Частни училища - информативна тема 26

• 68 005
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Ваканцията си е ваканция от време ОНО както се казва. Аз не съм посещавала летни занимания и нямам спомен да съм забравяла чак пък толкова. Нито имам подобни настоящи впечатления вече трета година. Искам аз да мога да преценявам на какви и колко летни занимания да пращам и най-вече кога. Далеч по-смислено ми е да я изпратя на летен сърф лагер, отколкото в лятната бетонна джунгла.  

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 20:01 от Анонимен

# 391
  • Пловдив/София
Аз съм съгласна да не е задължително юни месец, хем ваканционен тип, хем задължително...не се връзва.
Никой няма отпуска 3.5 месеца, предполагам масово се ходи по баби през ваканциите.
Но ако работят както става в днешно време, не е вариант също...
А и аз не бих си оставила детето 3м при баба в друг град, ще прибера съвсем друго дете след това Simple Smile)
В ЧДГ си има вариант да си седи детето срещу същата месечна такса летните месеци и е супер, много навън стоят, игри, спортни занимания...от догодина не знам какво ще правим- някакви схеми явно, няма как да си позволим платени 12 седмици занимания, като са около 200-300 лв на седмица повечето.

Като говорим за такси, покачването на БШ от 8500 на 9500 официално и сигурно ли е вече? Нещо допълнително получава ли се срещу тези пари или как се оправдава подобен скок?

# 392
  • София
Никой няма отпуска 3.5 месеца, предполагам масово се ходи по баби през ваканциите.
Масово, масово, колко да е масово - те бабите докато се пенсионират в днешно време и вече нямат сили да гледат внуци. Нашите баби още работят и двете, докато им дойде време за пенсия голямото дете ще е тийнейджър вече и няма да иска да стои с тях цяло лято.

Мен направо ме хвърля в ужас ваканцията, хем в нашето училище да е само 1,5 месеца. Всяко лято се чудя как да ги уплътня, така че хем детето да не е постоянно по разни лагери, хем да не ми замине цялата годишна отпуска през летните месеци.

# 393
  • София
При нас също има варианти за юни и дори ние ще ги използваме, но категорично не бих била съгласна да са задължителни. Миналата година, например, имахме вариант и детето си почиваше през юни.

# 394
Собственика на КО ни каза, че до сега юни не е бил задължителен. В него месец се учи основно език. Обаче се е получило така, че септември месец децата посещавали училището през юни имат повече знания и повече предаден материал от останалите. За това са го решили това като са го направили задължителен. Иначе относно таксата, според мен е или колкото другите или малко по-ниска от масата. Например в СС таксата е 10 Хил без транспорт, с включени допълните занимания, но пък е до края на май. Азбуки е 10 500 без заниманията, Светлина 10 000 без занимания, БШ 9 500 без занимания и до края на май. Това са поне тези, които аз съм проучвала, за други нямам база за сравнение.

# 395
  • в страната на чудесата
ТЕ имат училище до края на юли - влиза в таксата, но не е задължително за посещение. Което е чудесно. Ако искаш ползваш, ако искаш не, само казваш, за да си планират персонала. Удобно е много.

# 396
Хаха, само на мен ли лятната ваканция ми се струва къса. Stuck Out Tongue Winking Eye Мислех си тези дни как да вкарам всички занимания, които ми се струват полезни и приятни, за които нямаме време през учебната година и хич не успявам. На всичко отгоре трябва да се напаснат едно с друго и да се съобрази финансовата страна.

В Увекинд учебната година свършва на 15 юни за всички в началното и основното училище. За другите - не знам.

# 397
  • София
Хаха, само на мен ли лятната ваканция ми се струва къса. Stuck Out Tongue Winking Eye Мислех си тези дни как да вкарам всички занимания, които ми се струват полезни и приятни, за които нямаме време през учебната година и хич не успявам. На всичко отгоре трябва да се напаснат едно с друго и да се съобрази финансовата страна.

В Увекинд учебната година свършва на 15 юни за всички в началното и основното училище. За другите - не знам.
Аааа и аз имам сто идеи, и супер занимания ми се привиждат навсякъде... и колко ще струва това за 3,5 месеца?
А ако детето не е едно, а са три , какво става с финансите? И с много малко участие на баби. Инак на теория всичко може...

# 398
Не е само на теб Stuck Out Tongue Winking Eye
Миналото лято така бях направила програмата, че сумарно две седмици да е стояла вкъщи.

А ако детето не е едно, а са три , какво става с финансите? И с много малко участие на баби. Инак на теория всичко може...
Затова е добре да има избор, а не да се задължават всички по калъп. Редно е в КО задължителното училище да е за новоприетите. Те поне ще са били информирани за това преди записването. За останалите по желание.

# 399
Аааа и аз имам сто идеи, и супер занимания ми се привиждат навсякъде... и колко ще струва това за 3,5 месеца?

Хич не е малко. Astonished
Затова писах, че трябва да се напаснат финансово.

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 13:45 от Jillian

# 400
  • София
Аз на ваканциите се радвам повече от децата. Разбирам тези, които са с малки деца и нямат отпуска, но ако някой ни посегне на ваканцията спрямо тази в други училища, ще се чувствам прецакана Simple Smile

# 401
# 402
Изключително съм любопитна Еврейското училище как се казва и от кога започва прием?
Някой да има инфо Simple Smile

# 403
Аз знам само за едно еврейско, което е държавно. Да не би да са направили и частно такова? В държавното приемът е по събеседване и не знам по какви критерии, освен ако детето няма еврейски произход. Казва се "Димчо Дебелянов" и на него пише и името на фондацията - Lauder Ort. Но не е за тази тема, тъй като е държавно.

# 404
Казва се Роналд Лаудер  Адреса му по регистрация е Стамболийски 50. На сайта на Шалом има отворена позиция за директор. И учители. Пише, че ги търсят за учебната 2019/2010.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 16:12 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт