Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 310
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Нищо му няма Grinning  Околоплодните води го пазят. Пък и не вярвам да си скачала на леглото със засилка.

# 451
Хелоу, момичета. Моля за извинение ако сте го коментирали преди. Съвсем в начална бременност съм, имам уникално главоболие, а парацетамол не помага грам. Някакви домашни илачи да знаете?
Кръвното ви как е?
Чела съм, че джинджифила помага. Можете да си направите чай от джинджифил.
Студени компреси на главата; топли за краката. Пиене на вода и течности. Разходка на свеж въздух или сън.

Благодаря много! Ще пробвам с джинджифила и компреси. Тази сутрин пак съм така. Sad
Кръвното ми напоследък чат пат е ниско (100/60), после се нормализира. Хемоглобина от последните изследвания ми е в долните граници - 121, но засега лл не ми предписа никакви медикаменти, само каза да наблягам на храни богати на желязо.

# 452
  • София
Може главоболието да се дължи и на промените в кръвното налягане.
Кола и кафе?

# 453
От кафето ми се повдига, но с кола също ще пробвам.
АнМари, много благодаря!

# 454
  • София
Не ти е много ниско кръвното, но зависи с какво си свикнала.
Преди да забременея бях с много ниско (даже имах плашещи стойности), но се чувствах добре. Даже преди 1вата бременност пиех хапчета от време на време за вдигане на кръвното.
По време на бременностите обаче качвах стойностите.

При високо ме е боляла глава, при сваляне получавах светли петна пред очите и замайване. Не съм припадала (слава богу).

# 455
Ей сега го мерих - 120/80. Сега пък е перфектно. Но пустата главата не спира. Ще пробвам с джинджифил и компреси, дано поне малко да облекчат..

# 456
А случайно да си спряла разко кафето?

# 457
Ами миналата седмица спря да ми се пие, но си пиех 2-3 дни сутрин по по малко количество от обикновено. То пък взе да ми се повдига, и реших да го спра.

# 458
Моя  близка избута цяла бременност с главоболие.Нямаше видима причина и доктора ѝ беше казал,че най-вероятно е от хормоните и наистина няколко дни след раждането главоболието изчезна

# 459
  • София
Момичета, да попитам - на тези, на които е бил предписан протеин през бремеността, какъв вид сте приемали?

# 460
Bear, наистина главоболието по време на бременност най-често се дължи на хормоналните промени. И покрай мен е имало познати бременни с главоболие през цялата бременност. Относно кръвното, ако по принцип си с нормално кръвно, а сега е започнало да пада, може наистина да имаш някои неразположения заради него, но бъди спокойна, че на бебето нищо му няма. Всъщност идеалното кръвно по време на бременност е ниското кръвно. И миналата, и тази бременност, това ми беше обяснено от кардиолози.

Момичета, относно страховете, намерете си занимания, които да ви разсейват, защото когато човек има повече свободно време и свободно съзнание, мисли за глупости. Бременността е като тренировка за това, което ни предстои след това и е добре да се научим да се владеем. Ако нямате проблеми с бременността, които да ви дават основание за притеснения, не виждам защо и за какво толкова трябва да се притеснявате. Нашите организми в най-честия случай създават идеални условия за вътреутробния живот на децата ни. Да, има рискови бременности и рискови раждания, но това е по-рядко срещаното. Още повече, с тази напреднала медицина и честите женски консултации, много от проблемите се решават своевременно. Аз лично, като ми мине някоя лоша мисъл, веднага я отхвърлям и си намирам друго занимание. Рядко чета за проблеми свързани с бременност, а като имам притеснение, питам лекаря и досега всичките ми притеснения са се оказвали безпочвени. По принцип съм краен отпимист и рядко се случва да се уплаша за нещо, но понякога ми се случва. Съветът ми е четете по-малко за лоши неща в интернет и четете за хубави неща свързани с бременност, например гответе се за раждането, намерете си хоби и като цяло се отдайте на приятни занимания. Страховете през бременността сс нищо, в сравнение с тези, които идват след това. Пестете си психиката.

# 461
Момичета, да попитам - на тези, на които е бил предписан протеин през бремеността, какъв вид сте приемали?

На мен ми изписаха протеин изолат- това е най- чистата форма. Бая се чудих какъв и от къде да си взема. Купих си този от снимката от healthstore. Моят е  без овкусители, защото пробвах с шоколад, но е много сладко за мен и не ми допадна.

# 462
  • София
Благодаря ти, shakri. Не знам защо по аптеките изборът е страшно ограничен и май затрудних бая фармацевтите като отидох да ги питам...и то не в една аптека.

# 463
Моля. Същата история. Мъжът ми пообиколи доста аптеки, а някои дори не са чували за такъв протеин. На мен ми се искаше от аптека да е, но няма. Затова ти го препоръчвам този, защото вече е изпитан и го пия.

# 464
  • София
На мен лекарката ми препоръча 3х1 с.л.изолат, това хубаво, но никъде не пише начин на приемане - с вода, с мляко ли, в какво съотношение...Изчетох спортните форуми на длъж и на шир😁Ти как процедира?

Общи условия

Активация на акаунт