Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 1

• 30 515
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Второ класиране е 2 седмици след първо.Аз много се надявам на него, ако нямаме шанс за първо.Така и така вече се вади документ от ТЕЛК и се предполага, че доста хронични няма да се запълнят, просто защото не могат да си изкарат хрониче ринит  или атопичен дерматит с ТЕЛК. Е,който се е задвижил да си изкарва детето с ТЕЛК  без да има нужда, ще си вземе мястото по някое време през м.Май, но все си мисля, ч е е доста по-сериозно за цял живот да си обявиш детето, че е с ТЕЛК.

# 316
Аз в моя район като гледам бая се запълват хронични, социални. Хора всякакви, вчера ми казаха, че срещу 500лв има опция да се извади ТЕЛК и хоп 3т. Аз не бих го направила, но както казах хора всякакви. В по гадните райони иначе шансовете, за ясла особено, клонят към кръгла 0.
Иначе други райони огледах днес, пак не е ок ама 1 към 2 например за хора с 12т. Пак е някакъв шанс.

# 317
Аз разбирам,че никой не се синтересува от морални съображения като фалшифицират ТЕЛК, ама един ден като всичко стане централизирано (работи си към това), как ще обяснят на детето защо не го взимат в професията мечта?В смисъл този ТЕЛК ще стои.

# 318
  • София
ТЕЛК,~а не е доживот.Вадят го за да вкарат детето и после не го продължават.

# 319
  • София
Много ми е странно когато някой каже, че са му предложили фалшив ТЕЛК.
Не мога да диспансеризирам детето, защото на никой лекар не му се занимава с бумащината, а камоли да вземе ТЕЛК. Толкова е трудно. Излиза, че за някой здрави деца взимането на ТЕЛК е лесно, а на тези, на които им се полага адски трудно.

# 320
  • София
М.за съжаление е така.Дъщеря ми има право,но като знам какво е се отказах да Влача дрте под 1г.да вися и да се подиграват с нас.

# 321
Имаш хронично заболяване, което не е доживотно.Както и да е.Всичко се записва, който иска да си поема риска.Аз не бих си водила детето инвалид, ако не е така.

# 322
  • София
Заболяването е до живот да,разбира се.
Мисълта ми е,че ТЕЛК се подновява  взависимост от това за какъв период е.

# 323
за фалшивите става въпрос. В един момент им влизаш в системата, че си хронично болен и после върви обяснявай, че било само за яслата (детето си е здраво) и после не си подновил.
Аз се зачудих по един въпрос.Някъде пише, ли че удостоверенията за адрес от Общината имат давност?Мога ли да им представя от 2018 година ако няма смяна на състоянието?

# 324
И мойто е от 2018 и смятам с него да се явя ако ни приемат. Нали пише само да е преди дата на класиране. Не са казали еди колко си месеца преди това.

# 325
Ами да не каже някоя директорка, а старо е..да ми изнамери някоя наредба
П.П Питах обратна връзка дали да изкарам нови удостоверения за децата, тъй като старите са ми от 2018
Отговор: Ако няма промяна в адреса, не е необходимо да се изважда ново удостоверение.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 18:46 от malinkap

# 326
Да, и аз имам отговор от обратната връзка, защото първо удостоверението ми е от 11г. и второ, в него фигурира само голямата ми дъщеря. Не трябвало да вадя ново и няма изискване кандидатстващото дете да е вписано в удостоверението.

# 327
Не знам откъде се взе информацията, че важат за по 6 месеца,но тук пише, че важат до промяна на обстоятелствата, които удостоверява както ми отговриха.
https://usl.sofia.bg/ePortal/pages/text/service-details.xhtml?se … BeKwP_BUqJtq0T40A

# 328
За ТЕЛК-а, може да се изкара еднократно за доста... Ми, безобидни състояния. Аз мога да изкарам на сина си за нещо, което или се израства, или се оперира, или човек просто си живее сто години с едно наум... няма да казвам каква е диагнозата. Но са еднократни с нисък %, а минимален % за кандидатстване няма... 
Разчитам на това, че е разправия и че няма да има фалшиви.
За удостоверението - според общината е безсрочно, докато не се променят обстоятелствата, в наредбата няма също упоменат срок, но за всеки случай бих си извадила ново сега.

# 329
Няма да си вадя удостоверение, тъй като питах в обратна връзка.Ако директорката има съмнения да пита системата.Имам кореспондеция черно на бяло и ще спорим по коя точно наредба няма да ми приеме документите.
Навсякъде пише документи извадени преди класирането.Няма упоменаване колко преди класирането, но за всеки случай днес питах.Може би в наредбата няма срок,защото е безсрочно според Общината до промяна на обстоятеслтвата.
ТЕЛК нямам и намерение да вадя без причина.Изгледажда е доста по-трудно ваденето,а и паричките които дават са повече ли що,защото миналата година първа с енапълни хроничната опашка, тази година си стои.

Общи условия

Активация на акаунт