Фермата 4 - Съединение - тема 13 (03.12. - 09.12.)

• 37 179
  • 1 025
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Ваня е от малкото жени,които си е заявявала позицията.Доста шумно,когато не беше робиня Simple Smile ,после с някакъв грим не помня точно като ратайка искаше да има някакви шансове за историческата игра мисля.
За Алекс пред камерите обаче прикани драгия зрител да прецени заслужава ли амулета.
Просто след имунитета на Йордан Йовчев,неизбирането й за ратайка и дуелистка,без да е спечелила игри,за да се спаси ,последвалият амулет от Владо Николов и накрая подаръкът на Милена,ми ескалираха нещата и тя си й каза мнението.
А Сашето ,което може да върти и пита и къща,нито ги въртя,нито изказа някаква позиция.А веднъж изказа-ние мислим,че Роси е виновна за зайчето.Пак скрита зад всички-ние.Гласуването й беше по съвест-тоест оглеждаше всички и последна вдигаше ръка.
Много ми дотегна да гледам как ви върти очите( кравешки ,по Лили) ,едва я изтрайвам вече,но първо ще се съсредоточа за другата ми любимка в неделя Simple Smile

# 766
Защо да е наглост това, че смята, че на визитката си е същата както в реалността?
Имаше някои визитки, които създаваха съвсем различно впечатление за хората от това, което се видя във фермата. Например на Роси визитката - от първия ден не хванах вяра на това филмче и не можех да приема, че Роси е чак такъв деспот и страшилище. Докато на Сашка визитката не беше нищо особено като внушение - просто едно свястно, разбрано момиче. И аз наистина вярвам, че тя е такава, колкото и да лъснаха и нейни неприятни черти с течение на времето, колкото и да изглежда, че я подбутват напред. Всеки си има някакви трески за дялане. Нейните не са такива, за си кажа - ауу, че кофти човек.

# 767
    Аз отзад напред-що да е безочливост ,че Сашка смята,че фермата не я е променила?Може наистина така да мисли и усеща нещата.На близък кадър при избора на втори дуелист се видя амулетът с надпис "За храброст".Тия съвсем изтрещяха-каква храброст,какви 5 лева?!
   Обичаят е най-идиотското нещо,което можеха да се сетят да им възложат.Иванушка и Андерй ма се чудят  как да вдигат рейтинг.
   Изкефи ме Ванчето-Сашка хем пита,ама хем нещо не е доволна от отговора.Ама като задаваш въпрос,бъди готов за отговор.И аз смятам,че нямаше нужда преди това Ваня да й обяснява какво мисли,просто сега беше моментът.
   За избухването на Гошо -даже ми е неудобно да го гледам,и Милена също.И тя още от началото искала да изиграе мъртвеца,ама .......А после,брех какво голямо сРъце-да зарадвам момчетата!Не ми е много чиста в майчинските си помисли.
   Според мен най-голяма промяна от визитката до сега има Роси.Имам дъщеря студентка и син гимназист-ако живеех в Англия,или друга европейска държава,за нищо на света не бих се върнала,за да учат тук.Тя каза снощи,че ако намери достатъчно добро училище ,ще се замисли за връщане.Аз мисля,че Роси по свой начин е успяла в Англия.На всеки от нас му липсва по  нещо .

# 768
  • инфантилно и разглезено хлапе
То снощното не беше дори обичай, ами абсолютна гавра с личността.
Като ще да са обичаи, нека поне наистина се правят с някаква градивна цел. Кой там е тръгнал реално да мре, че да изпълняват подобни безумия? Да не говорим за Роман, дето майка му се спомина наскоро как би могъл да се травмира, ако беше по-чувствителен.
Още малко ще ги накарат и бебета да осоляват. Или да изберат най-младият и да го натрият хубаво със сол, че като се пОти да не мирише.  Или да инсценират първа брачна нощ и да разнасят кървавия чаршаф.
Някой спомена за по-смислени ритуали, които е добре да се помнят и да се предават в поколенията. Можеше да изберат нещо по-смислено и с далеч по-позитивна символика.

Никой нормален човек с достойнство не би участвал в подобна гавра и унижение - да го опяват жив, да стане за резил пред цяла България.
Евала на Нури, че отказа да участва в такава гавра, останалите клоуни вътре нямат акъл за 5 пари.
Отначало Нури ми беше антипатичен заради ислямската религия, но вече почнах да му симпатизирам. Още повече след като отказа да участва в убийството на петела.
Вече подкрепям само Нури и Росица, ще се изкефя, ако един от двамата спечели шоуто, останалите примитиви ми станаха антипатични.

# 769
  • London
От такова вечно казване сме на този "хал", и е вечна неразбория и борба у нас.
Премълчаването/замълчаването не е равно на липса на мнение. А е равно на възпитание да не обидиш и да не нападаш. Мнението Нури си го има, не желае да го споделя, защото не желае да се впуска в такива облещени драматизми тип Жоро. Може да е по-простоват като изказ и да не е съобразил всичко веднага.
Аз уважавам много хора, които не бързат веднага да си казват. Брой до десет, премисли, па тогава казвай. Ако пък познаваш опонента и очакваш порой от хули и нападки, казването е тотално безсмислено.

Именно и отделно преценката за споделяне на мнение според СЪБЕСЕДНИКА също е много важна. Аз лично със събеседник като Жоро също бих мълчала и отказала изобщо да излагам позиция, просто защото е очевидно и да го направя до какво ще доведе. Това е все едно да разговаряш със стената......

# 770
  • London
Нищо толерантно не намирам в това да упрекваш човек, че живее според собствените си разбирания и религиозни ценности.
Нека всеки да живее според своите ценности, интелект, възпитание  и разбирания, нямам нищо против. Но кагато си в предаване където се пресъздават български обичаи и си част от това  - трябва да участваш.

То трябва и да работиш и да не бойкотираш ратайства ама това не пречи на голяма част от хората като идат да лежат и нищоправят или да свиват цяло предаване само цигари. Нури специално работи за няколко човека през целия сезон.... 1-2 ритуала да са ви проблема.

# 771
Имам чувството,че в тази тема пишат атеисти...къде има български обичай че и християнски жив да се прави на мъртвец и някакви да го оплакват.....Гошо защо се пени толкоз с Дидо  за отказа на Нури не ми стана ясно,щом не съществува в християнството  такъв обред да бяха се замислили ,ноооо нееее нали трябва да хулим и плюем единствения мюсолманин,който прозря че е гавра.....защо Дидо или Георги не гушнаха букета за майтап....
това предаване е егаси и гаврата...

# 772
Имам чувството,че в тази тема пишат атеисти...къде има български обичай че и християнски жив да се прави на мъртвец и някакви да го оплакват.....Гошо защо се пени толкоз с Дидо  за отказа на Нури не ми стана ясно,щом не съществува в християнството  такъв обред да бяха се замислили ,ноооо нееее нали трябва да хулим и плюем единствения мюсолманин,който прозря че е гавра.....защо Дидо или Георги не гушнаха букета за майтап....

# 773

Обичаят не е християнски,а български, и то в някои населени места.Има момичета,които казаха,че по почти не се практикува,но е съществувал.Това,че го считаме за налудничав,безсмислен и прочие,не значи ,че не е съществувал.
   И ако има атеисти в темата,какво от това?!

# 774
  • Другата България
Това сега го прочитам по-задълбочено и се подписвам под него
Жените ми напълниха сърцето снощи.Другарката Сашка гласува за Роси,защото направила два гафа и нямало да стигне до финал.После стратегически играещата Милена Simple Smile й подари евентуално достигане до финал.Тя освен,че е бяла и добра е убедена ,че ще победи някаква си спортистка и после евентуално да преодолее най-слабата от жените Сашка.
Ваня,виждайки как около Сашка се струпват протекции и амулети,отива и си я нахранва  право в очите.Това е защото й завижда,защото е конкурент с главна буква,как се не усетих веднага.Simple Smile
И най-сладкият момент ми беше-Сашето тича при Дидко-другарю фермер пък тя ми каза,че съм скатавка Simple Smile
Единствено на този фон Роси е щастлива,че каръкът й е счупен.Успех й пожелавам от сърце!
newsm10 smile3521 smile3501
А забелязахте ли, че никой от тях не гласува за Милена? Thinking С какво ги "държи" тази жена, дали пък наистина ни спестяват нещо/а, които не виждаме и не чуваме? Толкова пък да я харесват и обичат всички....

# 775
  • София
Май и аз съм за Роси...
В този така наречен ритуал също не бих участвала.
Помня в първия епизод като гледах визитката си помислих, че Георги ще стигне много далеч, а Роман и Сашо ще са от първите изгонени. Нямах други прогнози тогава, та поне за Георги съм познала. Grinning

# 776
Мери, то и за Гошо никой не гласува
Явно искат да избягнат разправии
Явно ако гласуват за тях после ще има -" ама защо, ама ти.."Придружено с викане и крякане
Не знам, не мисля че ги смятат за най достойни за награда или че пък толкова ги харесват

# 777
  • Другата България
Да, и за Гошо също никой не гласува, така е.
Не знам, а може и да ги смятат за достойни, все пак вече са на такъв етап от играта, че то си личи.
И за Дидо никой...

# 778
  • тук и там
Защо? И Гошо и Милена се държат добре със "своите" и зле със останалите.Тоест- ако пеят всички във един хор,що да не са приятни?!Гошо даже по съвсем приятен начин изпрати Дидо на дуел миналия път..
Роман,Милена,Сашка,Дидо,Гошо си се държат добре един със друг.Другите са им криви..

# 779
  • Другата България
Значи тук въпросът беше не кой на кого е приятен, а кой е най-достоен да спечели, по-скоро кой е най-НЕдостоен. Това с достойния беше по-рано, когато и Лили беше вътре. За недостоен Гошо, Милена и Дидо нямаха гласове, значи всички ги считат за достойни.
Това кой кого смята за най-достоен ще си проличи на гласуването другата седмица и на финала.
Малко ме е яд, че няма да мога да гледам, ама...

Общи условия

Активация на акаунт