91st Academy Awards OSCAR'2018 - Ще има ли интрига, или вече наградите станаха предсказуеми?

• 20 431
  • 240
  •   1
Отговори
# 105
  • срещу двата комина :)))
Малек има доста по-скромна като сложност актьорска задача в сравнение с останалите номинирани и ще е някак жалко точно той да спечели, но видяхме какво се случи с Олдман миналата година.

A сега... къде е трансформацията и превъплъщението на Крисчън Бейл и къде е Рами Малек, който изиграва всичко друго, но не и Фреди Меркюри.

na 100 % съм съгласна Simple Smile Рами беше всичко , но не и Фреди . Вчера гледах снимка, които Куин бяха пуснали за да покажат колко много си приличали , е нищо общо нямаха Simple Smile

https://twitter.com/QueenWillRock?lang=en&lang=en

# 106
Откъде знаете какъв точно е бил Фреди? За публиката един, за близките друг, със сигурност...
За мен лично приликите бяха достатъчно достоверни, все пак не е конкурс за двойници.

# 107
Знаем, че не е бил мазна примадона.
Освен това - бил е хомосексуалист, но не се е държал като пендел. Има достатъчно видео записи, от които се вижда какъв не е бил.
Изключително обидно пресъздаване на личността.
Саша Барън Коен си беше по-близо визуално, а и мисля, че щеше да го изиграе по-добре.

# 108
  • срещу двата комина :)))
Откъде знаете какъв точно е бил Фреди? За публиката един, за близките друг, със сигурност...
За мен лично приликите бяха достатъчно достоверни, все пак не е конкурс за двойници.

аз лично говоря за външна прилика и усещане, достатъчно клипове и интервюта има, може да се види Simple Smile

# 109
Хммм, не съм знаела, че визуалната "прилика" е работа на актьора!?!?
В такъв случай Крисчън Бейл добре се е гримирал за Вайс - приличаше повече на Чейни от самият Чейни Wink

Като огромен фен на Саша Барън Коен си признавам, че бих гледала негов Фреди с огромeн кеф, но определено и Рами не се  посрами, или поне по мое скромно мнение и това на златните глобуси Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=5Uv4MWHtiVo

PS Няма нужда да си цитираме Да Напуснеш Лас Вегас - изключителен Никълъс Кейдж, но не е единственият  Wink

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 17:27 от Agent Provocateur

# 110
Да де, точно това казвам, че външно трудно ще се намерят четири копия на Queen, че и на всичкото отгоре добри актьори.

За мен изборът е добър, филмът ми хареса, музиката им отново ме накара да подсмърчам и настръхвам. Имаше хронологични разминавания, но който иска точност, има много документални филми в Youtube.

Надявам се да вземат награда.

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 16:27 от Elunaria

# 111
Аз си догледах The Favourite и точно това очаквах от филм Йоргос Лантимос! Повече харесах играта, а и героинята на Рейчъл Вайс, отколкото тази на Ема Стоун. Все пак не мисля, че Оскарът в тази категория ще отиде при някоя от тях, но пък и не съм изгледала всички филми още.. Оливиа Колман определено беше много добра! Но все си мисля, че Оскарът за главна женска ще отиде тази година при Глен Клоуз. Макар че филмът The wife далеч не е от най-силните й, а да не говорим, че ролята й е поделена с друга актриса, която я играе като млада.

# 112
  • София
Актрисата, която играе младата Глен е всъщност дъщеря ѝ - Ани Старк, така че наградата пак ще остане в семейството.  Wink

# 113
"Фаворитката" ми хареса доста, не очаквах след малко мудното начало и темата като цяло. Финалът ме трогна дълбоко. Не вярвам да вземе награда, някак останалите номинации го засенчиха незаслужено. Рейчъл Вайс направи страхотна роля, Никълъс Холт беше приятна изненада. Единственото наистина дразнещо бяха кадрите с широкоъгълния обектив на всеки 2-3 минути.

# 114
  • София
В интерес на истината по-голямата вина за точно този Фреди изигран от Рами е на режисьора. Според мен нарочно са го направили точно такъв типаж, за да се хареса на по-голямата част от американците и за да спечели някой и друг милион повече.

# 115
  • София
За водещите на наградите- всъщност няма да има един титуляр водещ, но ще има няколко, които ще излизат в определени части на вечерта. Така прочетох. Ще е интересно.

# 116
Нямаше как да не гледам Black Panther - първия комиксов филм, номиниран в най-важната категория за най-добър филм, че и + още 6 други номинации! Седнах с идеята просто да го отметна, знаейки какво да очаквам от филм на Marvel със супергерои, но в крайна сметка за мен се оказа цветна наслада!

По същия начин подходих и към BlacKkKlansman, ей така, да отметна, но и той ме изненада приятно най-вече с това, че е направен без излишен драматизъм.

Май от филмите с чернокожи (харесах и писах и за Green Book) ми остава да изгледам само If Beale Street Could Talk, той обаче не е номиниран в най-главните категории.. Но като цяло е сериозно присъствието на филми почти изцяло с чернокожи, ех тази културна война..

# 117
  • в сърцето на един мъж...
Истинския Фреди си беше супер мъжкар и никога не се е държал като драг куин в обществото. За това и по-късно беше голям шок, когато стана ясно, че е имал хомосексуални връзки и е болен от спин. Поведението му по никакъв начин не е загатвало за сексуалната му ориентация. В този филм е наблегната на гей нотката, за да спечели повече овации. Нещо, което ако е наистина филм за Куин, не би трябвало да го има.

# 118
Не съм съгласна, напротив, изобщо не е наблегнато. Интересен факт е, че Саша Барън Коен напуска проекта, защото е искал филмът е да много по-експлицитен и фокусът да е върху сексуалния живот и ориентация на Фреди Мъркюри.

Интересно интервю с Брайън Мей ре: филма
https://www.youtube.com/watch?v=NLlH97fDXes

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 17:40 от Agent Provocateur

# 119
  • в сърцето на един мъж...
Е как да не е наблегнато? Той през огромната част от времето се разхождаше като пеперудка. Това поведение го няма изобщо при Фреди

Общи условия

Активация на акаунт