Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 72 846
  • 797
  •   1
Отговори
# 210
Но в НУКК май не започват езика от нула. Там си го учат от първи клас, нали?
Преди години имаше в 134 нещо като журналистика. Това ми е кварталното и много се надявам да са измислили някой готин профил като за нас Simple Smile

# 211

На твоята дъщеря ще й отива италиански език. НУКК обмисляла ли си? Въпреки, че не е от неелитните училища май и признавам, че не знам как стоят нещата с приема след седми клас.
Тук повечето потребители залитат по елитните училища, хубаво е, че се появи и такава тема.

В НУКК пускат брой места спрямо незаетите от техните ученици - миналата година обявиха 8 места. Балът не беше висок, мисля че към 290.
[/quot
НУКК искат приравнителен по италиански. Не започват от начало.

# 212
  • Sofia
Преди началото на годината май имаха някаква екскурзия опознавателна и сигурно за изравняване на нивото по италиански. А то хич не е високо до 7-ми клас, така че не ми изглежда непостижимо или някаква особена пречка.

# 213
Е, 7 години учене на език, са си 7 години учене. Малко ще е невероятно моята от нула с една екскурзия да ги изравни. А и НУКК не е ли за "хай-лайфа" или се бъркам Simple Smile))
Иначе, да, италиански е първото ѝ желание като чужд език. С АЕ е сравнително добре за възрастта, но ще продължи да го учи на частно.

# 214
  • Sofia
Maria, 7 години, ама всяка година се почваше от А, Б. Дъщеря ми не може две изречения да върже на италиански. Аз не бих препоръчала НУКК, но на друг може да му е добре там. Grinning

На първа страница някой беше писал, че в 18-то в 8-ми клас може би имат учител-японец. Да кажа, че нямат. Но учителите им по японски са млади, мили и всеотдайни и децата много ги харесват.

# 215
  • София
С физика и астрономия - само НПМГ, доколкото знам.
Според план-прием 2018 г. с биология  - в  119то, 134то, 90то и 93то СУ.

Училищата с профил БЕЛ имат и профил История като втори такъв. Единствено изключение - НСУ "София" в Овча Купел, БЕЛ + философия. Но отзиви нямам никакви.
С биология и професионалната гимназия в Горна баня. Там има и химия. Наше близко дете я предпочете пред 119 СУ.

# 216
  • София
Някой да даде отзиви за 51-во след седми клас? Паралелката, която е била софтуерни и хардуерни науки, миналата година се е влизало  с бал от 335 до 405. Тази година ще са две паралелки.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 22:02 от M_I_A

# 217
Аз търся мнение за 12 СУ на “Цар Иван Асен”,
изобщо научават ли там езиците?
Няма отзиви за това училище, какво се случва в него?

# 218
Аз пък се чудя кое е по-добре: още в края на 7ми клас да знаеш кои ще са ти и трите/четирите профила и да си ги избереш (без да си особено запознат с това, какво ще те влече, например философия никога не си учил) или да не знаеш кои ще са ти трети/четвърти профил и в десети клас (когато си по-осъзнат) да избереш между предложенията на ПС, като рискуваш да не ти предложат каквото те влече?

# 219
Най-доброто според мен е на децата да се осигури възможност да избират третия  и четвъртия ( при наличието на такъв) профилиращ предмет в края на десети клас измежду всички възможни предмети. За съжаление в момента нещата са твърде шарени. Преди малко открихме, че за втора поредна година за една паралелка в определено училище ще се наруши наредбата за профилираната подготовка.

# 220
  • София
51-во е изборът на моя син след като надълго проучва от по-големи приятели Simple Smile Моите отзиви са също положителни за паралелката софтуерни науки с английски език.

# 221
  • София
Дидева, ти май ме предупреди за третия профил. Ние питахме за нашия, отговориха ни колебливо, но от сега имат допълнителен час английски по профила. Ще видим какво ще стане после.

# 222
А какво значи профил Предприемачески? Аз харесах 23 СУ на "хартия".

# 223
Практически- нищо. Учи се икономическа география, еклектични общи предмети от икономиката, правят постоянни проекти ( измислени)... Сигурно се добива обща икономическа култура, но конкретна специализация- не!

# 224
Накара ме да погледна ПП за предприемачество.
Обучението в модул „ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ” е насочено към овладяване на базисни знания, умения и отношения, свързани с познаването и самоанализа на собствената индивидуалност, изследването на света на труда, изграждането и развитието на умения за избор и планиране на кариера.Joy
Общо-взето икономически профил.

Общи условия

Активация на акаунт