Работа, CV-та, HR-и, съвети - 65

• 38 294
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
Аз не бих могла да не работя под някаква форма, защото ще се чувствам непълноценно. Grinning

# 661
  • София
Сега ще се смеете, ама миналата година ходих на астролог. Каза ми че аз най-добре се чувствам в голяма компания и трябва да търся и да работя в такава, което е и самата истина, аз в малка компания или да работя за себе си бих полудяла

# 662
И също така, не искам да Ви обезкуражавам, но за човек без опит трудно ще се дадат стартово 1500 лв. на разни административни позиции /не технически, инженерни, търговски/. 1200 нето обаче е съвсем реалистично плюс договаряне на опция за увеличение след изпитателния срок.

И също така не се подценявайте да работите за "без пари". Без да умаловажавам труда им, но сервитьорки, бармани, шофьори ги взимат без проблем тези пари. Та чистачката на офиса, която макс прави 3 часа чисто на ден е на 800 лв.

Разбира се че има културен вариант да си поискаш повече. В момента преговаряме с една кандидатка за заплата, толкова издържан и смислен отговор не бях чела наскоро от никого за това каква иска да е заплатата,  ще я доближим максимално, защото от самото начало си личи че човек знае колко струва и знае как да си го поиска.

Споделете го с нас, стига да е нещо различно от образование, повишаване на стандарта на живот, наличие на дете/деца, кредит, ипотека или нужда от пътуване

Скрит текст:

# 663
Auspicious, ако си имаш хобита и други интересни занимания, защо да се чувстваш непълноценна? Пък и винаги може да пробваш да правиш нещо и да стартираш някакъв малък бизнес. Може да поддържаш блог, да правиш снимки, да пишеш. На мен ми се вижда много по-хубаво от висенето в офиса с работно време. Въобще работенето да чужди мечти не ми се нрави.

Сега ще се смеете, ама миналата година ходих на астролог. Каза ми че аз най-добре се чувствам в голяма компания и трябва да търся и да работя в такава, което е и самата истина, аз в малка компания или да работя за себе си бих полудяла

Няма да ти се смея, защото и аз съм си правили астрологични прогнози, но пък при мен е точно обратното. И трите пъти ми казват, че ми е в картата да ръководя хора и да работя в големи организации, ама пусто аз си искам хоум офиса и не ми се занимава с много хора.

# 664
Auspicious, ако си имаш хобита и други интересни занимания, защо да се чувстваш непълноценна? Пък и винаги може да пробваш да правиш нещо и да стартираш някакъв малък бизнес. Може да поддържаш блог, да правиш снимки, да пишеш. На мен ми се вижда много по-хубаво от висенето в офиса с работно време. Въобще работенето да чужди мечти не ми се нрави.
Така е, да. Но пък искам и да се чувствам, че допринасям за "общото благо". За стартиране на малък бизнес все още нямам подходяща идея.  

# 665
  • на последния етаж
Кои са тези астролози? Тази, при която съм ходила, въобще не е споменавала подобни нагласи.

# 666
  • София
Кои са тези астролози? Тази, при която съм ходила, въобще не е споменавала подобни нагласи.

Скрит текст:
при Виржиния ходих аз

# 667
  • КиТ
Хич не им е зле на държавните служители на 600 лв
от т. нар проекти си докарват до ок 2000

Sweat Smile Sweat Smile Sweat Smile
Пак зависи какъв е държавния служител,ако работиш в някое министерство е възможно...ама иначе си в пълна заблуда.Дори сложители в Сфия,не получават посочената сума.../за огромно съжаление/....
Ако искаш вярвай,но аз чисто 600 като държавен служител не получавам...мога и фиш да покажа!

# 668
  • Другата България
Малко не става ясно от поста ти - под 600 или над 600 "чисто" получаваш?

# 669
Не всички, които работят в държавната администрация са държавни служители. Има някои и на граждански договори.

# 670
  • КиТ
Малко не става ясно от поста ти - под 600 или над 600 "чисто" получаваш?

под 600!

# 671
  • Другата България
Знам, че има такива заплати, затова и го написах на онази потребителка, дето се възмущаваше как може да се работи за 600 лева и твърдеше, че ние контролираме пазара на труда...смешно и тъжно същевременно...

# 672
Не съм супер млад човек, който би работил на смени. Дори, когато бях на 21-22г. не исках да го направя. За мен е важно да съм на работа, която ще ми предложи развитие, дори и да започна на по-ниска заплата.

Ти изобщо искаш ли да работиш?
Хем не искаш за малко пари, хем сега пък можело на ниска заплата?

# 673
Не съм супер млад човек, който би работил на смени. Дори, когато бях на 21-22г. не исках да го направя. За мен е важно да съм на работа, която ще ми предложи развитие, дори и да започна на по-ниска заплата.

Ти изобщо искаш ли да работиш?
Хем не искаш за малко пари, хем сега пък можело на ниска заплата?
Казах на ПО-ниска заплата и то в сектор и на работа, която си заслужава и има развитие. Кол центърът няма да ми предложи кой знае какво развитие в бъдеще. Обикновено рядко гледам фирми или дори по-големи компании, тъй като искам най-вече в държавна администрация, а и имам такъв опит.

# 674
1500лв в държавна администрация. Ще има да чакаш.

Общи условия

Активация на акаунт