Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 56

• 48 543
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Заминавай да те видят да не се случва нещо друго и от това да е температурата,но задължително някакви мерки вземи,че е опасно по време на бременност температура.По-добре да си се разкарвала напразно,отколкото да не си отишла на време.

# 76
Отивам да!Към спешното.Дано всичко е наред и е просто вирус и не е опасно.

Заминавай да те видят да не се случва нещо друго и от това да е температурата,но задължително някакви мерки вземи,че е опасно по време на бременност температура.По-добре да си се разкарвала напразно,отколкото да не си отишла на време.

# 77
Стискам палци и да пишеш после,че всичко е наред.Успех и късмет.

# 78
Ами момичета вирустна инфекция с доста повишени левкоцити.Бях на системи и ми изписаха Аугментин.Минах и през гинекология където видяха ембрионална структура,но не и сърдечна дейност(7 г.с и 3 дни) а онзи ден във вторник не се видя ембрионче(7г.с и 1 ден).Казаха ми,че бременността изостава с около 10на дни и попринцип с това изоставане не се развива както трябва.Не знам някоя настояща мама,която е имала изоставане в седмиците в началото....защото ми е много притеснено.Дано вируса не повлияе на бременността. За антибиотик ми изписаха Зинат на 12ч и витамин Ц 2х1.Самия антибиотик някой пил ли е в такава фаза на бременността? Disappointed

Последна редакция: пт, 14 дек 2018, 01:44 от Verji777

# 79
Мисля,че на скоро някой го обсъждаше,че го е пил по време на бременност,а те знаят,че си така,че предполагам са съобразили.Звънни утре на АГ,който те следи и го попитай за всеки случай.Не знам,но на мен ми се струва,че си била с късна овулация и от там да идва цялото изоставане,след като нямаше ембрион,после имаше някаква точица,сега си се е оформило някакво ембрионче,на мен ми говори,че все пак нещо се развива и ти препоръчвам да си намериш стабилен лекар на който да можеш да се довериш.На мен първата бременност лекарката половин час ме убеждаваше,че не съм бременна и няма нищо в матката,накарах я да търси и накрая откри и сакче,та и ембрион.Ти следила ли си овулация?Цикъла колко ти е бил дълъг?Редовен ли е бил?Дано всичко е наред,лекувай инфекцията задължително и като приключиш с лечението,пусни някакви изследвания да видиш дали си я излекувала наистина.Не се вкарвай във филма от началото,че дай  Боже всичко е наред,тепърва започва целия стрес с всички изследвания.Аз изтръпвам само като ми се разкашля някой идиот насреща без да си сложи ръката и ми идва да го цапардосам,та смятай до каква нервна криза ще стигнеш.Сега се сетих,че антибиотик май е по-добре да се пие в по-ранни месеци,отколкото по-натам,но информацията ми е от форума,та не знам колко е достоверна.

# 80
В момента имам пак 38,2 и се събудих .Не знам просто ми е адски притеснено за бременността.Пия парацитамол и си сложих чорапи с оцет.Овулация не съм следила.Цикълът ми беше плаващ...един месец ми дойде на 28,друг на 29,но октомври за 1ви път ми дойде толкова рано на 22ри.Повечето пъти си ми идваше на 28ми.Иначе беше дълъг около 6 дена.

Мисля,че на скоро някой го обсъждаше,че го е пил по време на бременност,а те знаят,че си така,че предполагам са съобразили.Звънни утре на АГ,който те следи и го попитай за всеки случай.Не знам,но на мен ми се струва,че си била с късна овулация и от там да идва цялото изоставане,след като нямаше ембрион,после имаше някаква точица,сега си се е оформило някакво ембрионче,на мен ми говори,че все пак нещо се развива и ти препоръчвам да си намериш стабилен лекар на който да можеш да се довериш.На мен първата бременност лекарката половин час ме убеждаваше,че не съм бременна и няма нищо в матката,накарах я да търси и накрая откри и сакче,та и ембрион.Ти следила ли си овулация?Цикъла колко ти е бил дълъг?Редовен ли е бил?Дано всичко е наред,лекувай инфекцията задължително и като приключиш с лечението,пусни някакви изследвания да видиш дали си я излекувала наистина.Не се вкарвай във филма от началото,че дай  Боже всичко е наред,тепърва започва целия стрес с всички изследвания.Аз изтръпвам само като ми се разкашля някой идиот насреща без да си сложи ръката и ми идва да го цапардосам,та смятай до каква нервна криза ще стигнеш.Сега се сетих,че антибиотик май е по-добре да се пие в по-ранни месеци,отколкото по-натам,но информацията ми е от форума,та не знам колко е достоверна.

Последна редакция: пт, 14 дек 2018, 07:54 от Verji777

# 81
Момичета, началото на 5-ти месец съм и имам контракции. Пия магнезий, ношпа и дуфастон от днес. Много съм притеснена на някоя случвало ли й се?

Отивай веднага на лекар. Другото е пълен покой, никакво натоварване. Мен също ме държаха три дни в болницата след прокървяване и слава богу ме стабилизираха.

borislavabgmamma, има ли болка по време на секциото, нали се прави с упойка?!

# 82
В момента имам пак 38,2 и се събудих .Не знам просто ми е адски притеснено за бременността.Пия парацитамол и си сложих чорапи с оцет.Овулация не съм следила.Цикълът ми беше плаващ...един месец ми дойде на 28,друг на 29,но октомври за 1ви път ми дойде толкова рано на 22ри.Повечето пъти си ми идваше на 28ми.Иначе беше дълъг около 6 дена.

Аз бях в 6та г.с като кашлях сутрин и вечер и жях с повишени левкоцити. Изписаха ми амоксиклав за 10 дена като казаха, че е безопасен, даже гинекологс го каза. След спиране на антибиотика прокървях / не искам да те плаша, не знам от какво е/. Започнах да пия естрофем и дуфастон сутрин и вечер по 1. Това ме стабилизирс, но кашлицата не мина. Оказа се че имам зсдна хрема, която ме кара да изкашлям секретите сутрин и още я лекувам. Но при теб явно е различно, щом имаш темп. Оправяй се, гледай филми, лежи, ангажирай се. Не мисли само за това, че ще стане по- зле. Аз като се успокоих и прокървяването ми мина. Успех💕🤞

# 83
Благодаря!Ами аз за момента нямам кашлица само лека хрема и температура,която свалям.Зинат ми казаха от гинекологията,че е безопасен за бременни.Отделно пия утрогестан профилактично 2х2.За сега се чувствам добре след свалянето на темп.Дано не се вдига повече и не повлияе за развитието на плода,защото все още няма сърдечна дейност а съм в 7г.с и 3-4 дни Sad във вторник пак съм на гинеколог.

# 84
Ами момичета вирустна инфекция с доста повишени левкоцити.Бях на системи и ми изписаха Аугментин.Минах и през гинекология където видяха ембрионална структура,но не и сърдечна дейност(7 г.с и 3 дни) а онзи ден във вторник не се видя ембрионче(7г.с и 1 ден).Казаха ми,че бременността изостава с около 10на дни и попринцип с това изоставане не се развива както трябва.Не знам някоя настояща мама,която е имала изоставане в седмиците в началото....защото ми е много притеснено.Дано вируса не повлияе на бременността. За антибиотик ми изписаха Зинат на 12ч и витамин Ц 2х1.Самия антибиотик някой пил ли е в такава фаза на бременността? Disappointed

Аз пих Зинат в много много ранна бременност. За него не се притеснявай, той е от позволените по време на бременност. Още повече, че когато има инфекция, трябва своевременно да се започне антибиотик, защото вирусът може да е опасен в ранна бременност.

Доколкото помня, при теб, обаче, имаше спад на ЧХГ, което не е добре. Посъветвай се с още един лекар за този спад. Освен това, стойностите ти май бяха високи, т.е. такива, при които трябва вече да се вижда сърдечна дейност. Също така те съветвам да отидеш в частна болница с добра апаратура.

# 85
Здравейте, моля за малко помощ в разчитане на изследвания. При АГ съм др седмица във вторник, но ако е нещо притеснително да я търся още днес. Пусках ПКК, Вит д, б12, желязо, магнезий, СУЕ, црп, стерилна и обикновена урина, която пуснах отделно на място. Извън граница са ми:
Хемоглобин - 112/120-165/ по принцип ми е 120, но мисля, че докато бях в болницата ми беше пак 112
Хематокрит - 0.335/0.35-0.49/
СУЕ - 33/0-20/
Урина обикновена:
Левкоцити - пол 2+/0-5/
В седимент също им левкоцити, те са 125😳 /0-9/
Плоски епителни клетки положителни 1+
Бактерии положително 2+
Вит Д - 18.2/20-43/
ЦРП ми е в норма, както и вс други кръвни показатели. Стерилната урина все още не е готова. Миналия месец, всичко беше ОК. Нямах никакви отклонения, но сега малко се притесних. Слагам вагинално утрогестан. Възможно ли е да повлияе на обикновената урина? Защото докато стигнем до болницата вече ми беше изтекъл утрогестан на превръзкта(извинявам се) и не знам дали е възможно да окаже влияние в/у обикновената урина, защото при стерилната нали Се прави тоалет...не знам. А и седименти и обикн урина все са ми я взимали от стерилната, но този път отделно искаха на място. Ох, малко ви обърках сигурно, но исках да съм изчерпателна. Благодаря ви предварително

# 86
Ами аз ходя в Токуда и Фемина.И двете според мен са добри с добри специалнисти и апаратура.Другаде не съм била.Спад има да,казах в спешното(на Токуда) за това нещо,но от там гинеколожката ми каза,че ЧХГ не бил показател Anguished още повече,че бременността си се развива и че въпреки спада на ЧХГ ембрион се появи в края на сметка.
Също ми каза,че може да съм била с късна овулация и затова да се развива по-бавно,но и нищо не се знае.Доколкото четох на някои жени откриват сърдечна дейност и в 8 и 9 седмица.Ще изчакам и ще видим.

Аз пих Зинат в много много ранна бременност. За него не се притеснявай, той е от позволените по време на бременност. Още повече, че когато има инфекция, трябва своевременно да се започне антибиотик, защото вирусът може да е опасен в ранна бременност.

Доколкото помня, при теб, обаче, имаше спад на ЧХГ, което не е добре. Посъветвай се с още един лекар за този спад. Освен това, стойностите ти май бяха високи, т.е. такива, при които трябва вече да се вижда сърдечна дейност. Също така те съветвам да отидеш в частна болница с добра апаратура.

# 87
Verji777, кой те прегледа в Токуда?

Момичета, аз да питам - на вълна втора ФМ съм и се чудя между Марковс и Фемина. Някой да даде съвет? Първата правих при Чавеева в Щерев и няма да повторя.

# 88
Марковс или доц. Томова препоръчвам аз.

# 89
Момичета да ви питам, какс те със сяня? Будя се по няколко пъти на нощ, сутринта се ококорих към 6. Другото, много почнах да ям, а се притеснявам с обездвижването да не кача прекалено килограми, че после кръвно...
Кракат почнаха да ми отичат, а не е ли рано.

Общи условия

Активация на акаунт