На море в Турция - тема 59

• 52 837
  • 831
  •   1
Отговори
# 480
-True Blue-, не се ли плаща още в процеса на резервация в сайта? Казваш че са ти изпратили проформа фактура и след това плащаш, как след това? Може би някакъв линк и оттам си дърпат пари от картата?
Всичко става през платформа в сайта. Първо букваш от бутончето, веднага ти потвърждават наличност на имейл и имаш линк за плащане на депозита. Но може и през секцията “my bookings” в сайта. Още с отговора за наличност пращат и проформа фактура само за информация. След като се направи авансовото плащане , пращат и договора. От лаптопа ще направя скрийншотове после. Много е лесно всичко.

За самолет не знам. Може би няма да има проблем , имат и чартърни оферти, но тръгването е от Букурещ. За тези от Северна БГ сигурно ще е удобно.
Аз взех само ваучер за хотел.
Между другото имат и оферти за Дюни. 2100 лв за същите дати и хотел в Бг ТА са 2400 лв.

# 481
  • софия
Здравейте. Понеже съм новак в темата, последната седмица поизчетох последните две-три теми "На море в Турция", та сега и аз да питам. Най-накрая и ние се решихме да почиваме там. След голямо лутане в агенции и сайтове, май като за начало си харесах Atlantique holiday club Кушадасъ. Моля дайте повече инфо, за тези които са запознати. Не сме били в нито един от турските курорти, надявам се да останем доволни. Благодаря предварително.
Повече не чети. Това ти е достатъчно, иначе тотално ще се объркаш. Супер избор като за първа почивка, дори се опасявям, че ще вдигнеш летвата високо. Стига да не сте извън сезон преди юни и след октомври, когато водата е студена това е вашия хотел. Еле пък ако сте с дете/ца. Има страхотен аквапарк хотела.

Влязох да споделя същото като tedi_ilieva. За първа почивка в Турция, с помощта на форума, избрах Atlantique holiday club, Kusadasi. От ТА се счупиха да ми предлагат 5* хотели, никой не предложи избрания от мен.Покрай търсенето на отзиви за предлаганите оферти, прочетох в темата за Атлантик и резервацията ни е факт. Силно разочарована съм от подхода на ТА - имам усещане, че на неориентирани като мен се опитват да продадат места, към които няма интерес. Не срещнах лично отношение и желание за отговор на реалните нужди. Убедиха ме, че не може да се разчита на тях за пътувания, но понякога се налага да бъдат ползвани. Отново форумът е най-полезния източник на информация за мен. Благодаря на всички, които споделят! Прочетох всички отзиви в темата за мястото.
Ще бъдем началото на септември. Сигурно за тийна ще бъде удовлетворяващо, надявам се да бъде хубава почивка и за 70+ годишна почиваща.
Всички наши почивки и пътувания са самоорганизирани, никога не съм ползвала услуги на ТА и имам няколко въпроса, въпреки препоръката на valerko Simple Smile:
1. Резервирах family room. От Емералд ме увериха, че това са 2 отделни стаи, всяка с баня и тоалетна, свързани с врата. Това е добре за нас, стига да е така, както ми описаха. Не може предварително да се иска/заплати настаняване в определена стая. Въпросът ми е има ли някакъв хинт, препоръка при настаняване по отношение на стаята?
2. Началото на септември има ли все още много руснаци? Не ги харесваме масово като нация и поведение и винаги бягаме далеч от тях. Мисля, че тяхната учебна година започва началото на септември и се надявам да не са преобладаващи.
3.  Какво ще ме посъветвате да посетим в района? Не сме от мързеливите почиващи, свикнали сме, отивайки някъде, да обикаляме, тази почивка няма да е основната ни морска почивка и за това стоенето в комплекса не е цел.
От Емералд предлагат: 1. Ефес, домът на Дева Мария и храмът на Артемида. 2. Ефес и храмът на Артемида. 3. Домът на Дева Мария и храмът на Артемида. 4. Памуккале. 5. Измир. 6. Шириндже и църквата "Св. Йоан".
4. Има разходка с корабче, която вероятно ще направим. Да ползваме предложената оферта или да питаме на рецепция и да се самоорганизираме?

Направи ми впечатление, че в годините има както силно положителни впечатления, така и негативи за неща, които преди това са били хвалени. Последният коментар за комплекса, който намерих в темата е от 2017 г. Много ми беше полезен коментар на felibetoboy, в който беше споделил и това, което не му е харесало, както и обръщаше внимание на особености.

Изобщо, бих била благодарна да споделите полезни съвети по отношение ежедневието при почивка в комплекс в Турция - настаняване, плаж, храна, забавления, ако не сме доволни от нещо към кого се обръщаме и други неща, които дори не ми хрумват. Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 11:45 от zvаnchе

# 482
За цената си е даже прекрасен . Все пак не забравяйте,  че има оферти 30 евро на ден , има 100 , ама има и 300.
Съгласна съм. Ама той така го обясни, все едно ще почива в Регнум Белек. 😂

Колкото хора толкова вкусове и цени - за едни Атлантик , за други , Риксос , Регнум , за трети стая в забутано селце или палатка на пуст приказен плаж.Най - хубавата ми почивка в Турция беше когато внучка ми проходи в ръцете ми докато майка и и баща и караха сърф в едно забутано селце на Гьокчеада Simple SmileSimple SmileSimple Smile
[/quote]

Сега трябва пет страници да го нищим ли?

Никой не е казал, че Атлантик е лош хотел, нито че най-хубавата почивка трябва задължително да бъде в Регнум или Макс.

Но, за да определиш един хотел като висока летва, това предполага високо ниво, което след това ще искаш да надскачаш и трудно ще откриеш на друго място.
Ами всички сме наясно, че Атлантик не е такъв хотел, така че няма смисъл от празни приказки.

# 483
-True Blue-, радвам се, че си си намерила хотел, Direct Booking не е като Travel Republic, т.е. не е пълен с ниски цени, но човек винаги може да си намери останали по няколко стаи за един или друг хотел на по-късен етап. Аз обикновено съм го използвал да правя резервации за приятели, които са се сетили за почивка доста късно и цените навсякъде другаде вече са били доста по-високи. Имайте предвид, че и там си имат моментни отстъпки и цените са доста динамични.

Относно резервацията и плащането, както и при други посредници, може да платите цялата сума веднага или да платите на няколко части до определена дата. Ще ви изпратят договор и проформа фактури, а самият ваучер за хотела ще получите след като платите цялата сума, на него ще пише и коя е конкретната турска агенция която осигурява резервацията и ще има и информация за контакт, повечето си имат и сайт и са известни, не се е налагало досега да се свързвам с тях по никакъв повод.

Само, пак да повторя, не бъркайте хотелските резервациите с пакетите на румънски агенции, които се продават там, за последното си питайте и коментирайте отделно, защото е нещо съвсем различно. Даже сега видях, че за някои хотели се предлагат не само самолетни, а и автобусни "програми" и естествено са само за определени дати, то и иначе няма как да стане.   

PS: Ако някой има други конкретни въпроси свързани с хотелските резервации да пита...

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 10:31 от Adventurer

# 484
Аз нито една оферта не видях да е по-евтина в травелрепублик. Днес ще избираме хотел на една приятелка за Кушадасъ и пак ще сравняваме цените в двата сайта, пък да видим.

# 485
Цените в  Travel Republic бяха много ниски в някакъв друг момент т.е. тогава, когато се правеха ранни резервации още от края на миналата година... но това време отмина, затова казвам, че Direct Booking е добър вариант за късни резервации.

# 486
Здравейте,може ли мнения за тези хотели:CLUB MARVY BY PALOMA 5*, PALOMA PASHA RESORT 5*,TUSAN BEACH RESORT (5STAR) КУШАДАСЪЩе ходим със собствен транспорт.Бюджет 2000лв  за 5 дни -2ма възрастни и дете на 13г.За края на м.Юни.Кушадъсъ,Дидим или Бодрум .
Да си побутна въпроса,

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 22:40 от Bismark

# 487
Някой знае ли къде акостират катамараните от Родос до Мармарис? Трябва да си организирам трансфер от пристанището до хотела в Ичмилер. Някакви съвети и идеи?

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 12:03 от -True Blue-

# 488
  • В.Търново
А според вас като първи хотел в Турция кой е по-добър: хотел Батихан или хотел Атлантик в Кушадасъ?
Като приоритетите са хубав плаж, чисто море, вкусна храна, прилични стаи и повече от 2-3 пързалки?

# 489
А според вас като първи хотел в Турция кой е по-добър: хотел Батихан или хотел Атлантик в Кушадасъ?
Като приоритетите са хубав плаж, чисто море, вкусна храна, прилични стаи и повече от 2-3 пързалки?
Атлантик има голям аквапарк и храната и чистотата са на ниво

# 490
Здравейте. Понеже съм новак в темата, последната седмица поизчетох последните две-три теми "На море в Турция", та сега и аз да питам. Най-накрая и ние се решихме да почиваме там. След голямо лутане в агенции и сайтове, май като за начало си харесах Atlantique holiday club Кушадасъ. Моля дайте повече инфо, за тези които са запознати. Не сме били в нито един от турските курорти, надявам се да останем доволни. Благодаря предварително.
И ние ще бъдем там тази година в началото на юни. Аз си бях набелязала няколко хотела в Кушадъсъ, благодарение на мненията във форума. Собственичката на ТА ми е позната и ми препоръча Атлантик като най-добро съотношение цена-качетсво-забавление за детето. А имаше и по-скъпи хотели в списъка ми.

# 491
  • София
Еми като за първа почивка и като за първи хотел естествено, че е висока летва Атлантик. Колко хотела в Кушадасъ са с по-високи летви? Има ли 3-4, май не, а? Я малко стъпете на земята. Аз като не съм бил в Риксоси и Миксоси за мене Атлантика си е висока летва и като за пръв път да се почива вече става мерило, еталон, с него сравняваш следващите си почивки. На някой летвата ни е Х лева, на други може да е 2Х, това си е мойто мнение за конкретния хотел, нали така?

# 492
zvanche,

Скрит текст:
3.  Какво ще ме посъветвате да посетим в района? Не сме от мързеливите почиващи, свикнали сме, отивайки някъде, да обикаляме, тази почивка няма да е основната ни морска почивка и за това стоенето в комплекса не е цел.
От Емералд предлагат: 1. Ефес, домът на Дева Мария и храмът на Артемида. 2. Ефес и храмът на Артемида. 3. Домът на Дева Мария и храмът на Артемида. 4. Памуккале. 5. Измир. 6. Шириндже и църквата "Св. Йоан".
4. Има разходка с корабче, която вероятно ще направим. Да ползваме предложената оферта или да питаме на рецепция и да се самоорганизираме?

Ние за пръв път почивахме в Турция точно в Атлантик и това ще си остане една от най-хубавите ни почивки. Относно въпроса какви допълнителни екскурзии да си изберете, ще споделя моя опит: Памуккале задължително!Попаднахме на страхотен гид и още помня интересните разкази по пътя. Обядвахме в един 5*хотел с минерален басейн наблизо и беше много интересно! А за Памуккале няма нужда да пиша, писано е достатъчно. Но чух, че вече не е същото като отпреди десетина години, жалко...
Разходката до Ефес можете сами да си я организирате, в Кушадасъ много таксита чакат и предлагат значително по-изгодни оферти. Ще липсва екскурзовод, ако това ви притеснява. Ние до Ефес не успяхме да отидем. Относно разходката с яхта, организирана от агенцията в хотела, това е най-разочароващата ми разходка. Качиха ни на една стара гемия без сянка на палубата и щяхме да пукнем от жега, а обядът беше една мършава рибка, която се наложи да ядем на коляно, сбутани по 5-6 на една масичка, нямаше места. Откараха ни на два плажа-уж да плуваме, уж красиви и т.н.-бяха толкова мръсни, без сянка, с камънаци и морски таралежи, че съжалих многократно , че си оставихме готиния плаж , за да се пържим като гущери на мръсния пясък. е, малко поплувахме със спасителни жилетки до плажа, че то иначе нямаше как да се стигне-само камънаци. Дано са сменили маршрута и "яхтата" сега. Чела съм много доволни отзиви от такива разходки. Миналата година сами си наехме една яхтичка за час-два и преживяването беше много по-вълнуващо!

# 493
Еми като за първа почивка и като за първи хотел естествено, че е висока летва Атлантик. Колко хотела в Кушадасъ са с по-високи летви? Има ли 3-4, май не, а? Я малко стъпете на земята. Аз като не съм бил в Риксоси и Миксоси за мене Атлантика си е висока летва и като за пръв път да се почива вече става мерило, еталон, с него сравняваш следващите си почивки. На някой летвата ни е Х лева, на други може да е 2Х, това си е мойто мнение за конкретния хотел, нали така?

Не, въобще не е така, даже няма и шанс да бъде така, поне докато аз съм наоколо.

Каква е твоята летва, никой не го интересува, а на мене конкретно не ми и пука. Проблемът обаче, идва когато  с твоята явно никаква летва волно или неволно заблуждаваш други хора. Виж ако беше обяснил, че опита ти е ограничен само до силно бюджетни дестинации като Кушадасъ и до още по-бюджетните хотели там, и след това да кажеш, че на базата на твоя силно ограничен опит точно дадения хотел е "висока летва", то тогава щеше да стане ясно, че представите ти са доста изкривени и хората щяха да разберат, че не трябва да ги взимат много на сериозно.

Аз като съм бил и в Rixos-и и в Mardan Palace, който коментирах преди няколко дни и т.н., трябва ли например да кажа, че хотелите, в които повечето от хората тук ходят са ниска летва, а тези, в които конкретно ти ходиш нямат даже и летва и да го представя като "мойто" си мнение и да го натрапвам периодично, за да дразня всички.

Не, разбира се, коментирам си всякакви хотели и гледам да се съобразявам, за да не дразня никой, даже съвсем умишлено гледам да си ограничавам коментарите за по-бюджетните хотели, защото знам в каква страна живеем и знам какъв е средния ни стандарт на живот. Именно поради това гледам да не съм свръх критичен и да давам и по-обективни оценки за по-популярни хотели от средния клас като Lonicera, Von, Kamelya, Sueno Beach и т.н. без излишно да ги сравнявам с много по-висок клас хотели с цел ненужно да ги очерням, защото те са си добри за своя си клас, но в никакъв случай не са "висока летва".

Затова винаги, когато пишеш в публични форуми и се опитваш да даваш "акъл" на други хора е важно, първо да си даваш сметка, че много хора ще го прочетат, да се съобразяваш с това какъв точно ти е опитът и да се замислиш дали няма опасност повече да навредиш, отколкото да помогнеш. Ако пък не можеш и емоциите, пристрастията и липсата на опит ти пречат, уместно е да се запиташ дали въобще трябва да пишеш, защото така освен някой безсмислен спор да предизвикаш друго няма да постигнеш.

Между другото добре известна тенденция е хората, които ходят в бюджетни хотели да прекаляват с хвалебствията поради много ниските първоначални очаквания, докато хората ходещи в луксозни хотели да са свръхкритични и така човек хлъзгайки се по тази доста наклонена плоскост може да стигне до много погрешни изводи и да отиде на грешното място с грешните очаквания и да си съсипе почивката.

# 494
  • Варна
Всичко, което искаш да кажа, Адвенчър, всичко.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт