Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 899
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
[url]Добро утро дами ! 💐
На 8 г.с. съм и в петък ще съм на контролен преглед и искам да ви попитам дали ще е с УЗД, защото и майка ми иска да влезе заедно с мене .. Тона е първата ми бременност и затова не знам какво ме следва .. 🙂

В коя болница ще ходите? Не се притеснявай. Допустимо е първият преглед да се направи с вагинален ехограф, но вече след това не. А какво по-хубаво от това майка ти да бъде с теб на първия преглед.Simple Smile

# 391
  • София
Как само първия?!В начална бременност и с двете ми бременности, при няколко гинеколога в различни болници, съм била гледана с вагинален ехограф, който е по-прецизен в ранните седмици, като към 11-12 г.с. мисля започнахме с коремен, за който вече нямах търпение.

# 392
Здравейте! Извинявам се, ако темата не е за тук. Последната ми менструация беше на 02.01 положителен тест видях на 11.02 (точно на рождения ми ден) според менструацията ми трябва да съм в 7ма г.с но според ехографа при който бях вчера 18.02 съм в 5та седмица закъснява ми с 16 дни, а според него с 8.Първото ми притеснение е това. Защо се получава това разминаване?
Днес в късния следобед получих зацапване. Веднага се обадих и ми каза да взема дуфастон като да пия 3*1 и след 2 седмици да отида на преглед. На някой случвало ли му се е подобно нещо със несъответствието в седмиците и зацапването в ранната бременност? Моля се на господ всичко да е наред! Изключително притеснена съм. Стискайте ми палци, благодаря предварително!

Аз също имах зацапване и първия път когато видях кръвта моментално в болницата без обаждания..съветвам и теб така да направиш..не е лекар този но когото си се обадила да му кажеш че имаш зацапване и да не те извика за преглед..според мен трябва да си намериш друг АГ.. стискам палци всичко да е наред..знам каква е тревогата

# 393
Мен от средата на 9та седмица си ме гледаха с коремен. Само, когато мереха шийката с вагинален.

# 394
Здравейте, излязоха ми изследванията и желязото ми е 6.3, хемоглобина 109:( опасно ли е това? Предполагам, ме ще ми изпишат нещо да пия ...

# 395
Здравейте, излязоха ми изследванията и желязото ми е 6.3, хемоглобина 109:( опасно ли е това? Предполагам, ме ще ми изпишат нещо да пия ...
Чак опасно, не но трябва да го вдигнеш. Започни да ядеш киви всеки ден, помело 2 пъти седмично, повече червени меса. За 10 дни с киви и помело вдигнах хемоглобина от 100 на 120.
Най-вероятно ще ти изпишат и желязо .

# 396

По-голямата част от бременните развиват желязодефицитна анемия към третия триместър, т.е. съвсем нормално е да се случи. Аз даже почти не съм чула на някоя бременна да не й е паднал хемоглобина. Моят последно беше 110 и ми изписаха желязо.

Вчера направих една дълга рсзходка и снощи ме стегна корема втвърдяваше се и имаше болка.
Сега нещата се успокоиха, а и онзи ден бях на ЖК и всичко беше наред.
В 8 месец съм има ли други като мен?

Аз съм с безболезнени контракции от 4ти месец. В 7ми месец зачестиха и започнах усещам лека болка ниско долу по време на контракция. Казаха ми при нужда да пия допълнително магнезий и че е нормално да зачестят през третия триместър. На прегледите няма нищо притеснително, шийката е добре, водите са в норма. Даже изобщо спрях да обръщам внимание на контракциите.

# 397
Момичета, от уикенда насам усещам бебето много активно, почти целодневно. Преди това като че ли беше по-спокойно, усещах го в спокойно състояние, легнала или полулегнала. Първоначално сутрин и вечер, после постепенно и в други периоди на деня, но от последните 5 дни не се спира. В 26г.с. + 2 съм в момента. Направо се чудя да се притеснявам ли, да звъня ли на АГто? Прочетох, че понякога това е сигнал за проблем и сега съм ужасно неспокойна. Нямат край тия тревоги Frowning1

# 398
Естествено, че има майки, които са били с нормален хемоглобин като мен. Но ядох много телешко,черен дроб, зелени зеленчуци, овесени ядки.

За активното бебе - ми моето беше такова по цял ден, не можех да си почина от ритници. И се оказа също толкова активна като се роди, не се спира. Опасно е да не усещаш бебето, тогава трябва да се притесняваш.

# 399
LittleCactus, никъде не съм написала, че няма бременни с нормален хемоглобин, а че е изключително често срещана анемията в третия триместър! Самият лекар ми го обясни. Целта беше да успокоя потребителката.

# 400
Понякога чудите ли се как ще изглежда бебчето ви като се роди? Много често си мисля, дали ще ми хареса как изглежда, даже тази вечер сънувах, че изглежда грозно и не можах да повярвам, че е моето. Може да ви звучи абсурдно, но явно защото ми е първа бременност някакси не мога да си го представя. Говорила съм с много приятелки и те са били така, но като са го видели е било любов от пръв поглед. Така ли става наистина?

# 401
Аз де чудя и се надявам за прилича на снимките от трета ФМ. Някой минал вече през това, знае ли дали бебето прилича на тези снимки?

# 402
Това с любовта от пръв поглед...е някаква романтична представа. Нито я намирах за красива, нито я заобичах в мига, в който я видях. Минаха 2 месеца, като започна да се усмихва и да е по-комуникативна, тогава започнах да чувствам любов. Като се родят са смачкани картофи, не са хич красиви. Аз се почудих това бузесесто мое ли е наистина 😂

# 403
  • Пловдив
Аз де чудя и се надявам за прилича на снимките от трета ФМ. Някой минал вече през това, знае ли дали бебето прилича на тези снимки?
Моята мадама е почти 99% като на снимката от 4д на 3 ФМ.

# 404
Момичета, прави ли се антибиограма на директна микроскопия, ако има наличие на clue cells- gardnerella vaginalis

Общи условия

Активация на акаунт