КРУИЗИ /Тема 13/

• 37 307
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
След инцидента с MSC Opera във Венеция днес, който се качил от Венеция- качил!
Ще спрат окончателно круизните лайнери там!!!

# 286
Уф, дано не си права. Имам резервиран круиз от Венеция декември .

# 287
Има ли официална информация за това? Или само спекулации?
Аз прочетох изявление на Министъра на околната среда, че отдавна искат да преместят круизния терминал, а не изобщо да го премахнат:
What happened in the port of Venice is confirmation of what we have been saying for some time," Italy's environment minister Sergio Costa wrote on Twitter. "Cruise ships must not sail down the Giudecca. We have been working on moving them for months now... and are nearing a solution."

# 288
  • На зелено
Първо, добре че хората са добре. Това е вторият технически проблем за МСЦ Опера след 2011.
Това, което четох е, че обсъждат преместването само за големите кораби към индустриалната част Marghera.

# 289
За качвалите се от Марсилия. С какво мога да се предвижа от централна гара до порта? Четох за някакъв безплатен шатъл, но доколкото разбрах не е от гарата, а спира на Gare Maritime De La Joilette, което е на 1,4 км от гарата. Та се чудя с тези куфари как да стигна до там, има метро разбира се, но пак е неудобно да се прекачваш.... Някой да е ползвал друг трансфер? Преди няколко години сме слизали на Марсилия и бях букнала такси от порта до хотела ни до гарата, но не мога да се сетя цената и от кой сайт го резервирах... Rolling Eyes

# 290
А какво правят обичайно в случаи като с инцидента с MSC Opera за следващите  планувани круизи? Сменят кораба или канселират докато не отстранят повредата?

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 01:12 от shrekie

# 291
И на мен ми е любопитно, дали е палил и отплавал с щетата Smile
Италианците ми се виждат така леко над нещата ...

# 292

Във Венеция е кораба.

# 293
  • На зелено
При положение, че казват, че мотора е повреден и вместо да забави скорост е забързал ход...едва ли е отплавал. На сайтът им не успях да намеря инфо, а само 45% deals

# 294
Сега е във Венеция. Но след 1-2 дни следва да започне ново плаване. След още седмица пак и т.н.. Та следващите круизи дали ще ги отменят или ще заменят кораба.

# 295
Според тази статия, круизите от САЩ до Куба са забранени от администрацията на Тръмп:
https://www.telegraph.co.uk/travel/cruises/articles/will-the-new … ect-your-cruise-/

# 296
Аз пратих запитване първо към vacations to go, пратиха ми мейл с оферта и пишеше ако имам интерс да се свъжа с техен агент. После го намерих на cruise.com - там на момента се ъпдейтва информацията, избираш си каютата, вкарваш данни и плащаш. Но и на двата сайта има допълнителна такса, като данък.

Много се надявам ако Boardbabe, минава от тук да сподели как е минал круиза. Имаше ли изненади, предвид ниската цена от cruise.com, или всичко си беше точно? Колко ви добави сайта като такси на стъпката за плащане, и колко излезе накрая, спрямо обявената цена.
Самия круиз и кораб как ви хареса?

# 297
На линия съм вече, вчера кацнах от Рим 😊 Крайната цена беше 269*2 + 96 долара government taxes за двамата общо, каюта с балкон. До последно треперих ама нямаше никакъв проблем. Пратиха ми подтвърждение на следващия ден, в което пишеше че понеже не съм американски гражданин компания може да не ми позволи онлайн чекин и трябва да го направя на пристанището при качване, което още повече ме притесни. За щастие обаче нямаше проблеми, направих си онлайн чекин и имах документи. За останалите неща не съм критерий, понеже съм новак в круизите и нямам база за сравнение. Първия ми круиз беше за два дни миналия месец на Меравиля. И понеже двата кораба много си приличат, а на други не съм била, няма как да се оплача. Този ми хареса повече, понеже има два бюфета и заведенията са много разпръснати, поради което не се усещаше претъпкано като на Меравиля ( особено в Променадата, която на Seaview липсва). Маршрута беше повече от прекрасен, макар че на повечето места вече сме били преди и не сме ходили на екскурзии, просто се разхождахме. Учуди ме , че почти нямаше българи, докато на Меравиля имаше доста. Времето беше прекрасно и круиза беше истинско удоволствие, а чувството всяка сутрин да излезеш на балкона и пред теб да има различна гледка е несравнимо!

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 22:45 от Boardbabe

# 298
Страхотно Simple Smile
Значи трябва да се следи този сайт. Аз основно по немските точа лиги, но чак такива цени не съм виждала.
Каютата, която ви разпределиха хареса ли ви, или беше с кофти разположение?

# 299
Контитранс имат разпродажба на freestyle круизи, за който се интересува.

Общи условия

Активация на акаунт