Отговори
# 450
  • София
Ох..Нали написах, че коментарът ми касае предходна дискусия, а именно разминаване с чужди системи и съответните затруднения за бг деца , започващи следване там.Та жената е решила да им е в помощ на добра воля, а ние я обвиняваме в желание да се прави на велика..Колкото до натовареност, учениците в 12 клас са всичко друго, но не и натоварени.Прочетете темата за 12 клас, масово в училище не се прави нищо, на места децата вече и не ходят. И заниманиe с нещо, което ще им е от полза, не е излишно, още повече че става дума за паралелка в ЕГ, която е с профил мат.При 6 часа седмично и оставащо време до края съвсем смислено е да се окаже помощ в тази посока, както и за подготовка за ДЗИ.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 23:32 от пенсионирана русалка

# 451
  • София
И занимания с нещо, което ще им е от полза, не е излишно, още повече че стаеа дума за паралелка в ЕГ, която е с профил мат.При 6 часа седмично и оставащо време до края съвсем смислено е да се окаже помощ в тази посока, както и за подготовка за ДЗИ.
Съжалявам това не съм го знаела. Извини ме. Тогава наистина е великолепно че помага на децата.

# 452
  • София
Petitta, няма нужда от извинения Simple Smile, просто обясних в кои класове се прави описаното. Би било изсилване, при това крайно неуместно, ако дамата подхване и паралелките с друг профил, които седмично имат едва два часа мат. Но математическите паралелки имат доста повече часове, материалът по програма е взет, ориентиралите се да учат навън с мат са доста, така че инициативата е похвална. И наистина е в помощ, казвам го от опит и с голямата ми дъщеря.На опреснителния курс на старта на унито не беше гледала като паднала от Марс при срещата си с комплексни числа, диференциали и интеграли.

# 453
Чудесна инициатива на преподавателя. Браво на НЕГ!
Да бяха се сетили и в други училища, очевидно,  нивото на което приключва гимназиалното образование по математика е различно в БГ и Европа, а дори и в Русия, като нашенчетата учат по-малко.
Интегрално и диференциално смятане се учи при нас в Университета, а там се дава на тест за проверка на нивото за университета...

# 454
  • София
Доживяхме! Най-накрая курсове за пренатално обучение и такова на бебета, разделени в различни възрастови групи. Ежко, или закъсня или ти откраднаха идеята Simple SmileSatisfied
Особено ме впечатлиха обещаваните ползи от преминат курс във възрастовата група 3-6 месеца: "Училище за бебета ще положи и основите на ранно четене, математика и академични знания."
https://fabrikazamechti.svetlina.net/class/%d1%83%d1%87%d0%b8%d0 … 0%b5%d1%86%d0%b0/

Не мога вече Satisfied А sanaka се смя в другата тема, че се говори за акедимично ниво на 5-6 годишни. Ами те са изостанали даже излиза LaughingLaughing

Ох, сега дочетох, то имало и подбор за определяне на нивото, съответно в коя група да разпределят бебето Laughing

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 23:34 от sadlady

# 455
  • София
Ох, бе... Joy Смеем се ние, но като ви казвам, че здравият разум е на изчезване в световен мащаб, хич не се шегувам.

# 456
  • в страната на чудесата
Чудят се как да изкарат някой лев...
Светлина ще прави подбор от бебета. Пък все някое ще продължи в училището Simple Smile
Родителите нямат здрав разум, но дали някой изобщо ще се запише там?

# 457
  • София
Чудят се как да изкарат някой лев...
Абсолютно! Ма нека, който иска, да се записва Joy

# 458
  • София
Ще се запишат и още как. Ще разправят колко е хубаво и полезно и няма да е лъжа, 'щото ще си вярват.

# 459
  • София
Нищо ново под слънцето, като има търсене, има и предлагане. На такова "училище" водеха като бебе  набор  на голямата ми дъщеря, днес младеж на 21..

# 460
Това училище Светлина ли го организира или просто е някакво съвпадение в имената?
По принцип има разни курсове за бебета, на които показват гимнастика, масажи за бебета, пускат им музика, но това тук с тези нива, социални умения и предварителен разговор ме убива. Накрая заключителен разговор върху какво трябва да работи бебето. Ми, ядене и спане.

# 461
  • София
Да, свързано е с училище Светлина. Изобщо, стигнахме ги американците Smile
Светлина само университет остава да направят и ще са обхванали всеки образователен етап Simple Smile

# 462
  • София
Лошото е, че няма подготвителна група от 0-3 месеца. Те така децата се раждат и първите три месеца няма какво да правят бедните. Само си стоят вкъщи и се отегчават SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 463
  • София
Лошото е, че няма подготвителна група от 0-3 месеца. Те така децата се раждат и първите три месеца няма какво да правят бедните. Само си стоят вкъщи и се отегчават SatisfiedSatisfiedSatisfied
И изостават Joy

# 464
В опит да преместя дискусията за транспорта от другата тема, да кажа, че днес детенце се самозакара до колежа, а аз навигирах, де. Шофира бавно, сигурно и спокойно, което е добре.
Обаче ми се отели вола, защото, ако един човек трябва да кара две деца сутрин на училище, не е особено приятно.
Излязохме със сина ми в 7.40. До ПЧМГ ми е 10 минути отиване. Връщане малко повече, че трафикът се усилва около 8.00. После през вкъщи/Изток/ до колежа и обратно, общо час и половина, в 9.10ч се прибрах.
Сега оценявам с пълна сила щастието на имаш добро ДУ на 100м от дома си. Детето да стане от леглото 15 минути преди първи звънец и да му помахаш от терасата. После да остане в двора след часовете и да играе колкото иска.
Предвид, че съм против целодневното обучение и пътуване сутрин на майна си райна от малко дете в периода 1-4 клас, ако трябва да избирам между добро ДУ в близост и далечно ЧУ, и четвърти път бих заложила на първото.

Общи условия

Активация на акаунт