Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 602
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
И на мен кашлицата ми мина на 80% вече,а е втори ден.
Баба ми пък не кашля,но закашля ли се...трябва да ѝ взема нещо за прочистване на белите дробове.Но какво?

# 136
При мен се наложи да посетя личната днес. Ударило ме е директно в дробовете и затова съм била много отслабнала. От днес обаче вдигам и субфебрилната температура, започна и едно главоболие и леко повишаване на кръвното. Надявам се антибиотика да ми помогне.

# 137
Ще ти мине от Аб,споко Simple Smile
Приятелка в Англия каза,че и там са изкарали един грип.
Ужас направо.

# 138
Ще ти мине от Аб,споко Simple Smile
Приятелка в Англия каза,че и там са изкарали един грип.
Ужас направо.

Ами аз от 1 януари 2018 г. бях болна и общо взето не успях да се справя напълно с настъпилите усложнения, които бяха невралгия, втрисане, температура понякога.Бях пила 7 антибиотика и никой не ми помагаше.  Сега с този грип направо не знам какво следва, защото антибиотика е един от тези, които пиех тази година.

# 139
Здравейте, искам да попитам: Баба ми приема антибиотик (който и преди е пила за същото нещо) нямаме рецепта и не си спомняме заедно с антибиотика по каква схема се пиеше и противогъбично лекарство (примерно Микомакс). Дали само едно се пие, или 3 за цялата седмица, през която се пие и антибиотика?

# 140
Това е по преценка на лекар. Някои изписват само б комплекс, други таблетка микомакс по време на лечението. Други 3 таблетки през ден СЛЕД антибиотика.

# 141
Един пробиотик  за антибиотик е достатъчно според мен на този етап, ако няма индикации за нужда от противогъбично. Hands V

Честита нова година! Много здраве, късмет и благополучие!

# 142
Явно всички тук сме със същия грип с температура, кашлица, отпадналост. Казаха че имало бум на този грип сега..

# 143
Благодаря за отговорите, дадох й б комплекс да пие.

# 144
Честита Нова Година, момичета! Tada Да сме живи, здрави и усмихнати през 2019 г., това е най-важното! Flowers Four Leaf Clover

А сега да попитам нещо - за да си направя рентгенова снимка, задължително ли трябва да имам насока от личния лекар или друг специалист? Т.е. мога ли просто да отида в някоя болница / клиника, да си платя и да си направя снимка по мое усмотрение, без да се занимавам с личната? Ако е възможно, каква е цената на снимката горе-долу и къде ще ми препоръчате да отида (за утре иде реч)?
Благодаря! Simple Smile

# 145
  • софия
Гърне без похлупак, не е задължително да имаш направление или бележка от лл. миналата година си правих снимка на бедрената става - струваше около 20  лв в окръжна болница. можеш да разпиташ предварително по телефона за всяка болница. успех!

# 146
Много ти благодаря! Питам, защото преди около 2 г. си правих рентгенова снимка във "ВМА". Отидох там с насока от специалист - кардиолог и въпреки този факт, за малко щяха да ми откажат. newsm78 Тези снимки не били безвредни, не можело току-така да се правят; ама защо ми го бил назначил това изследване лекарят, ама не знам си какво; какви ми били оплакванията и прочие тъпотии. Laughing Сериозно, поне 5 мин. се разправях с рецепционистката, която упорито искаше да ме отпрати. Накрая се съгласи, де, но ми беше много странно всичко това...

# 147
  • София
Аз съм била в Пирогов , там , щом плащаш ти правят снимки 😂

Колко време може да се пие Нексиум ?
Взех си Нексиум 20, пия едно сутрин и едно вечер.
Мале какво чудо беше с този рефлукс ли, киселини ли . Ужас .....
И след като леко ми минава , какво да правя ? Да продължавам с леларатвата , да ходя на лекар или ?

# 148
Wind_, мъжът ми пие "Нексиум" вече няколко години. Но той не пази диета и се храни доста обилно. При това положение, би имал постоянни киселини, ако спре хапчетата, та затова няма как. Peace

# 149
  • Варна
Аз нямам киселини, но правя фарингити, ларингити и задна хрема, казват от рефлукс. Абсурд е да пия бира или газирано. Не съм ходила на гастроентеролог, планирам. Как се постъпва в такъв случай, какво да очаквам? Гастроскопията плаща ли се?

Общи условия

Активация на акаунт