Отговори
# 450
Порових се малко за връзка с Исляма и вадене на очни ябълки и открих информация за някакво течение или по-скоро секта наречена суфизъм. Имат някакъв извратен ритуал, на който се самобичуват и вадят очните ябълки с отвертка.
Отделно и обрязването..някой иска да си мислим, че убиецът е мюсюлманин или той самият иска да изглежда така.

# 451
  • тук, на мястото си
Аз го разбирам като наказание, че помага  на хора от друга религия.

# 452
Все още съм  неориентирана и нищо не предполагам, пък за убиецът най-малко. Очаквам да има още едно две убийства и тогава да се разгърне историята.

# 453
Гледах до някъде, мисля, че втория път когато героинята на Духовникова успя да влезе в разследването без да се легитимира ми дойде малко в повече. А репликата на бременната полицайка - "криете нещо от нас"  по време на разпита на майка и син, както и предположението й дали не са любовници....за Бога, момичета, като зрители сме изключително разглезени. Гледаме NETFLIX, кримисериали на HBO и NBC. Едни "убийства в Мидсъмър"са по издържани. Да не говорим за сериали от нивото на  "Хавай 05" или "От местопрестъплението..."  И в следващия момент се сблъскваме със ситуация, при която в разследвания периметър влиза женичка без да се легитимира, ей така, на приказка , след завъртане на очи пред смехотворен патрул който й хвърля анадолско похотлив поглед и вдига заграждението за да я пусне. 
И аз се наредих на опашката от фенове на Карамазов ( харесвам го в театъра ) и седнах да го гледам с надежда, но ми се струва, че някой очевидно ни  подценява като  зрители.   
Иначе - цветът в който е сниман - интересно решение. Природа - дал Бог на България , добре показана.
Но нова не стига. След няколкото първи дълги кадъра на впечатляващия визуално Карамазов, репликите му към Валери Йорданов отправени сякаш през една маса в хоремага , започващи с фамилиарното: Попе....
 А, не. отказвам да бъда част от това.  Изтеглете " Мостът" , шведско-датска продукция, там  нагледно показват как се снима крими сериал. 
На нас ни дай да снимаме ежедневни житейски ситуации, като  Денят на бащата - там сме ужасно добри, и репликите направо от живота взимат, и истински звучат историите. Но кримка... не, не мисля, че можем  да го правим. След "Фалшификаторът от Черния коз"  май няма сполучлив опит за български криминален сериал.

# 454
Някой , който е гледал Пурпурни реки, може ли да ме подсети каква беше идеята с ваденето на очните ябълки там и слагането на други? Май изкуствени.
Hе съм гледала филма, много смътно си спомням книгата. Cещам си, защо ги поставяха в поза на зародиш и кой се оказа убиеца (беше жена впрочем  Wink) и съучастничката й. Идеята за изваждането на очите и другите гаври с телата им май беше, че ги осакатяваха и унищожаваха, така както жертвите (и техните родители) са убивали и унищожавали идентичността на бебетата, които са разменяли (историята беше свързана с това, че тези откачени типове, са разменяли бебета  на университетски преподаватели с деца на селяни от планината, а след време са уреждали и браковете между избрани деца с идеята, че като свързват здрави тела с интелигентни мозъци създават свръх надарено поколение. И всъщност едното бебе от разменените са го убивали, за да може семейството останало без деца да продължава да се размножава и да им осигурява още генетичен материал за размяна. Двете близначки бяха "жертва" на същата тази история и извършваха убийствата за отмъщение).

# 455
  • София
В бг мама са се събрали всички кинокритици Joy
Защо ли?
Ами, защото друга работа нямат, освен да се оплюва наред.
Народопсихология.

# 456
  • София
Не прочетох тук да се коментира, може би съм пропуснала, излиза, че героят на Карамазов също има свръхестествени способности, возпроизвежда реални сцени ли?

Няма такива способности. Просто това което виждам е трик към уважаемите зрители целящ да ни впечатли и да ни кара да се заглеждаме многократно на стоп кадър. Добре заучен похват, който не се прилага кой знае колко често, но като се прави за пръв път е по-скоро ефектно. Simple Smile Дават карди от убийството, видяхме една маска, един нож, стичаща се кръв в мивка и ей такива нещица, но за един миг.

Момичета, струва ми се, че твърде много се влияете от изказването на криминалния психолог консултант към продукцията. Ами ако е хвърляне на прах в очите? Wink Аз имам много голям опит със западните продукции, когато 'шоурънъра' казва едно, а става съвсем друго... И то в изключително велики шоута.
На този етап абсолютно всеки е заподозрян до доказване на противното.
И все пак аз лично изключвам двамата топ главни герои (въпреки че признавам за Филип има за какво да се хване човек), Славчо и бременната полицайка. Simple Smile

# 457
Тотално бях забравила за Пурпурните реки. Наистина там имаше нещо с очите. Много добър филм беше. Ще потърся и книгата.

# 458
Направих асоциация с Пурпурните реки още с началните встъпителни кадри. После заспах Simple Smile

# 459
  • София
Нали не очаквате да се появи новата Агата Кристи като сценарист Simple Smile
Естествено, че ще има случки, случвали се някога в други сериали, няма да се измисли топлата вода.
На мен ми харесва много, доволна съм.

# 460
Ще трябва да повтарям значи.

# 461
Дяволче, от твоите изброени само Филип не ми е извън подозрение Grinning Mакар да си мисля, че няма да излезе той накрая убиецът.

# 462
# 463
https://www.facebook.com/V.KaramazovOfficial/videos/2319545151439361/

# 464
  • София
Много съм доволна от премиерния епизод, не съм отлепила поглед от телевизора. Това ми е любим жанр, определено ще се гледа с удоволствие. Дано до края действието е динамично, интересно, нека има много успех сериалчето и дай Боже и втори сезон  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт