Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 26 152
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
На мен ми е  много интересно защо точно през 21 г се местят, след като това е преден времеви цикъл - нали нашия се върти от 53, 86 и 2019. Точно там е ключа за бараката, да видим какво ще изскочи.
Ноа също е с татуировки - единия е на гърба, другия на гърдите и е точно този откъс от Изумрудените скрижали.
И друго ми е интересно - защо Магнус, Франциска и Бартош са към края на 40те, а Адам изглежда на поне 30 г отгоре.

Ели, не всички на тази снимка са се появили още. И на мен ми е интересно кои са останалите.

А като чета коментарите на германците и ми иде да се гръмна - някои са толкова ограничени - скучен, ужасен каст, тъпа музика, нищо не се случва и тн. Все от тоя сорт коментари. Още от 1 сезон.

Между другото аз изгледах 2 сезон и после пуснах отначало двата пак да гледам. Със съвсем други очи се гледа първи сезон после, като знаеш за какво става дума и се забелязват разни детайли, воденето на камерата, защо точно в този момент музиката е такава и тн. Определено ме кефи.

# 646
  • Разпиляна във въображението
Може ли да отворите тема за сериала? Гледала съм първата му серия, но го оставих. Прочетох тук доста възторжени мнения и реших отново да го гледам, но последните страници скролвам, за да не чета спойлери.

# 647
Елеонора, ако искаш ти пусни отделна тема? Simple Smile

Няма значение какво пишат германците - сериалът е супер успешен. И La casa de papel първоначално не е имал успех - знам, че са спрели да го дават по испанската телевизия, по която първоначално се е излъчвал, но след успеха му в Нетфликс се превърна в световен феномен.

# 648
  • Чужбина
А като чета коментарите на германците и ми иде да се гръмна - някои са толкова ограничени - скучен, ужасен каст, тъпа музика, нищо не се случва и тн. Все от тоя сорт коментари. Още от 1 сезон.
Знам ... и затова писах за реддит.

Не мога да разбера, защо не могат да видят качеството на сценария. А кастът е вълшебен. Една голяма 6-ца от мен за каста, защото са гледали да си приличат. А това е много трудна задача.

А музиката е страхотна!

Какво искат пак? Това си е чиста самоомраза вече. За мен, този сериал е толкова добър, колкото е Западен Свят, Туин Пийкс, Лост, Галактиката.

И дори ме е яд, защото станах вече много капризна заради качество като това на ЗП, ДАРК и ЧВВЗ, че не мога да гледам други сериали. Зарязвам ги просто.

1921 е предишният цикъв преди 1953-та.

Ще направя отделна тема. ОК?

# 649
Сложи линк тук, като я направиш Simple Smile

# 650
  • Вестерос
Защото нали Адам бил Йонас и реално той от по в бъдещето от 2052 се връща 21 година. А другите от 52 се връщат 21 сигурно . Ама защо 21, а не 20, нали през 33 години...

# 651
  • Чужбина
Тема:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1126735.new#new

Да, вярно, че е 1921-ва, а не 1920-та. Трябва да мислим.

# 652
Малко сменям темата - знам, че рядко коментираме филми, защото няма какво толкова да им се коментира (за разлика от на сериалите), но понеже е навсякъде в интернет, реших да спомена новината - избрана е актрисата, която ще играе малката русалка Ариел - Холи Бейли (не съм я чувала):

Не съм гледала последните римейци на Дисни (Аладин, Цар Лъв, Дъмбо) и едва ли ще гледам следващите. Харесвам анимациите и честно казано, не харесах особено живите версии на Синдерела и Красавицата и звяра. За мен тези филми са абсолютно ненужни.
Сега обаче съм любопитна кого ще кастнат като Херкулес Wink

# 653
  • Чужбина
А аз точно обратното - харесвам неанимационни приказки.

Любима ми е Красавицата и Звярът - френска екранизация ... естествено с Венсан.

# 654
Аз имах предвид, че не харесвам конкретно класическите филми на Дисни да се пресъздават в игрални - просто няма смисъл... Иначе, ако е отделна продукция  - супер.
Навремето харесвах някои на Холмарк. Сериалът Имало едно време ми харесваше много някъде до 3-ти сезон. Натам не става... Поне за мен...

# 655
  • Вестерос
Той за никой не ставаше след определен сезон, още имам да гледам половината от последния му...

# 656
Ами, от 10 милиона, публиката падна на около милион, през последните два сезона. И въпреки това имаше хора, които твърдяха, че страшно много им харесва (даже българи, нямам предвид само американците). Sweat Smile Trollface
От тук нататък, ако видя имената на създателите на сериала в някой проект, мисля да го отбягвам. Китсис и Хоровиц (нямам представа как се произнасят тези имена) са сред създателите на Изгубени, но явно не са отговаряли за важните неща... Според ИМДБ сега работят по сериала Изумителни истории, вдъхновен от творби на Стивън Кинг - както казах, няма да гледам, защото им нямам доверие: https://www.imdb.com/title/tt5165368/?ref_=nm_flmg_prd_1

# 657
  • Вестерос
Аз съм в джаза с Дарк.

Дръпнах Стренджър Тингс за уикенда, нямам търпение!

Тегля и Ла каzа де папел за по-нататък Grinning

# 658
  • Чужбина
Тиф, дръпни си и ЧВВЗ. Много е готин сериалът.

# 659
Тиф, дръпни си и ЧВВЗ. Много е готин сериалът.
Кой е ЧВВЗ? Не мога да вдяна.

Общи условия

Активация на акаунт