Сватба, булките на 2019 - II част

• 41 582
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
   Момичета,хубави емоции ви "тресат".Майка съм на бъдеща булка,децата ми сами действат по организацията.Сватбата ще е на 20.07.
  Колко време по-рано връчвате поканите?И друг въпрос ме вълнува-по какъв начин искате потвърждение за присъствие?Имайки предвид,че са избрали дата в разгара на отпуските,мисля,че ще е добре да има такава опция,защото хората вече отрано си плануват почивките и  е възможно да се засекат дати.Дъщеря ми следва и работи,натоварила се е и с организацията на сватбата си.Аз  гледам с каквото мога да съм полезна,но и да не преча.
   Вярвам,че всички  вие ще организирате перфектният ден за вас и любимите момчета.

# 91
Ами ние сме през август, но мисля сега по празниците да раздам част от поканите. До събота ги чакам да пристигнат.
За потвърждение не съм упоменавала в поканата.Най-вероятно ще го уточнявам на всеки като я давам.

# 92
И ние сме готови с поканите (сватбата е август) и почнахме да ги раздаваме, тъй като по празниците се срещаме с повечето гости. Справихме се с adobe illustrator, като основната работа беше един ден и после доста време се помотахме с шрифтове и други дреболии. Но ми хареса как станаха. Разпечатахме ги в Мания принт и излезе под 36лв за 40 картички (едностранни са), единствено не ми хареса, че някои бяха отрязани леко криво. На пликовете направихме восъчни печати, което е голяма играчка, но резултата си заслужаваше мъките Grinning иначе се видяхме и с водещата и много я харесахме, капарирахме хотел за роднините и платихме църквата. Сега обикалям за рокли и по-натам ще напиша  впечатления. Това е от мен отчета Blush

# 93
  • Пловдив
Ние поканите ще ги даваме февруари.

# 94
Нашите покани ще раздаваме януари когато първо запишем час за граждански брак ...горе долу 3 месеца преди сватбата...като вече всички гости знаят неофициално

# 95
Ние изпратихме онлайн покани на приятели и ще раздаваме принтирани покани по Коледа.

Сватбата ни е през юни и в приятелския ни кръг има много сватби, така че беше важно отрано да предупредим !

# 96
  • Sofia
Да се похваля Simple Smile Днес запазих и фотограф - Божидар Кръстев от Vonle Art. Ако имате отзиви за него, ще се радвам да чуя, много се чудехме за фотограф.
Имаме и запазени час в гражданското, ДЖ, водеща за изнесен ритуал.

Колко време преди сватбата според вас трябва да се раздават поканите?
Ще наемем агенция или флорист само за украса. Дали има значение дали е агенция или флорист по отношение на цена и организация?

# 97
Според мен, ако си намерите добър флорист ще Ви свърши работа и ценово ще излезе по-евтино, тъй като агенцията ще иска отделно хонорар. Но това при положение, че Ви трябва само за украсата на цветята. Ако ще трябва цялостна декорация на изнесения ритуал и тържеството може би ще е по-лесно с агенция

# 98
  • Sofia
Трябва ни само за цветя, защото в Резиденция Тера предлагат базова украса, а и имат арка и столове за изнесения ритуал.

# 99
Момичета, при мен изборът за ДЖ е много сложен. Нямам изобщо никаква представа...помагайте, предлагайте! За Приказната градина в Елин Пелин става въпрос. Ще съм много благодарна за всякаква помощ!

# 100
И аз бих се радвала, ако някой сподели как вървят цените за дж и водещ в София ориентировъчно

# 101
Ние сме със Стоян Петров, били сме на негови сватби и бяхме доволни. Иначе бяхме харесали и Емил Андреев, Ивчо и Бедрос. За 5часа бих казала, че вървят около 700 лв, в предишен пост едно момиче беше споменало и някои по 500-600.

# 102
   Момичета,хубави емоции ви "тресат".Майка съм на бъдеща булка,децата ми сами действат по организацията.Сватбата ще е на 20.07.
  Колко време по-рано връчвате поканите?И друг въпрос ме вълнува-по какъв начин искате потвърждение за присъствие?Имайки предвид,че са избрали дата в разгара на отпуските,мисля,че ще е добре да има такава опция,защото хората вече отрано си плануват почивките и  е възможно да се засекат дати.Дъщеря ми следва и работи,натоварила се е и с организацията на сватбата си.Аз  гледам с каквото мога да съм полезна,но и да не преча.
   Вярвам,че всички  вие ще организирате перфектният ден за вас и любимите момчета.

Подгответе се, че много гости няма да потвърдят навреме и дори до последния момент. Ние искахме месец преди сватбата да ни кажат, но издирвах хора по телефона и три дни преди нея Simple Smile) неуважително е и неприятно, но не се оставяйте това да ви изнервя. Имахме си списък с хората и на него отбелязвахме кой е потвърдил и кой има нужда от вегетарианско меню.

Говорете с ресторанта докога трябва да им дадете финална бройка хора и предлагат ли резервни порции, които се изнасят, само ако дойде съответният човек и само тогава се плащат. Ние имахме такава уговорка, беше много удобно. Или просто кажете на мотаещите се гости, че ако не потвърдят навреме, няма да има какво да ядат. Blush

# 103
Ние сме със Стоян Петров, били сме на негови сватби и бяхме доволни. Иначе бяхме харесали и Емил Андреев, Ивчо и Бедрос. За 5часа бих казала, че вървят около 700 лв, в предишен пост едно момиче беше споменало и някои по 500-600.
За София и Пловдив мога да кажа, добрите DJ са в този диапазон 700-800 лв за 5-6 часа, като се включва и базово ефектно осветление  в тази цена (не цялостно арт осветление на залата, то се проектира допълнително), среден клас DJ са около 500-600 лв. , а има и за 400 лв. само базово озвучаване и музика, ако е малка сватба без много ритуали.

# 104
  • Пловдив
Аз резервирах от страницата на Иван Митрев видео и фото.

Общи условия

Активация на акаунт