Пречиствател за въздух мнения

• 90 788
  • 326
  •   1
Отговори
# 300
Аз не мога да кажа нищо за тези марки, но се питам нещо друго, а именно: как такъв уред ще успее да се справи с миризмата, която веднага се набива по меката мебел и стените. Едва ли уредът може да изсмуче и да прекара през филтрите целия въздух в стаята за 2-3 минути преди миризмите да са попили.
За единия уред пише: Висока производителност от 180 м3/час
Вашето помещение е около 270-300 кубика.

В този смисъл не ми се вижда удачен уред за цигарен дим.

Допълвам
От описанието на другия уред:
ФИЛТЪР С АКТИВЕН ВЪГЛЕН
Този филтър съдържа малки парченца активен въглен, които са изключително порести и имат огромна покривна площ. Неутрализира отрови във въздуха като бензен и други летливи органични съединения. Улавя и неутрализира почти напълно неприятни миризми на готвено, на застояло, цигари, мухъл, домакински препарати и много други. (Имайте предвид, че кухненските миризми се пропиват в мебелите, мокетите, килимите, щорите и е почти невъзможно да се премахнат изцяло, с който и да е пречиствател на пазара)

# 301
Как да разберем дали наистина пречиствателя помага и пречиства въздуха? От миналата година се чудя дали имаме нужда от такъв вкъщи.

# 302
  • София
Ми чак да пречиства не мисля. Виж ако нещо съм готвиша бързо улавя миризми и самото помещение не мирише толкова. Взехме уж, че живеем покрай бая строежи и е мръсотия ама не виждам ефект

# 303
Ние сме на спокойно място без главен път и минаващи коли, но много бързо се събира прах. За това би ли помогнал този

https://ofisitebg.com/product/vazduhoprechistvatel-philips-purep … mini-900-ac095113
Пише до 65кв.м, апартамента е 75, ако го сложим в средата дали ще е ок? Между двете стаи?

# 304
  • в 1001-та нощ
Не мисля, че малкото вентилаторче в машинката може ефективно да пречиства въздуха в така описаното пространство. Вземете си два пречиствателя за всяко помещение по един.

Как да разберем дали наистина пречиствателя помага и пречиства въздуха? От миналата година се чудя дали имаме нужда от такъв вкъщи.

Вижте филтрите, а ако има датчик с мониторинг - проследяването е непосредствено.

# 305
Аз за себе си виждам разлика в прах по мебелите. При готвене също има разлика в миризмата.

Не се пуши в къщи и не мога да дам мнение за цигарен дим.

# 306
Здравейте!

Някой има ли представа освен Дайкин дали има друга марка, която е с дълготрайни филтри (над 5год. да кажем)? Четейки темата стигам до извода, че всичко освен Дайкин и Левойт (евентуално) е ненадеждно (пречиствателят ми трябва основно за справяне с мухъл, плесен, акари и прах). Напоследък взех да кашлям продължително всеки път като се разболея и го отдавам на мръсния въздух + влажността в помещението. Така че вариант с УВ лампа и йонизатор считам, че е най-удачен.

На Левойт филтрите веднъж в годината ли се сменят?

Отзиви за Дайкин някой ако сподели, бих била благодарна. След тези 8-10год., които евентуално ще изкара филтъра му, сменя ли се или направо нов уред си трябва?

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 16:55 от Valentina Hristova 782813

# 307
Записвам се и аз в темата. Тепърва започвам да проучвам пречистватели за спалня за детето - основно за праха във въздуха. Нито чаршафите през сушилня, нито ежедневно бърсане и прахосмучене не помагат. Събирам мнение за Philips, Daikin, Xiomi.

# 308
  • София
Ние сме с Xiomi. Както казах не виждам кой знае какъв ефект. Ако има някакви миризми по-скоро бързо ги улавя.

# 309
Здравейте!
 Това за филтрите на Дайкин.Вярно ли е,че издържат 10 години?
На мен ми трябва за прах.
Благодаря!

# 310
  • в 1001-та нощ
Хора, бъдете реалисти. Филтрите се задръстват. Какво значи да издържат във времето 🙄

# 311
Не се справят с миризмите.

# 312
Здравейте!
 Имам предвид,да се почистват и да не се подменят.Естествено,че се задръстват!Има се предвид,издръжливост във времето.
Благодаря
Хора, бъдете реалисти. Филтрите се задръстват. Какво значи да издържат във времето 🙄
[/quote]

# 313
  • в 1001-та нощ
Хепа филтър да се мие ... може и да има, но аз бих сменила.  Карбоновите си имат капацитет... Механичните / физични - обичайно се почистват.

Филтърът е важен и не бих пестила от него. Другото е един вентилатор.

# 314
А поръчвали ли сте филтри от Тему? Гледам има за нашия Xiaomi, но дали ще вършат работа...или да не рискувам с тях.

Общи условия

Активация на акаунт