Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 998
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Не знам дали е редно да споделя, но когато след едната инжекция за левкоцитите ме боляха много костите, пих Енетра- то е аналог на Аулин и Немезил. Точно кръста и таза ме боляха, та се не траеше.

# 406
Добре де, ако е от инжекцията болката, възможно ли е да се появи седмица след нея? И ако е от инжекцията, защо ме боля кръста и миналия път, след като тогава нямах инжекция... Странна работа...
Последния аналгин уталожи болката и пак съм човек. Егати, прищипвала съм нерв няколко пъти, ама такава болка не съм изпитвала

Екстремните болки в гърба (и да най-вече долната част, но съм усещала и в горната, а и по целия гръбначен стълб от край до край) са предимно от инжекцията, но май може и само от химия да се появят. Не толкова силни обаче. Знам ли и аз. Може пък и да си прщипала наистина нерв мин.път. Но да се появят тепърва след седмица май не, въпреки, че май при рака и терапиите му няма нищо твърдо установено. Аз пък писах и тук мин.седмица, че бях настинала и имах хрема. Тъкмо леко ми беше минала тази хрема и бях на вливка. Ми от два, три дена пак имам хрема. Взех да се чудя дали и това не е страничен ефект. Но откачам вече! Хем химия, хем инжекция, хем хреми....ми съвсем се зговних. Оптимизма ми нещо съвсем умря.

Хайде стискайте палци да ми кажат нещо положително утре! Имам контролен преглед на пустия тумор. Незнам на този етап какво положително може да има, освен да се е посвил поне малко. После съм и на психолог. И за нея този път имам повечко работа🤣 Абе, цял ден съм по докторя утре. Дано ми приповдигне някой от тях настроението. Аз и трудности с детето имам. Това също ми се отразява много. Луд и бесен син имам и много занимавка си трябва с него, а нещо не ме бива🙄

Люба, защо да не е редно да споделиш?

# 407
Ема, от киста съм оперирана 2013 година. Не мисля, че има нещо общо с рака ми сега.
Чух, че лъчетерапията може да даде разсейки, а облъчването в горната част на тялото се отразява върху белия дроб. При лъчетерапия на бял дроб близо до сърцето има опасност от образуване на вода и около сърцето.
Кашлица може да има всякога защото ракът разрушава белия дроб и осем като самостоятелен проблем е проблем и на белия дроб.
Al97, благодаря ти, че си се потрудила да ми напишеш, че имам право да взимам от социалните по 23 лв всеки месец. Днес съм подала молба и те казват, че съм изпуснала 70 лв за 3 месеци, но от днес вече ще ми се начисляват. А лъчетерапията на гърда е изгорила бял дроб на моята зълва още 10 г. преди. Та починала никак не е от рак.., а нещо като е изсъхнал дроба й. Al97, напиши, моля те, как е детето ти? И аз съм, като теб, грижа се за цветята, живея в частна къща, трудничко е, но приятно.

# 408
  • София
Добро утро! Днес няма и помен от болката, странно! Пу, пу, дано и да няма повече!
Но гаденето от миризми май ще си остава перманентно. Ама това да е.

Емма, доста е гадничко да споделяш такива крайни мнения! Тук има хора, на които им предстои лъче и са с лабилна психика. Можеше просто да напишеш, че е имала проблеми с дроба, ама чак да изсъхне е прекалено!

# 409
Тентири,не се притеснявай от лъчетерапията.Днес,апаратите са нови.Майка премина лъчетерапията без проблеми,само с леко главоболие.

# 410
  • SHOOT ME 10 $
Добро утро кокошки щастливи!

Еее, друго си е в джакузито, а?😜

В понеделник и аз съм на касапин. За трети път на едно и също място. Проблемът е, че много често се повтаря...и никой не вижда друга алтернатива, а не може да няма...
И това ще мине! Айде на кафе сега.

# 411
Петльо дано да ти е за последно рязането . Да се оправяш вече 🤗

# 412
Аз също минах лъчетерапия -25 броя. Без никакви проблеми. Направо си е песен в сравнение с химията.

# 413
  • Плевен
Аз също минах лъчетерапия -25 броя. Без никакви проблеми. Направо си е песен в сравнение с химията.
Хм, и аз мислех, че от лъчето нямам поражения, но резултата от скенера- фиброзни промени, които могат да се свържат с постлъчетерапевтични изменения....Но, това го разбрах от скенера, чувствам се добре, и мисля, че риска си заслужава!

# 414
  • Враца
Като съм започнала да пиша на тема социални да не пропусна. Някъде към  края на юли се подават молби за помощ за ток или отопление през зимния сезон при случай, че пенсията ти / миналата година беше мисля под 320 лева/ и отговаряш и на други условия. Та към юли можете да проверите дали имате право в социалните.
Ема, синът ми е добре, слава Богу. Аз обаче не мога да се грижа за нищо вече.

# 415
  • София
Днес разбрах, че с телк дават и безплатен риболовен билет. Ако някой се интересува. Ние сме големи любители Simple Smile

# 416
Тинтири , мерси за риболовния билет 🤗
Не съм ходила за риба от 100г , но ще знам за  следващия път 🤗

# 417
Здравейте, момичета и момче,
Не пиша често, щото гледам да си гледам живота и да не мисля много за болестта, но от време на време проверявам как сте и ви мисля.
Ал, звучиш добре. Има ли промяна в начина, по който се чувстваш физически?
Марита, намаляло е нещото, нали?
Мите, леко и успешно да е рязането!
Лейди, Тинтири, Люба...всички, не остана, държите фронта виждам. Ей сега ще се изтърколи лечението...мисля ви!
ДЗ, по коса ли си вече?

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 11:42 от unabella

# 418
Здравей Бела, мерси за вниманието🤗 Ами намаляло е, но не съм напълно доволна. По дължина е намаляло с има-няма само 2-3 мм, но на ширина е на половина. Щеше ми се отвсякъде да намалява пропорционално, но доктора каза, че това е добър резултат и продължава да изглежда много оптимистичен. Малко съм сдухана и заради гърдите, защото май няма да ми ги направят точно толкова естетично, колкото ми се иска. Ако е генетично ще ги направят хубави, но не си го пожелавам разбира се. Залагам на здравето и се надявам да не е. Ако не е генетично ще прави органозапазваща операция и неиска да ми пипа здравата гърда. Демек в най-добрия случай ще изглеждат подобно на тези, които имам в момента, но карай....ще го преживея. Искам да съм здрава на първо място. А и в този случай може би и по-малко ще ме боли след ОП (операцията). Във всяко положение в живота има плюсове и минуси. Аз на последък се опитвам да гледам да се фокусирам върху плюсовете и да игнорирам минусите. Иначе караме по план. Идната сряда и от тогава до края имам всяка седмица Таксол, а след 6 седмици пак проверка.Операцията ще е август.

Да кажа на всички исках, че питах доктора за лъчето. Той подтвърди, каквото ви бях писала, че съм чела. Ако има пълна ампутация на гърдата няма да ми прави лъче, ако е частично ще ми прави. А за бялата химия ме предупреди, ако изгубя чувствителността на пръстите си трябва да им кажа, за да оправят дозировката. Този страничен ефект не трябва да се премълчава, защото мисля, че иначе ще остане перманентно.

И за менопаузата питах. И тук 5 години се прави хормонотерапия. Мисля само, ако исках да имам деца май може да го съкратят на 2 години, но аз не искам повече, нито приятелят ми иска. Той и синът ми имат нещо нова ера в отношенията. Нещо се заобичаха. Може би детето ще "намаже" с двама бащи😁

Един въпрос: Правят ли ви имунотерапия и каква? Не си спомням да сте го коментирали, а може би, защото всичко назоваваме с имената на медикаментите, които се различават от моите....и не схващам изцяло всичко.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 15:50 от marittaa

# 419
Умирам от болка в кръста! Направо не издържам, никога не ме в боляло толкова. Не мога да лежа, не мога да ходя, иде ми да крещя. И миналия път ме боля, ама такова чудо не съм изпитвала. Болкоуспокояващите не помагат, казвайте какво да взимам...
На мен ми минава от Мовалис и милгама Н. Пия мовалиса 10 дни - едно цяло блистерче, а милгамата един месец. Диклофенак и производни не ми действат.

Не се впечатлявайте от писаното от Емма1 за лъчетерапията, не е вярно, както обикновено.
Аз съм с 28 лъчетерапии, никакви проблеми, дори не се зачервих, въпреки, че бях на стария апарат в ИСУЛ.

Общи условия

Активация на акаунт