Избор на прахосмукачка- 3

• 70 276
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
Никъде не намирам тема с отзиви за тази прахосмукачка: Кърби/ Kirby. Идваха на демонстрация и много ми хареса, но цената е твърде висока за да си я купя така импулсивно. Моля ако я ползвате вие или ваши познати да кажете как е!
Нямам отзиви за новите Кърби, но имам стара такава от бабата на мъжа ми. Ужасно тежка и обемна. Неудобно ми е да я разкарам засега и стои неупотребявана из гареробите.
Новата тежи поне на половина по- малко от Рейнбол. Старите предполагам са доста по-тежки
Рейнбоу е по-тежък, но при Кърби буташ цялата прахосмукачка, а при Рейнбоу само тръбата с четката. Иначе Кърби не са се променили особено през десетилетията и старите и новите са все танкове. Подходящи са за просторни жилища покрити с меки настилки. Ако имаш такова жилище и държиш да си с вертикална прахосмукачка с торба и си склонна да дадеш толкова пари то СЕБО са по-добър избор от Кърби.

# 496
Всички прахосмукачки смучат, а щом има турбочетка, и косми ще събира от килима. Ако ти харесва вземай - има метални тръби, гумени колела, малко по-малък контейнер, ама това не е решаващо. Какво толкова има на една прахосмукачка, че да се колебаете? Ако ви харесва, ако е лека, удобна и т.н. все ще става.

# 497
  • София
Аз все си държа на воден филтър, ама горе след като някой спомена, че космите се оплитали в нещо си и трябвало на ръка да се чистят ... брррр. Всички ли с воден филтър са така?

# 498
Къде се оплитат?

# 499
Аз все си държа на воден филтър, ама горе след като някой спомена, че космите се оплитали в нещо си и трябвало на ръка да се чистят ... брррр. Всички ли с воден филтър са така?
Оплитат се в контейнера ако има допълнителни филтри в него, но това не е воден филтър. Но тази последната
https://m.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-philips-powerpro-comp … -09/pd/D73KYDBBM/
Това също е предимство, че всичко се събира в контейнера и в кофата. Да ви кажа и доста тиха ми се видя, има разни допълнителни четки които са вградени в дръжката и са удобни за ползване. Абе почти съм я взела само ще изчакам да видя дали ще я намалят.

# 500
Оплитат се в контейнера ако има допълнителни филтри в него, но това не е воден филтър. Но тази последната
https://m.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-philips-powerpro-comp … -09/pd/D73KYDBBM/
Това също е предимство, че всичко се събира в контейнера и в кофата. Да ви кажа и доста тиха ми се видя, има разни допълнителни четки които са вградени в дръжката и са удобни за ползване. Абе почти съм я взела само ще изчакам да видя дали ще я намалят.

Писала съм отзив за този модел. И аз подведена от темата си я купих. Тиха е наистина, много, смуче много добре, четките са хубави, лека е, но е дървена. Маркуча е един такъв вдървен, гумените колела не се движат добре и на завои и между мебели спира, защото предната част е по тясна и минава, но колелата са по - широки и застават на завоите. Много зависи какво Ви е важно, просто моята стара прахосмукачка се движеше много добре зад мен и сега изпитвам неудобство с тази. Но наистина е много тиха.

# 501
Прахосмукачката е намалена вече в зора на 190лв
https://zora.bg/product/fc933409-1
а аз се чудя между тази и тази, коя ще е по - добре
https://zora.bg/product/fc955209
Трябва ми добра прахосмукачка, която ще обира добре космите от килимите защото имам 2 котки.
Или да изчакам намалението на Миеле и да си взема някаква тяхна макар, че ми се струват доста големи и дървени.

# 502
  • София
Здравейте!
Имам прахосмукачка Ровента https://www.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-rowenta-compact-pow … 1ea/pd/D181S3BBM/ . Единият филтър се пере периодично.Мекичък е, с огъващ се ринг, мисля, че е гумен, не е силикон. И е плосък.
Въпросът ми е дали мога да го пера в пералнята?

Ето така изглежда
https://www.gloria94-bg.com/image/cache/data/vac/filters/filtar- … 729ea-500x500.jpg

# 503
Или да изчакам намалението на Миеле и да си взема някаква тяхна макар, че ми се струват доста големи и дървени.
Преди време бях писала точно за Миеле. Вече няколко месеца я ползвам, нямам никакви забележки и не съжалявам за избора си. 🙂 Мога да се опитам да си намеря снимките какъв е резултата сред почистването и какво е събрала, но не е много приятна гледка хаха. Нямаме домашен любимец, само косата ми, което е почти равносилно хаха. 😁

# 504
Ти доволна ли си от тази Ровента?
Виждам, че в контейнера за боклук има една пластмасова джаджа около нея не се ли навъръат боклуци, косми и не е ли трудно почистването на контейнера? Това много ме тормози моля те да споделиш отзиви

# 505
  • София
Много съм доволна. Смуче чудно, много лесно се почиства филтъра.
Но ако си купувам - щях да взема Бош, имат еквивалентен модел.
Огромният минус на Ровентата е гадния маркуч. Докато на Бош е мек.

# 506
А тази пластмаса която е вътре в контейнера каква роля играе и там не се намотават космите и боклука?

# 507
Преди време бях писала точно за Миеле. Вече няколко месеца я ползвам, нямам никакви забележки и не съжалявам за избора си. 🙂 Мога да се опитам да си намеря снимките какъв е резултата сред почистването и какво е събрала, но не е много приятна гледка хаха. Нямаме домашен любимец, само косата ми, което е почти равносилно хаха. 😁
Миле с торбичка ли си взела или с контейнер?

# 508
Миле с торбичка ли си взела или с контейнер?
Контейнер, който е толкова прав, без особени чупки, което позволява лесното му почистване.

# 509
  • София
А тази пластмаса която е вътре в контейнера каква роля играе и там не се намотават космите и боклука?

Намотават се, но се чистят лесно, какво те притеснява, не разбирам и не мога да ти отговоря.
Отваряш контейнера, изспиваш в тоалетната, ако има много намотани прахоляци и косми малко им помагаш да паднат.

Общи условия

Активация на акаунт