Майчинството счетоводно-80

• 38 403
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • София-Младост
Може.

# 301
А например, когато се осигуряваме на 2500 лв, и излезем болничен 2-3 месеца преди раждането на каква сума ни се смята осигуровката, дали много би ни намаляло бъдещото майчинство?

# 302
Като самоосигуряваща се на свободна професия , как и къде се подава 45 дневния болничен , и после как се подават другите документи за майчинство

# 303
  • Пловдив
Като самоосигуряваща се на свободна професия , как и къде се подава 45 дневния болничен , и после как се подават другите документи за майчинство

Аз си изтеглих програмата на НОИ от и-нет за генериране на болнични, генерирах го с много помощ от счетоводител + обаждания до НОИ да потвърдя, че нещо не съм объркала. След това записах файла на флашка, принтирай го и занесох и двете в НОИ. Всичко беше точно. 😀 За след това предполагам процедурата е сходна, но още не знам със сигурност, понеже си чакам термина. 😉

# 304

Аз си изтеглих програмата на НОИ от и-нет за генериране на болнични, генерирах го с много помощ от счетоводител + обаждания до НОИ да потвърдя, че нещо не съм объркала. След това записах файла на флашка, принтирай го и занесох и двете в НОИ. Всичко беше точно. 😀 За след това предполагам процедурата е сходна, но още не знам със сигурност, понеже си чакам термина. 😉
а на болничния Ви , АГ какво е написал на месторабота?

# 305
  • Пловдив

а на болничния Ви , АГ какво е написал на месторабота?

Написа личния ми адрес по л.к., понеже работя от вкъщи.

# 306
Здравейте!
Бременна съм в началото на 4ти месец, като март месец започнах първата си работа. Разбирам, че до термина ми (7 октомври), няма да имам натрупания 12 месечен трудов стаж и няма да получавам помощи. Искам да попиам дали периодът след излизане в майчинство се брои за осигурителен стаж и дали в момента, в който мине времето в което ще съм достигнала този 12 месечен осигурителен стаж(в моя случай месец март, другата година), ще започна да взимам пари.

# 307
Здравейте, незнам дали въпроса ми ще ви се стори глупав, но ще се радвам на всякакви съвети и насоки.. От около половин година съм на нова работа с доста добри осигуровки. Най вероятно ще ми се наложи да изляза в болничен в 4 или 5ти месец ( зависи колко ми личи коремчето). Това дали ще повлияе сериозно на обезщетението първата година или няма да има значение ( нали така или иначе си ми вървят високите осигуровки)?  И само да вметна имам достатъчно работен стаж, просто на старите работи съм била на мин.работна заплата 😊

# 308
Здравейте, незнам дали въпроса ми ще ви се стори глупав, но ще се радвам на всякакви съвети и насоки.. От около половин година съм на нова работа с доста добри осигуровки. Най вероятно ще ми се наложи да изляза в болничен в 4 или 5ти месец ( зависи колко ми личи коремчето). Това дали ще повлияе сериозно на обезщетението първата година или няма да има значение ( нали така или иначе си ми вървят високите осигуровки)?  И само да вметна имам достатъчно работен стаж, просто на старите работи съм била на мин.работна заплата 😊
Колкото по-късно излезете болничен, толкова по-високо ще е обезщетението,. Ако нищо не налага болничен, за Вас е по-добре да работите.

# 309
Колкото по-късно излезете болничен, толкова по-високо ще е обезщетението,. Ако нищо не налага болничен, за Вас е по-добре да работите.
Просто съм в такава сфера на работа, ще бременна жена няма как да работи.. А в такъв случай защо като се опитвам да си калколирам нещата в сайта на kik-info и пиша по ранна дата за майчинство, накрая дали ще изляза 45дни преди или по рано, цифрите са едни и същи?

# 310
  • София-Младост
Здравейте!
Бременна съм в началото на 4ти месец, като март месец започнах първата си работа. Разбирам, че до термина ми (7 октомври), няма да имам натрупания 12 месечен трудов стаж и няма да получавам помощи. Искам да попиам дали периодът след излизане в майчинство се брои за осигурителен стаж и дали в момента, в който мине времето в което ще съм достигнала този 12 месечен осигурителен стаж(в моя случай месец март, другата година), ще започна да взимам пари.
Да и на двата въпроса.

# 311

Важи ли същото за платен отпуск?

# 312
  • Варна
Здравейте,знам че темата е за майчинството,но ако може да ми помогнете ще съм много благодарна.Heart
При изчисления за детски надбавки в брутния доход включвам и болничните изплатени за една година назад и детските платени в същия период нали?

# 313
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Болничните - да, получените детски - не.

# 314
Здравейте, незнам дали въпроса ми ще ви се стори глупав, но ще се радвам на всякакви съвети и насоки.. От около половин година съм на нова работа с доста добри осигуровки. Най вероятно ще ми се наложи да изляза в болничен в 4 или 5ти месец ( зависи колко ми личи коремчето). Това дали ще повлияе сериозно на обезщетението първата година или няма да има значение ( нали така или иначе си ми вървят високите осигуровки)?  И само да вметна имам достатъчно работен стаж, просто на старите работи съм била на мин.работна заплата 😊

Важи ли същото за платен отпуск?

Да , отработените дни и дните платен отпуск са едно и също от гледна точка на осигуряването.

Общи условия

Активация на акаунт