Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 72 916
  • 797
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Общо взето - ала бала, за да замажат истината: "не можахме да направим профилирана паралелка". Колкото да има нещо.

# 226
  • Sofia
Благодаря ви за отговорите . Ще разгледам училищата , за които сте споменали и ще чакаме справочника . Дано да има по-голям избор тази година.

# 227
За какво ви е справочник? И в момента на сайта на РУО е публикуван проект на държавния план-прием.  В справочниците просто ще препечатат окончателния вариант на одобрения прием.

# 228
В справочника ще фигурират и миналогодишните балове за прием след 1 2 класиране, свободни места и адресите на училищата. Сортирани са по квартали и общини.

За мен локацията, с удобен транспорт или пешеходното разстояние са много важни.

Аз също предпочитам информацията на хартиен носител.

# 229
Цялата информация е налична в нета и всеки от файловете може да се разпечата на хартия. Да не говорим, че в електронен вариант сортирането по определен критерий е далеч по-лесно, но всеки си знае. Ще ги отпечатат, ще си ги купите и всичко ще е наред. Simple Smile

# 230
  • В царството на игрите:)
Аз след днес съм доста огорчена от резултатите на ПМ на моя син. Все живея с надеждата, че нещата до същинските изпити ще отидат на добре, но умът му не може да компенсира мързела му, защото явно не е и толкова умен. Наистина съм притеснена. В никакъв случай не съм фен на топ гимназиите, но и май за втора линия ще ни е трудно. Оплаках се!

# 231
Здраве да е 😀😊.

# 232
Факт че доста деца са умни, но в тази възраст го обзема нещо ужасно... малцина са и дисциплинирани, и концентрирани...

# 233
И дъщеря ми заяви, че колкото и да ми се иска, няма как да е перфектна. На мен, нищо не ми се иска. Опитвам се обективно да преценя възможностие и.

# 234
  • София - Рим и обратно
В тая възраст все още смятат, че правят услуга на нас, като седнат да се потрудят. Чак в 11-12 клас им светва, че е важно за тях самите.

# 235
  • София
Вчера случайно ми попадна програмата на дъщеря ми за втория срок в 7 клас.
Понеделник и сряда - 7 часа, всичките различни /без блокове/.
Хорааа, това е ненормално!
Всеки, който мине през тая мелачка с успех Много добър е Супермен/гърл.
Плюс частните уроци...

# 236
Е навремето и ние бяхме така, само че седемте часа бяха само в сряда и единият от тях беше час на класния. В този ден часовете бяха и намалени на 40 минути вместо 45.

# 237
  • София
"И ние бяхме така" не е равно на правилно. Освен ние нямахме НВО в 7 клас.

# 238
Аз не виждам какъв е проблемът да имат 2 дни по 7 часа на ден. Дори ми малее. Не е редно да ги глезим децата. Те трябва да полагат усилия. Нашите деца първи срок имат 3 дни по 8 часа седмично (5-7 клас), а втори срок 2 дни по 8 часа и един 7 часа седмично (вярно на блокове), но не виждам да са преуморени от броя часове.
Надявам се "втори ешалон" да не значи никакво учене и яко скатавка! Искам да ѝ е спокойно на дъщеря ми, но не и да не учи или от скука да виси по кафетата.

# 239
Въпросът е, че е малко трудно да ти прескача мисълта от едно нещо на друго и така 7 пъти през 40 минути

Общи условия

Активация на акаунт