С какво ви дразнят свекървите - тема 104

• 51 504
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Тя си знае.Тя и моята снаха ме ненавижда, ако я питаш нея.Не че ме засяга.Моята съвест е чиста.
Апропо, изнесоха ли се?

# 661
  • Fort Worth, TX
O, да.Още миналата година.Вчера моята приятелка ми вика;
Не ти ли липсват?
Изобщо не ми липсват и не ми е мъчно за тях.Даже сме си много добре.
Чувам синковеца 1 път седмично, ако ми вдигне, щото бачка на 2 места/само да разбера че са здрави/друго не ме интересува.Досега съм била в апартамента им 1 път за 5 мин да приберем другите двама, че им бяха на гости с преспиване.Даже пребиваването мина навън/терасата/, щото пушихме.С госпожицата нито се чуваме , нито се виждаме.

# 662
Кремито, ама тя още не ти е снаха. Само проекто.

# 663
  • Fort Worth, TX
Е добре де.Приятелка-любовница .

# 664
Постовете на Салсиша са извън всякаква мярка.Писала съм го и преди,дано сме живи да видим каква песен ще запее като стане свекърва.Относно казуса за гостуванията,щом сте приели едната майка ,е редно да приемете и другата.Детето като не контактува със свекърите Ви,как ще свикне с тях?Възможно е и да усеща негативната реакция на майката,затова да нервничи.

# 665
  • Fort Worth, TX
Аз съм сигурна, че ще бъде супер свеки.Ще им вземе страха на снахите още в началото.Салсиша децата само момчета ли са?

# 666
  • София
Моят син пък някак повече контактува със свеки, отколкото с моята майка. Но не правя драми, майка ми е с 10 години по-голяма и сигурно му изглежда като динозавър.

# 667
Аз съм сигурна, че ще бъде супер свеки.Ще им вземе страха на снахите още в началото.Салсиша децата само момчета ли са?

Eдно момче и две момичета, но каква свекърва и тъща ще бъда - това няма да е мой проблем, а на децата ми! Да се оправят. Човек не си избира родителите. Joy

Пък то и сега не съм много стока, едва ли на стари години ще стана някоя добрячка.

# 668
Че пък защо "трябва" да контактува със свекърите?
Трябва е много задължаваща дума, всякакви човешки истории има. Моята дъщеря никога няма да види "свекърът", аз не съм го виждала, дори не попита момиче или момче е. Щото е генетичен баща на мъжа ми, трябва да присъства в животите ни ли? Хората си правят изборите в живота. Пък едно малко дете хич не обича на сила да общува. Още помня едната си баба само с репликата "донеси ми елечето", страшно съм спечелила от общуването с нея... (саркастично е последното)

# 669
Аз пък се чудя от какъв зор тия свекърви приритват да си гледат внуците и как не се усещат, че са нежелани. Не е ли по-добре да се наслаждават на живота си, приятелки, хоби, мъж, каквото им доставя удоволствие.
Моята е такава. Живее си живота ,изгледала си е децата. Рядко се сеща за моето  и то в повечето случаи, ако мъжа и я накара. Проблем с това нямам, това е нейния живот.  
Става лошо, когато един човек, който ти е толкова далечен започне да ти дава наставления и насоки как да си живееш твоя.  И тя никога не говори в прав текст. Все на шега, все ей така подмолно с ирония. Отдавна съм пресякла отношения и към момента си говорим от добро възпитание в редките случаи в които се налага да се срещаме.

# 670
Постовете на Салсиша са извън всякаква мярка.Писала съм го и преди,дано сме живи да видим каква песен ще запее като стане свекърва.Относно казуса за гостуванията,щом сте приели едната майка ,е редно да приемете и другата.Детето като не контактува със свекърите Ви,как ще свикне с тях?Възможно е и да усеща негативната реакция на майката,затова да нервничи.
Тя контактува с всички, даже като сме си в Бг повече стоим при тях, да не говорим, Коледа и Великден също, сакън да не им развалим традициите. Ама 3-4 седмици да се буткаме в 3 стаи, ми идва малко в повече. Да не говорим, че като са на гости в Германия, деликатно ми намекват да използвам времето да се разхождам, тоест и вкъщи не стоя да не им се буткам и да им отнемам от ценното време с внучката.

# 671
  • Най-красивата страна
Нормално е детето да контактува с баби и дядовци,стига те да са свестни хора и отношенията да са нормални.
Обаче за мен това означава например да заведем детето на гости за половин ден.Или баба му да го заведе на сладкарница.Или на кино,на разходка...
Или  баба да дойде за една вечер вкъщи ,ако се налага.

# 672
Когато бабите живеят в друго населено място, а все по-често – и в друга държава, това с воденето за половин ден не работи.
Няма да питам какво е най-доброто решение за тези случаи, защото си знам, че заекът винаги ще е без шапка.  Laughing
Ако иска да гледа внуци – защо иска, те си имат родители. Ако не иска – защо не иска, как може така.
Полезен ход няма.

# 673
  • при късмета
Има полезен ход, разбира се. Стига само свекървата да се съобрази какво искат младите и как си представят нещата. Ако не е най-важното какво иска свекървата, те си се подреждат от само себе си

# 674
Три седмици живот в друго семейство е убийствено. Старите свекъри и свекърви би трябвало да го знаят най-добре, а точно те драпат да се натресат.

Общи условия

Активация на акаунт