Перилни препарати и омекотители – 57

• 56 865
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
как да разбера кои прахове я имат?

# 436
Ариел прах, гел и капсули я нямат. Омо гел и капсули също нямат.
По спомен Персил я имаше.

# 437
  • София
Персилът, който ползвам има.

# 438
виждам се в чудо когато тябва да пера блузи, които са бяло и черно - на ивици - хем да запазя бялото, хем черното да не избелее.. какъв препарат ползвате в този случай

Течен препарат ползвам за цветно, но може и с универсален.

# 439
  • София
Ариел прах, гел и капсули я нямат. Омо гел и капсули също нямат.
По спомен Персил я имаше.

Да, Персил има. Също и Савекс Платинум.

# 440
Аз ползвам за черно пране понякога прах за цветно и досега съм нямала поражения, не зная защо масово се предпочита течен.

# 441
и какво точно трябва да пише на праха за да е ясно, че има такива качества?

# 442
Съставката не е обявена в състава на опаковката.
Гес е проверявала...

Ако дрехата е качествена, не би трябвало да се боядиса. Имам бруза на бели и сини раета...на 4-5 години...не е пускало синьото и бялото не се е боядисало.

# 443
Единственият прах за черно, който съм ползвала е бил на Сано, израелският. Всичко друго е било течно, Корал, Софлан, перлан т.н.

За бяло и цветно си купих днес на ДМ прах, че на Миле ми идва малко скъп, но е без компромиси.

# 444
Като споменавате за черно, какъв прах или течен ще ми препоръчате? Ползвам Первол ама нещо напоследък не ми харесва.

# 445
Первола е нисък клас. Корал ми препоръчаха като най добър. Но все пак ме интересува прах за черно. Освен на Сано, кой бихте препоръчали?

# 446
Няма друг. Всеки прах за цветно върши същата работа.

# 447
Изобщо не съм съгласна, тцъ-тцъ. Избелява си черното. Скоро попаднах на една боя за черно, която се слага в пералня за малко дрехи, но и тя се изпра след няколко пранета.

Баба ми, на времето, като боядисваше вълната, я топеше в оцет, за фиксация и стабилизиране на цвета.

Като чета темата, кислородният пероксид действа избелващо при високо киселинно Ph.

Прахът за цветво на Миле има кислороден избелител. Значи не става за черно. На ДМ как е?

Или да наливам оцет, вместо омекотител?Joy

# 448
  • София
Импресан или подобен къде се продава? В Била и Лили не видях...

# 449
В Кауфланд обикновено има.

Общи условия

Активация на акаунт