С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 32 011
  • 710
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Обръщах се към нея с името ѝ. Тя към мен също.

Мисля, че имаше доста обемна отделна тема по този въпрос.

# 391
  • MI
Баланс със съпруга си имах предвид. Синковецът е друг въпрос, освен възпитанието и много други фактори има. Иначе родителите на наркомании трябва директно да ги убием с камъни на площада.

Полоксени, по име.  Мъжът ти как се обръща към твоите родители?

# 392
И той все още никак . Особено трудно му е с майка ми, защото тв си придава малко важности. Сигурно ще е по име, ама така все едно ми е първа приятелка , много ми е неествествено. Да не говорим пък за баща му ..

# 393
Поликсени, мисля, че си късметлийка. Нито свекърва ти е близо, нито ти досажда, нито се бута да се гледа бебето по нейните концепции.
Разбирам огорчението ти, млада булка си, но всъщност имаш късмет. Просто се върни малко назад в тези теми и прочети какво ти е спестено, защото има изумителни случки.
Към свекърва си демонстрирай винаги любезност и уважение, явно жената не иска да ти се меси и това е добре. Може и да не е лоша, а да се страхува да не ти досажда.

# 394
И аз питах в същата тема това преди време Simple Smile Със свекъра и аз не мога да се пречупя. Но е взаимно Joy Със свекървата сме поименно. И на мен не се звъни, слава Богу! Само ако мъжът ми не ѝ вдигне и на празници да ми честити. Много съм доволна Grinning Измислих вайбъра аз и така комуникираме Simple Smile Между другото основно аз съм инициативна и там, но го правя заради детето. Лично аз потребност от комуникация с тях нямам. Блазе ти!

# 395
Баланс със съпруга си имах предвид. Синковецът е друг въпрос, освен възпитанието и много други фактори има. Иначе родителите на наркомании трябва директно да ги убием с камъни на площада.

Полоксени, по име.  Мъжът ти как се обръща към твоите родители?

Какво общо има наркоманията с един разглезен, алчен лигльо? Абстиненция към лигнята ли ще развие, че не може да започне да се държи нормално, след скръцване със зъби?

# 396
  • Canada
С 'Ей, шш'' и "Алоу, ти там'' се обръщам аз към моята.

# 397
Хм..жената наистина не е лоша и най-вероятно й е неудобно и не иска да досажда. Обаче всичко е въпрос на прилритети. На нас няма кой друг да ни помага, защото майка ми е много далеч и е зле здравословно,на легло е, та единствено свекървата може да помогне понякога макар че и те не са в София. Много си обичаме детенцето, но това , че не можем да разчитаме на никой, дори за няколко часа, доста ми тежи. Затова доста неща бих изтърпяла само и само да имаше кой да ми помага повече, т.е едното за сметка на друго-няма пълно щастие:)
Та ви се чудя момичета не предпочитате ли все пак, хубави или лоши, въпреки недостатъците им да разчитате на помощта на свекървите си ? Или някак си не можете да се пречупите и ви идва твърде много?

# 398
Затова доста неща бих изтърпяла само и само да имаше кой да ми помага повече, т.е едното за сметка на друго-няма пълно щастие:)
Та ви се чудя момичета не предпочитате ли все пак, хубави или лоши, въпреки недостатъците им да разчитате на помощта на свекървите си ? Или някак си не можете да се пречупите и ви идва твърде много?
Предпочитам да търпя липсата на време и 5 минути спокойствие, отколкото на някого “особеностите”. Живеем в чужбина, децата ги гледаме сами. За първото раждане моите родители излъчиха за помощник майка ми, малко в стил шеги и закачки, отказах. За второто май не са предлагали, породени са и в началото няма как да се справя сама, взехме си гледачка. Определено предпочитам да си платя за услугата, отколкото някой да дойде с неговите си очаквания, аз с моята темерутщина и след няколко дни само да се разминаваме по коридорите.

Сега за празниците ще сме в България и ми е малко нервно, сигурно ще имам материал за включване Grinning

# 399
  • София
Хм..жената наистина не е лоша и най-вероятно й е неудобно и не иска да досажда. Обаче всичко е въпрос на прилритети. На нас няма кой друг да ни помага, защото майка ми е много далеч и е зле здравословно,на легло е, та единствено свекървата може да помогне понякога макар че и те не са в София. Много си обичаме детенцето, но това , че не можем да разчитаме на никой, дори за няколко часа, доста ми тежи. Затова доста неща бих изтърпяла само и само да имаше кой да ми помага повече, т.е едното за сметка на друго-няма пълно щастие:)
Не. Ако човекът, който се предполага, че ще ми помага, не ми харесва, няма да искам да ми помага. Двата часа помощ или "помощ" ще ми излязат прекалено скъпо, освен това ми е лицемерно хем да не харесвам някого, хем да го привиквам да ми помага. Това се отнася за всеки, не само за свекърва. Синът ни е на 7, никой не ни е помагал в гледането му.

# 400
  • София
Радвай се, че не ти се меси и не общува особено с теб.  Ама и да общуваше няма гаранция, че ще се съгласява  да ти гледа детето. Не са един или 2 случите в които, въпреки комуникацията, свекървите не искат да гледат деца. Те не са и длъжни де. Детето си е ваша отговорност /с мъжа ти/. Има пък свекърви, които докато го гледат не се съобразяват с изискванията на родителите и дават храни, които са алергени, които малките деца не са опитвали все още, вафли, шоколад, ядки на прекалено малки бебета за този вид храна, давали да неща за които знаят изрично, че детето е алергично и после родителите тичат в спешното и т.н и т.н. Не си мисли, че ако го вземе, ще седне да го гледа по начина по който ти искаш. Изключително малко го правят това. Повечето правят каквото си искат и не се съобразяват даже с нуждите и възрастта на детето. Така или иначе то ще тръгне на ясла/ДГ и т.н. и няма а е залепено за теб. До тогава, ако не можете сами, си наемете детегледачка. Още няма и 2 години ще ги изтърпиш. Все пак детето е личен избор.

# 401
Аз никак не казвам на свекърва ми, тя не го и изисква, обръща се към мен с галено на името ми :д. Понеже често съм по лекари, а не съм шофьор, тя гледа бебка. Мисля, че разбра да не се меси и просто си играят, няма лошо..тя все даваше акъли, скоро не е , даже си станахме по-топли една към друга , ще видим докога. Ето, например, имаме дразки в мъжа ми и си говорим, тя е на моя страна, пошегуваме се малко и ми мине...но, усещам, че ще има материал празничен 😂

# 402
Поликсени, внимавай какво си пожелаваш Simple Smile

На нас също няма кой да ни помага, не страдам от това. Детето, като сме го създавали, не сме ги питали искат ли да участват в отглеждането. Наша грижа си е.
Радвай се, че не ти се месят. Бъди мила и любезна и намери обръщение към жената. Кани ги на гости, може пък да скъсите дистанцията. Не разчитай на чужда помощ, че да не останеш разочарована. Нагласете си така задачите, че да си ги вършите двамата с мъжа ти. Детето е изцяло ваша грижа, бабите се включват ако искат. Никой не е длъжен да ви помага.

# 403
Помощта е хубаво нещо. Особено ако е взаимна и на добра воля. Но ако цената ѝ е да правя компромиси, които ме вадят от патъците, мерси, няма нужда.

# 404
Поликсени, радвай се, изглежда ми нормално положението.Аз няма да бъда свекърва, обаче имам приятелки, които станаха свекърви.Не мога да ги позная, изведнъж избухна някакава ревност към синовете, особенно след раждането на децата.От модерни жени, гледащи себе си, пътуващи, забавляващи се, рязко смениха амплоато на свекърви от миналия век.То не бяха кутии с манджи, защото сина само тяхната мусака обича, съвети за гледане на бебета от време оно, висене по цяла седмица в дома на младото семейство, намеци и натискане за покани по празниците, ужассс,бррр!

Общи условия

Активация на акаунт