам, че е по-честно така, да си каже предварително.
Единствено споря за сравнението на следродилната депресия с лиготия.

# 734
Хай спийд, много си права, отговорностите на мъжа също се увеличават, и то не само финансово. Новата тенденция е мъжете да ги юркат за всичко, ако може и гърди ще им присадят, та да могат и да кърмят. Уж сме равни, ама май жените сте по-равни, ако трябва да перефразирам ....

Общи условия

Активация на акаунт