През колко време на гърнето?

• 16 270
  • 262
  •   1
Отговори
# 105
  • Букурещ
Детенце малко се объркало с това слагане и сваляне на памперс-а.
Махни го и забрави за него.
Трябват и просто няколко дни, щом памперсът е бил сух на сутринта, значи може да стиска.
Но не я обърквай с това слагане и махаме.
За да те успокоя малко, дъщеря ми като махнах памперса беше на 2г и 4 мес точно, и първоначално 14 часа не беше пишкала, пристъпваше от един крак на друг, ама и на гърне не искаше да седне.
Ама аз бях твърдо решила вече, че връщане назад няма, това беше денят за забравяне на памперса, и 14 часа стиска това дете и не иска.....и аз нормално да се притесня, това си бяха 14 часа, ама аз инат до дупка, не и сложих памперс, и на 14 час седна на гърнето и това беше, предаде се.
Така, че браво на вас, на крачка сте просто до пълната победа.
На обеден сън , не и слагай памперс, навън също.
Просто забрави за тях, ако 3-7 дни през нощта памперса е сух, махай го и него.
Махнах нощния памперс почти веднага.
Но щом си решила да приключиш с памперсите - направи го веднъж завинаги и не се връщай към тях.
Опикани гащи не съм прала, честно казано, но да пишка в гащите е нормално като за начало, сменяш, казваш Браво Маме, и продължаваш.....
само няколко дни още, повярвай ми.
без напрежение, без да и се фиксира чак толкова вниманието в тази насока.

# 106
Кенга, с теб май сме "колежки" от темата навремето за юлските мами  Wink
Според мен, виж как ще се развият нещата още някой и друг ден, ако продължава така да се обърква детето, отложи за по-нататък.

# 107
Алина имаше такъв подобен период - можеше да се сдържа, обаче още не се беше научила да се отпуска/пишка и съответно я притесняваше пълния пикочен мехур. При нас действаше донякъде пускането на вода, а като влезе в душ-кабината почти винаги се изпишкваше.

# 108
Калина и вчера и днес - до момента няма фалове, като изключим, че днес се наака в гащите. Видях я, че започва...но тъкмо дебнех млякото на котлона да не кипне и я изпуснах. Даже на няколко пъти вика "пиш" и аз я питам "пишка ли ти се?", тя "да", отиваме в тоалетната и се изпишква, ама дали случайно споменава пиш или наистина съзнателно го казва още не съм съвсем сигурна.

# 109
  • Букурещ
Калина и вчера и днес - до момента няма фалове, като изключим, че днес се наака в гащите.

Браво! За акането - нормално е, идва всичко по местата след пишкането, всичко си идва на мястото за няколко дни.
Браво на Калина, да я нагушиш от мен. Heart Eyes

# 110
В чудо се виждам понякога (Вери е свидетелка), как Йоан само и само да ме накара да направя нещо повтаря постоянно че имал "ако". Немога да кажа че ме лъже, защото като го изпишам може 2-3 капки да пусне, но го прави  Rolling Eyes Снощи бяхме седнали на едно капанче на плажа, имаше и други деца, но той не се заигра. Беше си наумил да прави друго и край, като разбра че няма да стане, започна "ако,ако,ако". Как да не го изпишам, какво да правя? Понякога е доста изнервящо и незнам как да постъпя  ooooh!

А вчера на обяд имаше малък инцинден, но аз съм си виновна признавам си без бой  Embarassed Детенце се събуди по едно време, явно му се пишаше, но аз го преспах на ново, без да го направя.   341uu

# 111
  • Букурещ
признавам си без бой  Embarassed

тупа лупа, за бой си си. bowuu
не ги изпускай тези сигнални моменти, важни са. Heart Eyes

# 112
Днес му махнах памперса,и резултата е плачевен Cry Не очаквам с магическа пръчка.Но той нито дава сигнал,и струва ми се май още не е наясно какво става.Пишка в гащите,на паркета и килима,на гърнето не иска и да чуе.А сега върха беше,като стана от сън,махам памперса(че му бях сложила за спането) и той беше сух.ВИкам ето може да е разбрал....Хайде на гърнето....Обаче той не иска и неиска да седне.И така в 5 минути ,в който тичаше гол по дупе,се изака на килима Embarassed Направо се побърках,явно аз нещо не подхождам като хората.Сега пак е напишкан в гащите. Shocked

# 113
У нас не се е пратикувал варианта "слагане". Големият ми син беше по-особен, но малкият като взе да се усеща, го оставяхме да се мотае по голо дупе у дома. Гърненцето си седеше на едно място в стаята, което той си избра, и като искаше, ходеше да сяда. Беше въпрос на няколко седмици, докато се усетя достатъчно спокойна да го оставям без памперс и денем, и нощем, и навън.

# 114
И ние сме в процес на сваляне на памперса.
От 1 седмица из къщи ходи без памперс. Вчера я изведохме и навън без него. С гърнето до масата ни. Напика се един път и дойде при мен с изпъчена долна устничка - разкайваща се. Много се гордее, че е с гащи. Преоблякох я и втория път като я питах, дали й се пишка, каза ДА, седна на гърнето и свърши работата. Постоянно съм в напрежение и питам едно и също ooooh!. Хич не е лесна, ама точно сега е момента да ги откажем тези памперси. Все още не мога да я засека, на колко време пишка.
А такъв проблем със стискането по часове, не сме имали. Снощи ме побърка. Сложих я да спи с памперс, след половин час, уж беше заспала, вика: Мамо, чиш! .... явно не им е лесно и на тях... Вдигнах я от леглото, наистина се изпишка Shocked, останах много изненадана. Значи се е събудила, защото....
В къщи няма фалове. Сваля гащите и тича към гърнето, когато й се ходи. Но навън прави фалове. Дали не се усеща там или пък си въобразява нещо newsm78, та предпочита на се напикае пред децата, отколкото да дойде да ми каже.
Да си пожелаем успех в това начинание... и този период ще отмине.

# 115
На нас в този период много ни помогнаха памперс-гащите на Либеро. Много съм доволна от тях, защото детето се научава постепенно, че трябва да се изпишква в гърнето или тоалетната, а пък стреса от мокри гащи и панталони го няма, поради факта, че е с памперс-гащи. Не зависимо дали с памперс-гащи или само с гащи отказването от памперса е дълъг процес (при повечето деца) и изисква търпение и само търпение... Щеом се притеснява да не се намокри, според мен е добре да пробвате с памперс-гащи. Така, ще знае, че е суха ако се напишка, а пък като си каже може да свалите гащите и да се изпишкате или изакате. Успех Hug

# 116
Мислех да му шия такива преходни гащи, но щом има готови, ще си свзема. Сега като му махам памперса е с гащи, панталонче, още едни гащи - нещо такова. И като се напишка не тече по земята.

Съгласна съм за ударното махане на памперса, но когато му е времето. Нашият е на година и 4 месеца, реве на гърнето и не му пука като е с мокри гащи. Това не ми пречи да му махам памперса вкъщи само и само да не се запарва. А като му дойде времето ще видим - или ударно, или не зная Simple Smile

# 117
  • Букурещ
1. детето се научава постепенно, че трябва да се изпишква в гърнето или тоалетната
2. отказването от памперса е дълъг процес 
3. изисква търпение и само търпение...

Само с най-добри чувства, моля те, без никакви лоши намерения. Grinning

Позволи ми да не се съглася с точка 1 и 2

пак казвам съвсем лично мнение, както и ти изказала твоето, без никакви задни мисли, не се съгласявам.
не ми се сърди моля те.Praynig

а по 3 точка - напълно вярно, за всичко трябва много търпение. Heart Eyes

# 118
  • Букурещ
Днес му махнах памперса,и резултата е плачевен Cry Не очаквам с магическа пръчка.Но той нито дава сигнал,и струва ми се май още не е наясно какво става.Пишка в гащите,на паркета и килима,на гърнето не иска и да чуе.А сега върха беше,като стана от сън,махам памперса(че му бях сложила за спането) и той беше сух.ВИкам ето може да е разбрал....Хайде на гърнето....Обаче той не иска и неиска да седне.И така в 5 минути ,в който тичаше гол по дупе,се изака на килима Embarassed Направо се побърках,явно аз нещо не подхождам като хората.Сега пак е напишкан в гащите. Shocked

аз тук съвсем умишлено съм се отказала да коментирам възрастта за махане на памперс, защото стават ужасни скандали, от които смисъл - никакъв, навремето много се палех, сега .... Naughty, поне не както преди.
но понеже видях лентичката.....моят съвет е да поизчакаш малко Heart Eyes  bouquet

# 119
  • Букурещ
Съгласна съм за ударното махане на памперса, но когато му е времето.

Rolling Eyes  newsm10
Браво! Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт