Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 39 147
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Ако кърмиш, може и да ме хване или да кара леко

# 451
О не ,не кърмя

# 452
здравейте, има ли някой,който може да ме посъветва какви изследвания се пускат на урина за съмнение за бъбречна криза, песъчинки, цистит и подобни бъбречни проблеми? Може би креатинин, седимент...?

# 453
  • софия
Дано Simple Smile иначе трябва да чакам пак преглед към ендокринолог, а няма да е скоро
♥ HAPPY ♥, според мен за различна диагноза можеш да посетиш специалист, когато ти е необходимо. не пречи да попиташ.

# 454
Аз да питам  дали някой знае инфекциозната мононуклеоза повтаря ли, че педиатърката не беше много сигурна ?

# 455
  • София
За невролога зависи за какво точно

С направление от очната ми лекарка съм.

# 456
  • София
Уж не, изграждат се антитела на теория, но съм чувала случаи на повтаряне. Но вирусът може да се реактивира и човекът да е преносител, без да е преболедува.

Моето е варицела по клинична картина, нищо, че тстът е отрицателен. Едно време е имало пасивно имунизиране с инжекции имуноглобулин. Някой има ли информация дали могат да се закупят? Май вече не ги внасят и не мога да си обясня защо...

# 457
Повтаря се мононуклеозата и отделно,както са казали, човек става носител дори да не проявява симптоми,при определени състояния на организма може да има реактивация

# 458
Здравейте! Преди 2 седмици имах остри болки под лявата гърда, по-скоро усещах болката в костите си все едно някой ме ръчка с нещо, много остра беше наистина. Не съм ходила на преглед, но една мед. сестра ми каза просто да си взема болкоуспокояващи и да не се притеснявам. След време обаче към днешна дата от 1 седмица насам имам болка в лявата гърда отстрани. Помислих си, че може би имам бучка, но не напипвам нищо. Усещам болката постоянно и понякога става по-силна. Личната ме прати при онколог, но тя ми каза да дойда, когато ми дойде цикъла, защото в момента гърдите ми не били годни за ехограф. Не ме прегледа, но ми предписа витамини да пия. Когато отидох до аптеката да си ги купя ми казаха, че тези витамини ги дават на жени с кисти в гърдите. Не съм пила все още от тези витамини, защото реално не знам какво ми е, а и ми е малко странно да ми предпишат нещо без да ме прегледат. Много съм уплашена и не ми се чака толкова време за преглед, защото болката се усилва. Обръщам се към вас, защото видях, че има подобни дискусии с жени, които имат проблем като моя. Може ли да ми препоръчате някой лекар в София?

# 459
  • София
Здравейте . Преди около месец имах проблем с гушата , схващаше ми се ,на моменти усещах все едно някой ме стиска и ме души . Ходих на лекар ,пратиха ме да си изследвам тхс ,да не би да имам проблеми с щитовидната жлеза ,изследванията ми бяха перфектни . Изключиха го това със щитовидната като проблем  . Според личната ми лекарка всичко било на нервна почва . Бях се оправила и след проблеми ,от оня ден съм пак с това ужасно "стискане . Какво да правя? Объркана съм . Възможно ли е всичко да е в главата ми ,и от там да идва проблема? Какъв лекар да посетя ,УНГ може би ? Да ме видят на ехограф ?

# 460
  • Street of Dreams
На профилактичен ми намериха 3 см киста в гърдата - трябва ли да се притеснявам?
Изпратиха ме на хирург.

# 461
  • София
Скрит текст:
Здравейте . Преди около месец имах проблем с гушата , схващаше ми се ,на моменти усещах все едно някой ме стиска и ме души . Ходих на лекар ,пратиха ме да си изследвам тхс ,да не би да имам проблеми с щитовидната жлеза ,изследванията ми бяха перфектни . Изключиха го това със щитовидната като проблем  . Според личната ми лекарка всичко било на нервна почва . Бях се оправила и след проблеми ,от оня ден съм пак с това ужасно "стискане . Какво да правя? Объркана съм . Възможно ли е всичко да е в главата ми ,и от там да идва проблема? Какъв лекар да посетя ,УНГ може би ? Да ме видят на ехограф ?
При мен стискането идва от стомаха. Хранопровод. Не знам дали е на нервна почва, пробвай да се успокоиш и ако трябва - диета , повече чай от мента , повече положителни емоции, мента-валериан. Преди цикъл ли си ?
На мен проблемите със стомаха и чувството за стискане на гърлото, след като следя защо се случва , идват от силен стрес или нещо , което наистина ме притеснява в дадения момент . А може би просто имам слаб стомах.
(всъшчност скоро трябва да направя обстоен преглед на стомах и хранопровод , все пак да не се окаже нещо супер сериозно)
Иначе , май само TSH няма как да докаже нищо. Трябва и ехограф и останалите показатели!

dstav, аз лично бих пила витамините , те нали са витамини , а не лекасртво ?

OnDine , и аз имах киста , тя изчезна . Но може би някой с повече опит ще каже.

# 462
Да, от стомаха може да идва- рефлукс, киселини и т.н. Сега почва и сезона на алергените
За гърдите- имах ужасни болки в едната гърда, ходих на ехограф, няма нищо. Изписаха ми вечерна иглика. Почнах да пия витамин б, че ми се разбутаха зъбите и ме болят, успокои и болката в гърдите, може би е била нерв
Да, на ехограф се ходи около 10 ден, броено от началото на цикъла

# 463
  • София
Имам операция на хранопровода от преди 10 години , не знам дали има общо и дали може проблема да идва от там . Sad
Много съм изплашена и само за това мисля . Ужасно много съм се филмирала .Пия от известно време мента ,глог и валериан . Пия и милгамаN заради невралгия .
Пред цикъл съм сега .
Напоследък имаме много проблеми ,имаме недоброжелатели МНОГООО .
Като се замисля от известно време имам киселини .
Какъв лекар е хубаво да посетя ?

# 464
Гастро...ама и те са едни...вземи ранитидин, омепразид, абе там каквото решиш против киселини, има много варианти, и пробвай. Ако ти минава от това, ясно какво ти е
Сега, ако решиш да си проследиш операцията или да се вкараш във филма гастроскопия, хеликобактер и прочие- на гастро. Дано случиш на добър

Общи условия

Активация на акаунт