На море в Турция - тема 58

• 76 852
  • 790
  •   1
Отговори
# 630
Ripple, много хотели биха отговорили на изискванията Ви, не само в Кушадасъ, а и в Анталия, но през юли и август, та дори и в началото на септември цените са доста високи - за тримата между 3 и 4 хил. лв. в Кушадасъ и още повече в Анталия. Дайте някакъв ориентировъчен бюджет, за да търсим според него.
По отнощение на туроператорите организиращи чартърни програми - за Кушадасъ Емералд имат полет до Измир, докато другите кацат в Бодрум. Измир е малко по-близо и трансферът ще е по-кратък. За Анталия освен Емералд можете да погледнете Тез тур и Аква тур.

# 631
Валерко е прав за Atlantique Holiday Club - икономичен хотел, който обаче има хубав аквапарк, много хубав плаж и предлага добри условия за почивка. Емералд го предлагат за 2854 лв. в края на август и началото на септември.

# 632
  • София
Малко на по-кротко място, Клуб Ялъ в Йоздере, Аква Фентази в Кушадасъ, всички с аква парк. На Ялъ аквапарка работи до 15.09.

# 633
Ripple, в Анталия Lonicera World е много добър 4-звезден хотел, който има аквапарк. Мисля, че Тез тур все още има свободни стаи за него през септември. Това е доста търсен хотел.
Ако изберете дати през втората седмица на септември, за около 3000 лв. ще можете да резервирате Long Beach Resort, отново в Анталия. Страхотен хотел за деца - има голям аквапарк и лунапарк, който е включен в цената.
Пак в Анталия има и верига хотели Eftalia. Те са икономичен вариант, но за цената си предлагат добри условия. Имат голям аквапарк. През септември ще ви трябват около 2600 лв. Емералд има оферти за тях.

# 634
Здравейте, моля да ми препоръчате агенция и хотел в Кушадасъ за възрастен с две деца на 4 и 15. Може би второто вече се води възрастен. Искам хубави басейни, аква парк (евентуално), анимация, хубав плаж, чартър от София и превоз до хотела. Не шофирам, трябва ми превоз до хотела, важно е децата да си изкарат добре и нещата да станат лесно. Ол инклузув са повечето хотели, което е ок. Някакви екскурзии за разглеждане наоколо ако има организирани ще е супер или някакви допълнителни забавления. Малко се зарових в информацият в темата и се обърках. Досега не сме почивали в Турция и не ми се рови и търси, бих предпочела готов вариант, който някой вече е пробвал. Като хотел си представям 4 звезди. Също така повечето пътувания си ги организираме сами,  нямам никакъв опит с агенции, но в случая ще имам нжда.
Склонна съм и да не е Кушадасъ, може да е друго място в Турция, но да е тествана почивка, т.е. някой го е пътувал и е бил в хотела и да отговаря на горните изисквания. Както се вижда съм много неориентирана и за съжаление няма да стана по-ориентирана този път. Повечето хотели ми изглеждат еднакво хубави, не разбирам каква е разликата.
Много благодаря!

Категоризацията в Турция не отговаря на европейската и затова хотелите се избират според условията, които предлагат и тяхното качество. Например, един хотел с 5-звезди за даден период може да струва 1 000 лв. и да предлага вълнуващи преживявания като: много стара сграда с мухлясали стаи, безобразна храна, никакво обслужване и смесица от камъни и бетон за "плаж", а същото така може да струва и 10 000 лв. и да предлага лукс и високо качество във всяко отношение. Цената само по себе си също не винаги е критерий за качеството на един хотел. Целта ви трябва да е да си намерите точния за вас баланс някъде между двете крайности, за което все пак няма да е лошо да се ориентирате поне малко с помощта на хората от форума разбира се, не ви съветвам да разчитате само на агенция да свърши тази работа, защото и там добрият резултат не ви е гарантиран. Важно е също е да си изясните периода и бюджета иначе няма как да стане, защото цените варират доста, има и проблем със заетостта, повечето резервации за Турция се правят още от преходната година.

По принцип идеята за Lonicera е добра (дори и четири звездния World), ако ви в е бюджета, това е изпитан комплекс с добро качество на обикновено доста ниска цени, популярността пък му води и до единствения му по-сериозен недостатък, а именно многото хора там в дадени периоди. В хотелите под това ниво обикновено има доста повече компромиси.

Питайте си агенцията, която си намерите и да видим и те какво ще ви предложат, но не се хвърляйте веднага да взимате решение, защото от това, което съм видял наоколо, хората често получават списък с хотели, които са кой от кой по-голяма катастрофа.

# 635
  • Sofia
Пак съм аз и пак с питане! Какво ще кажете за Eupforia Palm beach Side? Знам, че е бюджетен хотел и ще трябват компромиси! Търсих отзиви, но не открих нищо, има ли някой, който е почивал там? Ще съм благодарна на всеки, които може да помогне!

# 636
Euphoria Palm Beach e с ниско ниво. Хубави са територията и зеленината. Останалото разочарова.

# 637
  • Варна
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички наши любими жени : баби , майки , съпруги , приятелки , дъщери , внучки и разбира се съфорумки Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Дамите пък могат да почерпят със един много хвален тук сладкиш - вчера в един магазин видях замразена заготовка за КЮНЕФЕ  - трябва само да се пече и сиропира и НАЗДРАВЕ Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 638
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички наши любими жени : баби , майки , съпруги , приятелки , дъщери , внучки и разбира се съфорумки Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Дамите пък могат да почерпят със един много хвален тук сладкиш - вчера в един магазин видях замразена заготовка за КЮНЕФЕ  - трябва само да се пече и сиропира и НАЗДРАВЕ Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Къдеееееее, в София ли е? Аз го правих ама оригинала беше къде-къде по-добър. От Варна си май...не ми е на път, язък.

# 639
  • Варна
Къдеееееее, в София ли е? Аз го правих ама оригинала беше къде-къде по-добър. От Варна си май...не ми е на път, язък.

Пред входа на БИЛА КОЛХОЗЕН ПАЗАР във Варна - хиляди и хиляди турски сладки каквито си чувал , виждал , помислял и много повече Simple Smile Всичко е оригинално и много вкусно Simple Smile . Днес ще отида да питам за фирмата и дали имат магазин и в СОФИЯ.

# 640
  • Sofia
Честит Празник Дами!
Да сте живи и здрави, много щастливи и винаги обичани!

# 641
Здравейте, от хотелите, които ми предложиха в Бодрум, ми хареса PINE BAY HOLIDAY RESORT5*
В Анталия ми предлагат два хотела:
LYRA RESORT & SPA 5*
JUSTINIANO CLUB PARK CONTI 5* – район Алания

Някак си го виждам по-реално да правим море да е май, а не октомври, защото тъкмо ще са почнали училище и двамата, в тази връзка имам глупав въпрос-май ок ли е за море в Турция (Бодрум или Анталия)?

# 642
Здравейте, от хотелите, които ми предложиха в Бодрум, ми хареса PINE BAY HOLIDAY RESORT5*
LYRA RESORT & SPA 5*

Някак си го виждам по-реално да правим море да е май, а не октомври, защото тъкмо ще са почнали училище и двамата, в тази връзка имам глупав въпрос-май ок ли е за море в Турция (Бодрум или Анталия)?

Средата на май в Анталя = края на юни в Черноморието

Бодрум времето е ок, морската вода не

# 643
  • Варна
LYRA RESORT & SPA 5*

Ами не е съвсем ОК, прекалено е рано. Ако все пак решите да рискувате, изберете Анталия, може и да извадите късмет с по-топло време, но вероятността за топла морска вода е нищожна, най-вероятно ще е около 20 градуса: http://www.surf-forecast.com/breaks/Antalya-Lara-Beach/seatemp . Просто Май месец е прекалено рано, температурата на водата ще е като през Ноември според справката. Ако можете да отложите поне за началото на Юни ще е по-добре.

# 644
  • София
PINE BAY HOLIDAY RESORT кога са го преместили в Бодрум?

Общи условия

Активация на акаунт