Изневярата - въпроси към простилите и дали втори шанс

• 30 661
  • 466
  •   1
Отговори
# 135
Почти не остана семейство незасегнато от изневярата! Като вирус се е разпространило това явление! Дано се успокоиш и намериш свой си начин да се съхраниш.

# 136
След тази тема се чудя, има ли още жени, които да вярват и връзват на женен нещастен мъж. Мъжете са си боклуци,но и жените дето се хващат с тях ....

# 137
О, има и са много доволни даже Simple Smile Освен това те винаги казват, че не са причина за нищо лошо - той мъжът сам си е избрал. И още няколко клишета. Ако мъжът е и финансово красив, се редят и за втора и трета любовница (не е майтап за съжаление).

# 138
  • Пловдив
Ами аз не бих обвинила любовницата. Тя си търси щастието както ги вижда за себе си. Мъжът е този който е с брак, който е давал обещания и поемал ангажименти.

# 139
  • София
Ако при всяка изневяра семейството се разпадаше, почти всичко живо да се е развело. Щеше да е тотален хаос.

# 140
Ми то горе-долу  е така. Нас 30% от браковете свършват с развод.
Някои продължават за известно време след изневярата, но пак се разпадат.
Малко са тези, които наистина оцеляват.

# 141
След тази тема се чудя, има ли още жени, които да вярват и връзват на женен нещастен мъж. Мъжете са си боклуци,но и жените дето се хващат с тях ....
Нещастният женен мъж се разпознава много лесно, и без да е нужно да е от потенциална любовница Simple Smile

# 142
  • София
О, и аз познавам такъв като последния споменат. Живее си с двете жени - жената и любовницата и това е. От много години е така. Има си дете с жената. Ама те и двете са ок с положението, не работят, ходят заедно на маникюр, прически, той ги издържа и ги обгрижва. До колкото знам, те също двете се обичат в негово отсъствие. Знам и че на жена му е било трудно в началото, много, но после някак е кандисала, явно е много манипулативен. А, и между другото пича им изневерява при възможност, не е като да му стигат двете. Българин е. Но това са вече някакви извращения, не е нормален случай. Абе живи и здрави, важното е човек да е доволен от избора си.
Това, според мен, не се брои за изневяра. Изневярата е предателството и лъжата, когато сте се договорили (гласно или негласно), че няма да има трети лица във връзката ви.
В този случай всички страни са информирани и живеят, както им харесва, щом никой не страда, няма какво да ги мислим.
По темата, аз бих дала шанс, ако има диалог и взаимно желание. Всеки греши...

# 143
жена, която връзва на женен мъж, че е нещастен е не по-глупава от тази, която хем изисква обещания за вярност, хем прави всичко възможно мъжът да ги наруши, че даже си и вярва.

# 144
хем прави всичко възможно мъжът да ги наруши

Може ли да обобщиш накратко кое е "всичко възможно"?
Тъй де, да избегнем грешките.

# 145
Не съм стигала до там да си задавам въпрос бих или не бих простила изневяра, обаче имам близки, които са минали през това. В момента не са заедно.
Мъжа изневерява със съседка, жената разбира, а и мъжа на любовницата разбира за това, което се случва.
Намират си нова квартира ( моите познати ), но мъжа умишлено е намерил другото жилище близо до старото им Grinning
И така тази връзка продължи много време. Любовницата дори забременя от моя познат, обаче той май не е признал детето за негово. Любовницата все пак нали е омъжена и незнам там как стоят нещата с бебето и законния й съпруг... Всички знаят иначе, че това дете не е на законния, абе мани.. Grinning
Та, познатата ми прощаваше, прощаваше докато не им поотраснаха децата - едното е на 14, а голямата на 18-19 някъде. И преди има - няма година си е събрала бягажа и го е напуснала. Обаче тъпото е, че новия й приятел също е женен и тя сега съсипва друго семейство.
Ноо, нда, исках да кажа, че простила е, обаче накрая са се разделили.

# 146
Аз изневерих в предишната ми връзка.
Изневерих, разделих се с дългогодишният ми приятел, продължих да се виждам известно време с Втория, след около месец и нещо приключих и с него. След около два месеца се събрахме с момчето, на което изневерих след като той твърде ясно ми показа, че иска да е с мен въпреки случилото се. Обясних му веднъж защо се стигна до изневярата и повече не подхванахме въпроса.
Бяхме заедно още около две години, имахме планове за деца, връзката ни определено тръгна в положителна насока. За съжаление почина при трудов инцидент. Ако не се беше случило съм убедена, че нещата и до ден днешен щяха да са същите.
Та, да, може да се прости, може да се пренебрегне случилото се. Не, не се забравя, но ако хората знаят защо се е стигнало до там се научават да не допускат същите грешки ВЪВ връзката си.
Да, аз вярвам, че за да се стигне до изневяра, то проблема е в двойката, а не само в изневеряващия. Това в случай, че изневеряващият не е заявил ясно, че не вярва в моногамните връзки.

# 147
  • София
Обикновено дълбоката причината на изневеряващия да изневери е "защото може". Обаче важно е да вменим на другия партньор, че е виновен и как на челна стойка трябва да се изправи, за да изпълни някакви съмнителни изисквания.  Пък дали ще бъдат спазени "обещанията", гаранция Франция, стоиш си под напрежение и на челна стойка цял живот. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 148
  • София
На изневерилия му липсва нещо. Често акъл.

# 149
Имам много причини, заради които си заслужава да опитаме. Разбира се, ако се повтори, няма да дам възможност да се потрети.
В интерес на истината се сетих за няколко близки семейства, които са минали през това и са останали заедно. Лошото е, че не искам да ги питам как са се сборили.

Има една хубава поговорка: "Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me." 

Аз лично, при разочарование от каквото и да е естество, винаги давам втори шанс. Така ми е чиста съвестта, че не съм направила грешен избор първия път под влияние на емоцията.

Общи условия

Активация на акаунт