Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 52

• 43 954
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Явно сме се разминали ,аз също бях При Василев днес,но си тръгнах към 10.
 На моята епикриза пък не са написали окончателното стадиране,а са преписали първото от биопсията. В Петък като взема решението на комисията,ще искам да ми го кажат.Според мен трябва да го имам написано в епикризата,не знам  защо не е направено.Иначе Василев каза,че съм 1-ви стадий, нищо че имах 2 тумора в гърдата - щом са под 2 см и няма метастази в ЛВ  .
  За Сити Клиник- не си длъжна да отидеш там,може да избереш и друга клиника.Аз още се чудя.Искаше ми се да съм там,близо ми е до нас ,а и познат ми похвали организацията там.Но пък от толкова места ми казват за Тимчева в Надежда (а на мен нещо не ми се ходи точно в тази клиника,не знам и аз защо) .

# 331
  • София
На мен пък Надежда ми е по-близо, но всички ме съветват да се лекувам в Сити, което ми е на другия край на града

# 332
  • Враца
Аз чакам за химиотерапия. От сутринта съм тук. Другият път на 6.03. са ми кръвните изследвания на 07.03. скенера. Казаха, че ако няма подобрение ше сменят терапията. Не успях да си видя кръвните изследвания.
Беше моят лекуващ онколог. Смени ми цисплатината с карбоплатина заради алергията. Каза, че се приема по- лесно, та ще видим. Утре съм на платина. Сега чакам за първата вливка, пък ще видим до кога. Голямо чакане.

# 333
Al,  аз бях на оксалиплатина. И твоята коса седи,  нали? Айде дано по-леко да ти е той път! И дано дано скорошния скенер те обнадежди! Когато ти се пише би ли ми отговорила имаш ли някакви болки от химията?  Споменаха ли ти нещо за невропатия? Понеже си на платина като мен да обменим опит. Имам разни въпроси дето никой до сега не ми е отговорил, а нещата не се променят почти.

# 334
  • В царството на игрите:)
Дали в Сити и ли в Надежда все тая. Аз по принцип съм фен на Онкологията, въпреки някои неуредици там, но при избор на горните две бих избрала Сити. Нещо в надежда са се взели много на сериозно.

# 335
  • Враца
На мен днес не успяха да ми направят вливката. От утре.
Анабела, не зная дали е нервопатия. Мен ме боли гръдния кош от рамото в лява и в дясно под рамото до подребрието. Навремето ми се схващаше левия крак, но с витамини това се оправи или поне намаля. Ако пушиш много или имаш големи физически натоварвания може да е от там. Друго и при случая е страничен ефект от химиотерапията. Аз го нямам за сега.

# 336
  • софия
Здравейте, имам нужда от помощ, свекърва ми е с напреднал рак на белите дробове днес я изписаха от Окръжна болница след, като е доста зле на кислороден апарат е от две седмици. Явно не виждат смисъл повече да я държат там. Трябва да я настаним някъде вид хоспис, в който да се погрижат за нея. Става въпрос за София.
Простете ми за объркания пост

# 337
  • Враца
Tzvetihc, попитай в ”рак на бял дроб”. Там имаше човек преди около две седмици който търсеше такава услуга и беше в София.
Защо не пробвате и палиативни грижи? Има право на 20 дни или месец / не си спомням точно/ за година.

# 338
Здравейте момичета,
Аз минах успешно първата си химио (червена и прозрачна. Двете една след друга) и вливането беше ок. Даже се поозадачих, но май ми подейства леко психотропно. Почувствах се леко екзалтирана като при употребата на алкохол. Дали си въобразих? Може би се екзалтирах от факта, че не се разтресох там от алергичен шок и понасям терапията си.
После обаче взе да ме обзема. Ми да. Още днес имам странични ефекти като при грип, но най-лошия засега май е главоболие. Кръвното ми е леко завишено и може от това да е. Казаха ми да им се обаждам, ако се плаша и се чудя дали да го направя.
Имам овулация днес и много ме боли карантията и без химио, а сега имам чувството, че повече. Имам и една инжекция, която трябва да си сложа 24 часа след вливането (утре по обяд).

# 339
marittaa, чудесно звучи това за курсовете 🤗
Надявам се главоболието само да ти е страничния ефект 🤗

Аз вчера и днес големи разходки си направих. Снощи заспах в 21ч днес може и по-рано 😂😂😂 Излязох в 7.00 прибрах се в 16.30ч. Града го обиколих два пъти . А какъв километраж навъртях .
Лекциите ми започват в Петък и гледах разни изостанали задачки да ги свърша вчера и днес😎
Утре имам още един  ангажимент.
За там имам нужда от стискане на палци - не е свързано здравословно 😘
Отивам да си допия кафето 🤗

# 340
  • Враца
Здравейте, имам нужда от помощ, свекърва ми е с напреднал рак на белите дробове днес я изписаха от Окръжна болница след, като е доста зле на кислороден апарат е от две седмици.
Подреждах си документите. Записали са ми за София - палиативни грижи Д-р Мутафов - 0888207446.

# 341
  • софия
Благодарна съм Ви за коментарите

# 342
  • София
Здравейте, дами, някой питаше за бялата химия. След 4 червени, първата бяла определено ми беше по-зле, цялостното ми състояние като пребита, задържах вода от дексаметазона. Но най- големите беди ми идват от растежния фактор - инжекцията, при мен е Лонкуест, от него ме боли глава, череп, тил, гръбнак, таз, всичко. Даже гърло. За 2-3 дни минава. Само с парацетамол.
Имам такъв въпрос - като изтекат 180 дни болнични- каква е процедурата за удължаване на болничния с ТЕЛК , защото мен не ми стигат дните, имах операция, 8 химии (5 до тук) и лъче. В деня на последната химия се пада да съм на работа. Четох и за някаква производствена характеристика. Моля за пояснение , който знае. Предварително благодаря.
За който ходи на вливки - дръжте се. Моята следваща е 7 март.

Последна редакция: ср, 20 фев 2019, 19:33 от vallinna

# 343
marittaa, чудесно звучи това за курсовете 🤗
Надявам се главоболието само да ти е страничния ефект 🤗

От кръвното е. Последно време се хванах, че имам високо кръвно и точно тази седмица (имам отпуска) мислех да се занимая с него и да го диагностицирам официално, но ме хвана рак преди това. Явно кръвното ми ще е моя допълнителен проблем. Чудя се до колко да чакам да се вдигне, за да е за болница? Обаждах се вече преди два часа като беше 144/ 103 и ми казаха да не се коркам, ама сега одеве беше 167/ 98 и това не изглежда добре за мен.

Има ли противопоказания за вана? Нещо май не би било зле....още повече съм космясала и мръсна. Да взема да се обръсна за последен път? 🤣

Какво разбираме под палиативна  медицина?

# 344
vallinna, охо и ти като мен 8 химии 😣
За болничен от телк не мога да помогна . Моя го прекъснах 2 пъти и така  не направих 180 дни непрекъсати Wink
Дано да се включи някой ползвал.
Радвам се , че вече си по-добре 🤗 почивай си...

marittaa, ваната я забрави за днес с това кръвно . Съвсем ще го вдигнеш.
Нямаш ли нещо изписано за кръвно при нужда да вземеш? Звънни на лекаря - 160 вече е високо.
С какъв апарат го мерите ?

Палиативните грижи са ....... ох , не ти трябва да знаеш. Гледай си кръвното сега да оправиш 🤗

Общи условия

Активация на акаунт