НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

• 67 707
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
За мен "детокс" е нова модерна думичка с която се цели продажба на хапченца, чайчета, билки, светена опс, алкална вода и т.н.
Подходяща човешка храна /да се чете протеини и мазнини/ и спорт са пре-достатъчни методи за детоксикиране на организма. Не са нужни никакви добавки. Фастовете не се правят с цел детокс, правят се с цел автофагия, подобряване на инсулиновата чувствителност и удължаване на живота /евентуално/.

# 586
Шейкове, смутита  и чайчетата може и да са детокс за някои
Аз писах за сауната, ами изхвърлят се отрови и да не ви се вярва. То миризмата на човек се сменя с редовна сауна, кожата става коприна

Хайде да сме по-толерантни и да не забиваме в крайностите

# 587
  • София
и защо да е абсурдна 'детоксикацията'
Защото тялото се детоксикира и регенерира ежедневно.
Ако не го правеше, щеше да се задръсти за дни и да умираме.
Което Не е агитация "Не гладувайте!".Който изпитва нужда и психическо спокойствие, о.к.

А кой твърди, че тялото не се детоксикира и регенерира ежедневно и това се случва само при глад?
Просто, при глад процесът е много по-интензивен, клетките се обновяват и тялото се подмладява.
Всеки, който е пробвал, знае за какво става въпрос, останалите могат само да съжаляват.

# 588
Привет, момичета!
От 5 дни съм на НВ-ВМХ. Стартирах с 83кг (срам), на 30 години съм - цял живот съм гладна и дебела, та вече ми писна и реших да се стегна. 2016 бях на 90-дневната диета, свалих 15кг тогава, но през тези три години поради стрес и безразборно ядене (няма да лъжа) ги качих отново.
Тази година съм кума и искам да се чувствам добре в кожата си. Заложила съм си цел - 15 кг, но силно се надявам да сваля и повече.
Чувствам се добре на НВ-ВМХ, от днес имам силно главоболие, но предполагам, защото тялото се чисти от токсините.
Следя рецептите и насоките в онази популярна група във фейсбук на Атанас Узунов, но там ме е страх да задам и един въпрос, защото после всеки се заяжда с теб. Та, реших да се върна към старата БГ-мама. Simple Smile По-леко е, когато си имаш дружки в свалянето на килограми.

Желая успех на всички! Simple Smile

# 589
Да не те разочаровам, но за 90 дни е силно съмнително да свалиш 15кг с този режим. Не знам за колко време планираш да ги свариш, но си постави реалистична цел, за да не се обезкуражиш.  Peace

# 590
15 кг за 90 дни са си по 5кг.на месец или около кило на седмица, което е възможно и реално ( и здравословно).
Според мен можеш ! Стига да си стриктна.
Виж това може да ти помогне
Успех ! https://www.youtube.com/watch?v=jCAleqNL3qg&feature=share

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 16:44 от JoyJoy86

# 591
15 кг за 90 дни са си по 5кг.на месец или около кило на седмица, което е възможно и реално ( и здравословно).
Според мен можеш !
Успех  Flowers Four Leaf Clover
На същото мнение съм - ако не прекаляваш с храната е съвсем реалистично да сваляш по 1 кг на седмица.
Добре дошла и успех!

# 592
И ние с мъжът ми сме на режима от понеделник.
Нямаме никакви очаквания. На този етап се чувстваме добре.

# 593
Миоки, JoyJoy, beki8, благодаря! Ще изгледам и клипчето. Simple Smile
Ако до сватбата (септември) сваля 10, пак ще съм щастлива.
Засега съм -2, но това си е чиста вода.

Flowers Four Leaf Clover

# 594
Не се вторачвай в кантара - нали знаеш, че мазнините не тежат - но ще видиш как дрехите ти стават все по-широки дори кг да не са мръднали много надолу - поне при мен е така

# 595
Аз се надявам на това , също.
Моя корем не се прибира след раждането и в този режим ми е надеждата Sad

# 596
  • Бургас
От януари съм на режима,не съм съвсем стриктна,вечер не се сдържам и хапвам черен шоколад. Чувствам се добре с рецептите,интересни са ми и си готвя според този режим. на килограми не съм свалила много,но не се сърдя на никого,освен на себе си. Интересното е,че хора, които не са ме виждали скоро казват,че съм свалила, а кантара не е особено благосклонен-2 кг. И в лицето ми намират промяна,питат какво съм си правила.Реших,че това ще е начина ми на хранене, а като премина стресовите моменти .....

# 597
Аз от монодиетките скоро ще се местя тук.
Въпроса ми е ако пия кафето с малко захар това как да го броя? Имам позволени 20гр.въглехидрат на ден. Една каф.лъжичка е 4,5 гр. Демек ... две кафета с малко захар са 10гр въглехидрат и малко от зеленчуци... ок ли е според вас?
От плодовете може ли грейпфрут че не е сладък толкова.

# 598
Не мога да свикна с това горчиво кафе. Чак не ми е вкусно Sad и много ми се спи . Направо като парцал съм

# 599
Аз кафе винаги съм пила без захар. Но последните два дни си правя кафе с краве масло и кокосово масло - разбити в блендер. Мислих, че ще ми е много мазно, но пък се оказа вкусно, даже малко ми сладнее заради кокосовото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт