АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 173
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
При нас няма място за голяма кошара и ще сме с малко кошче-люлка, на колелца. След 6-7месеца вече ще трябва да мислим вариант с детска стая.

# 616
Здравейте, коментирахте пулса, ама връщам назад, нещо ми убягва.
Аз вчера бях на преглед и доктора ми каза, че пулса ми е учестен. Аз се зачудих, тъй като нищо не съм усетила по-особено, нито съм била напрегната и притеснена.
Дали защото ми го каза или за друго, ама днес нещо не съм ОК. Може и това, че бъдещият батко ми е болен. Ама болен колкото да не ходи на ясла, енергичен е за трима, че ми е много трудно да свърша нещо по работа.
Кръвното ми е ниско, пулса 95-97. Нещо правите и за пулса, усещате ли дискомфорт?

# 617
Kallaa Моето кръвно е окоро 100 /60 пък пулса и на мен ми е към и над 90. Не забелязвам нещо особено, добре съм си и гледам да не се вглъбявам, че само мисля нещо 😁
За мазане ползвам Palmers много съм доволна, че веднага попива и до вечерта кожата е хидратирана, но си се мажа само сутрин, вечер много ме мързи. От време на време мажа и кокосово масло, но не попива хич. Имам и Елансил, но и той въобще не попива и ми мирише неприятно.
На мен от както забременях кожата първо само около лактите, а сега чак до раменете ми стана много, ама много грапава, сърби ме и се бели, ползвам пак Palmers for dry, itchy skin и закрепва положението за няколко часа, но после като попие съвсем и пак е ужас, пробвах и с масла и какво ли не, но само това помага 😒
Вече и на мен ми личи коремчето, даже една позната ме подпита, адски ми харесва да съм бременна 😂

# 618
Geri, и аз съм така, но с краката. От коленете надолу че сърбят ужасно, но с Палмърса минават много бързо, едно мазане ме държи около седмица, ковто е сууупер !

Бременността е вълшебно време Simple Smile вчера за първи път имах нещо като корем, след голяма порция боб и един шоколадов бонбон 😃 ама само да ме бяхте яидяли как се пъчех по улиците

# 619
Beloved summer,щом след половин година ще търсите вариант с детска стая може да се ориентирате към преносима кошара.Някои са и с повивалник отгоре и си вършат работа до 4г. възраст при пътуване.

# 620
  • Варна
Привет и от мен! Добре дошли на новите мами Hug
Днес бях на ЖК, всички изследвания били супер (кръв,урина), кръвното пак 125/80. Малката вече е 586гр., всичко изглеждало нормално , според доктора Blush
Относно пазаруването и аз мисля да изчакам 7-8 месец, вече имам някои неща, и още доста обещани (от роднини и приятели) ...това, което аз съм купила за сега са два пакета мокри кърпи Joy Joy
Мажа се с кокосово масло, по принцип, но сестра ми ми донесе някакво олио от Германия и сега ги редувам двете неща...
На мен ми личи доста корема Grin , повечето от клиентите ми ме питат вече дали съм бременна, тези, които не ме питат Laughing само си забиват погледа в корема ми ( явно си мълчат от куртоазия, да не изглеждат клюкари Joy )

# 621
Pepity007, чудесно е, че всичко е наред! Дано все така да е и за напред! Blush
Като каза мокри кърпи... Мислили ли сте по въпроса? Какви мокри кърпички са подходящи за новородените човечета? Моля мамите с опит да споделят! Гледам по света всички се захласват по waterwipes, но 8лв за 1 пакет от 60бр кърпички е направо безумна цена! Dizzy Face
Благодаря предварително, желая ви спокойна вечер! Kissing Face

# 622
Мами, днес тази сутрин имах мн силнс болка ниско долу и от движение ме болеше..ходих до тоалетна и ми разкара..ама сега от 2 часа пак се появи, не мога да си вдигна краката, да се свия, много е странна..звънях на акушерките, ама всичко им е нормално, според тях е растящата матка и бебе и ми казаха да пия парацетамол..ама не ме е боляло до сега така..като тръгна да свивам краката към корема да седна или да се движа направо ми спира дъха..някой има ли иде1 какво може да е? Ако не ми разкара, ще ходя до спешното, не мога да разчитам на всичко е нормално винаги..

# 623
Аз ползвах белите на Памперс и след няколко месеца смених с Бебелан.

# 624
  • Варна
Аз ползвах белите на Памперс и след няколко месеца смених с Бебелан.
Точно тези имам вкъщи Joy Памперса са на 1,99лв  сега в Кауфланд, а Бебелана преди две седмици бяха на промоция Stuck Out Tongue Winking Eye

# 625
Ifsinka, при мен от седмица някъде през ден ми се случва това. Описаното от теб е точно това, което и аз усещам. Пия но-шпа, Магнезий и лежа. По някое време изчезва, а после пак се появява..

Мазилата - аз съм все още на Палмерс и Елансил, които рвдувам. Нямам засега стрии. Спрях да мия кожата на тялото си при къпане с отмиващи препарати. Тоест, ползвам само вода и каквото падне от шампоана. Коремът ми е огромен. Знам, че съм с две, ама...

Покупки - Май съм единствената, която е купила почти всичко. Като казвам почти всичко, имам предвид, че и бебшката аптека е готова... Май приятелите ми ще подаряват пари, защото не им оставих много за купуване. Така предпочетох. Искам последните месеци от бременността ми да са спокойни и да си почивам. Леглата, които взехме са с чекмедже долу и стават и на люлка. Стандартни размери матрак - 60/120
Отделно в нас тече и ремонт. Аз съм главно действащо лице. Боядисах сама целия апартамент! Като цяло съм доста дейна за почти 90кг които станах.

Прегледи и добавки - моето кръвно е добре. Всеки ден го меря и е средно 111/75 да кажем, въпреки че тепърва се започва, а и ако качвам така стремглаво.. Желязо гледам да набавям от храната. Ям предимно коприва и спанак, червено месо, яйца, варива, тиквени семки, сушени плодове и всичко, което има желязо. Противник съм на металите под формата на хапове, въпреки че понякога няма как. Утрогестан не пия откакто разбрах, че нося момчета, а и нивата на прогестерон са ми добре. Някъде прочетох, че оригването има общо с този хормон. Аз от самото начало на бременността, та до ден днешен не спирам да се оригвам. Направо за цял живот напред съм наваксала.

Имам въпрос към момичетата, които правят феталните във Фемина. След 2рата фетална всички ли сте насочени към ехокардиография? Бях с мъжа ми на 2рата фетална и Икономова не успя да измери пулса на бебетата и ни насочи към ехокардиография. В заключението обаче е написала, че всичко е наред - камери, ритъм и тн. Аз няколко пъти видях сърчицата на бебоците и даже и казах, че има видимост, но тя твърдеше, че няма. Има ли вероятност да ни изпращат на този преглед само и само да си плащаме? Е, аз така и така ще отида, за да съм спокойна, но просто едно усещане остана в мен... Усещане, че ме прецакаха.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 21:07 от Mamma Leone

# 626
Beloved summer,щом след половин година ще търсите вариант с детска стая може да се ориентирате към преносима кошара.Някои са и с повивалник отгоре и си вършат работа до 4г. възраст при пътуване.

Проблема е, че и за нея няма място ... разстоянието ни е 65см , а те са мисля на 60 всички, стандартен размер

# 627
Mamma Leone,и мен  доц.Димитрова ме прати на екокардиография, защото уж не могла да види добре. Още повече като чу ,че е инвитро. ММ ми зададе същия въпрос. И той е на мнение,че е за пари. Ако не бях и казала,че е инвитро сигурно нямаше да ме прати. И в моят доклад пише,че всичко е наред със сърцето.

# 628
Относно къпането използвам душ олио на Биодерма. Искам да попитам, защо като носиш момче не се пие утрогестан? Аз имам скъсена шийка 2,5 и ми назначиха утрогестан вагинално. Ще съм благодарна да ми обясните?

# 629
Относно къпането използвам душ олио на Биодерма. Искам да попитам, защо като носиш момче не се пие утрогестан? Аз имам скъсена шийка 2,5 и ми назначиха утрогестан вагинално. Ще съм благодарна да ми обясните?

Щом са ти казали да го пиеш и си със скъсена шийка си го пий. Аз не го пия понеже си произвеждам достатъчно, нямам проблем с шийката и не искам да товаря бебетата излишно. Ако и при мен се случи шийката да се скъси, сигурно и на мен ще ми се наложи да взимам.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 22:14 от Mamma Leone

Общи условия

Активация на акаунт