Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 357
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Спокойно, няма смисъл от тревоги. Сурови яйца не се ядът заради риск от салмонела, а тя има ясно изразени симптоми. Сега не се тревожи, но винаги питай какво има в храната преди да я ядеш.

Благодаря 🌺 ще се следя дали всичко е наред

# 346
Е, не се карайте сега. Аз мисля, че това което brummmm се опита да каже е да не се вглеждаме и шашкаме от най-малките неща. Все пак дори и да ядем само зеленчуци и месо от село, те пак не са много еко, защото вече нито въздуха става, нито почвата, нито водата. Та една бира или малка кола от време на време не бива да кара бременната да се чувства все едно е убила някой.
Иначе системно пушене и пиене не е никак добре, ама не съм видяла пък някой да агитира за две водки и кутия цигари на ден.
Аз спрях цигарите , когато започнахме опити за бебе и това трябва всеки да направи. Една позната не спря и до края си пуши по три цигари на ден, което за мен беше потресаващо!

# 347
Към момичетата в последните седмици от бременността и вече родилите, бебетата ви слязли ли са в таза и ако да, откога? Преди 2 седмици моето не беше слязло, но сега имам подозрения, че е или поне много ми се иска. Grinning Но втората бременност имало вероятност бебето да слезе чак когато започне раждането, а не предварително. С първата бременност изобщо не помня кога са ми казали, че се е случило това, нито пък ми се е смъквал корема(до края си изглеждаше високо).

# 348
За алкохола https://americanpregnancy.org/is-it-safe/wine-during-pregnancy/   Няма потвърдено безопасно количество алкохол по време на бременност.

Happy_mommy  При първата ми бременност корема ми "падна" видимо в началото на деветия месец. С втората бременност до края си изглеждаше високо, казаха ми, че бебето е слязло седмица преди термин, когато ме приемаха за секцио. Същата вечер след преглед за разлика започнаха и леки регулярни контракции.

# 349
А означава ли, че когато корема "падне" раждането наближава?

# 350
Здравейте момичета, днес следобяд правих тест шуер чек и излезе и втора черта, а цикълът ми трябва да дойде след 3-4 дни, миналия месец правихме опити преди цикъл и ми дойде, но по различно, според вас дали съм забременяла още тогава, ще мога чак в понеделник да отида на доктор

# 351
DiyanaCh на мен не сами казвали кога е станало, но може би две седмици преди да родя имаше едно облекчение. Можех да дишам доста нормално Simple Smile преди това все едно на дробовете ми беше качено бебето. Сега го чакам този момент с нетърпение че вече влязох в 8 м а все едно нямам въздух..

Veta1P това че цикъла ви е бил по-различен няма значение. Щом ви е дошло , значи предния месец не се е получило. И все пак не описахте какво значи странен, ако е имало само леко зацапване, то това не е било цикъл, но ако е имало 1-2 или 3 дни течение, но примерно оскъдно, си е било МЦ .Иначе е възможно сега да се вижда бледа черта преди очаквания МЦ . На мен ми отчете два дни преди датата за МЦ . И да отидете другата седмица на преглед няма да се види нищо все още, но ако направите кръвен тест, по стойностите може да се ориентирате .

# 352
DiyanaCh на мен не сами казвали кога е станало, но може би две седмици преди да родя имаше едно облекчение. Можех да дишам доста нормално Simple Smile преди това все едно на дробовете ми беше качено бебето. Сега го чакам този момент с нетърпение че вече влязох в 8 м а все едно нямам въздух..

Veta1P това че цикъла ви е бил по-различен няма значение. Щом ви е дошло , значи предния месец не се е получило. И все пак не описахте какво значи странен, ако е имало само леко зацапване, то това не е било цикъл, но ако е имало 1-2 или 3 дни течение, но примерно оскъдно, си е било МЦ .Иначе е възможно сега да се вижда бледа черта преди очаквания МЦ . На мен ми отчете два дни преди датата за МЦ . И да отидете другата седмица на преглед няма да се види нищо все още, но ако направите кръвен тест по стойностите може да се ориентирате .

Миналия месец  ми дойде с 4-5 дни по рано и беше предимно розово течение

# 353
В 9ти месец съм. Вчера доста пообикалях, стоях седнала. Общо взето към 6 часа на крака и седнала.
Глезените са ми много подути и дори и днес не спадат. Кръвното ми е ок. Сряда док гледа кръвопотока към бебето, ок е.
Но ме притеснява този оток на глезените.
При вас подуват ли се?

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 23:38 от monamour

# 354
А означава ли, че когато корема "падне" раждането наближава?

Когато бебето слезе в таза, може да остават дни до раждането, а може и седмици. Много е различно при всяка бременност. Аз се надявам бебето да се намести от преди самото раждане за да улесни и скъси процеса на раждане.

При мен, пък, с тази бременност такива неразположения като липса на въздух, изобщо не съм имала. Бебето отначало си го нося малко ниско и още в 4ти месец усещах притискане на пикочния мехур и резки позиви за пишкане. Затова изобщо не мога да преценя дали има промяна и бебето е слязло. Усещам неразположения и болки ниско долу, сякаш ме прерязват с нож.

# 355
И аз съм в 9 месец средата и много ми се подуват глезените и ръцете, особено след като ходя повече или стоя просто права. Имам ниско кръвно, правих изследвания, имаше леко завишен албумин, на следващия ден повторих и всичко е наред. А при теб щом и са те гледали на ехограф не се притеснявай. За твое спокойствие може да си пуснеш обикновена урина, за да си видиш албумина

# 356
И аз съм в 9 месец средата и много ми се подуват глезените и ръцете, особено след като ходя повече или стоя просто права. Имам ниско кръвно, правих изследвания, имаше леко завишен албумин, на следващия ден повторих и всичко е наред. А при теб щом и са те гледали на ехограф не се притеснявай. За твое спокойствие може да си пуснеш обикновена урина, за да си видиш албумина
Пипи, мерси мила. Мисля в понеделник заедно с кръвните да пусна и урина.

# 357
Благодаря за отговорите...
Интересно ми е, в същото време леко притеснено, защото съм края на 33та седмица, бебо си е главично от доата време, но в продължение на месеци беше в една поза. Преди 2 дни имах цял ден прорязващи болки ниско долу, като апандицит, но по цялата дължина, (там където започва окосмяването). На друфия ден нямаше и следа от тези болки, но установих, че бебо е вече в друга поза (от другия край на корема), корема е леко свлечен вече надолу и на другия ден (вчера) бях цял ден с контракции (не болезнени, но цял ден и то доста на често). Усещам, че бебо е и доста надолу вече, сякаш ми тежи повече на мехура, та за това се чудя дали има повод за притеснение... На преглед съм на 17ти, та не знам дали да звъня на док или да чакам тихо и спокойно.. 🙄

# 358
Благодаря за отговорите...
Интересно ми е, в същото време леко притеснено, защото съм края на 33та седмица, бебо си е главично от доата време, но в продължение на месеци беше в една поза. Преди 2 дни имах цял ден прорязващи болки ниско долу, като апандицит, но по цялата дължина, (там където започва окосмяването). На друфия ден нямаше и следа от тези болки, но установих, че бебо е вече в друга поза (от другия край на корема), корема е леко свлечен вече надолу и на другия ден (вчера) бях цял ден с контракции (не болезнени, но цял ден и то доста на често). Усещам, че бебо е и доста надолу вече, сякаш ми тежи повече на мехура, та за това се чудя дали има повод за притеснение... На преглед съм на 17ти, та не знам дали да звъня на док или да чакам тихо и спокойно.. 🙄

Моя корем е от един месец надолу, всеки ден имам контракции и то доста на често от доста време насам и +това ми остава 1 седмица до термин, но никакви други признаци за раждане. Не мисля, че има от какво да се притесняваш

# 359
Колко пъти се взима секрет за микробиология по време на бременност?

Общи условия

Активация на акаунт