КРУИЗИ /Тема 13/

• 37 237
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Е конкретно за круиз средиземноморие с MSC или Costa трябва ли ми паспорт или не?
Коста е под италиански флаг, така че вероятно Няма да имаш Проблем да си с л к. За него. МСЦ мисля, че са Насау или Бахами, така че за тях вероятно е проблем. Но, един паспорт се издава и за 8 часа, и за 3 дни, не това трябва да те притеснява.

# 466
Права си Люба. И без това ще сменям всички документи 👍

# 467
Е конкретно за круиз средиземноморие с MSC или Costa трябва ли ми паспорт или не?
Не, може и с лична карта.

MSC са под Малтийски флаг.
На корабите го пише.

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 14:37 от AnMary

# 468
  • Sofia
Пътуваме с паспорти навсякъде, затова не мога да твърдя от личен опит, но съм почти убедена, че съм чела някъде за личните карти и паспортите. Когато ми остане повече време ще потърся какво точно беше.

# 469
  • София
Излишни дебати.

За осъществяване на пътуването е необходимо всеки пътник да разполага с международен паспорт, валиден поне още 6 месеца след датата на приключване на круиза. В противен случай няма бъде допуснат на кораба и стойността на круиза няма да бъде възстановена. Възможно е паспортът да бъде задържан по време на круиза, за да бъде показван пред съответните власти в посещавани пристанищата. Поради тази причина е необходимо пасажерите да разполагат с втори документ за самоличност като лична карта или шофьорска книжка. Този втори документ ще бъде необходим за слизане и качване в някои пристанища от маршрута. Междувременно като документ за самоличност на борда на круиза ще Ви служи и бордната карта.

Ако някъде правят изключения, това не е в правилата!

# 470
И аз така мисля, че независимо от корабната компания е задължителен международен паспорт. Мисля, че не може да направиш онлайн чек-ин с лична карта. Това наскоро някой го коментираше в темата и се наложи да прави експресна поръчка на паспорт. Ние винаги се чекираме и носим при качване международен паспорт, даже да сме само в Европа...

# 471
ВНИМАНИЕ!
СКАНДАЛНО НИСКА ЦЕНА ЗА КРУИЗ
28.11.2019 с тръгване от Чивитавекия с новия Коста Смералда само за 333.20 евро на човек по базова тарифа  за гарантирана каюта.

# 472
# 473
Във vivavoyage същият круиз е още по-евтин.

# 474
Кое му е скандално евтиното? Все пак е зимата!

# 475
Foundy, благодаря за този сайт.
Разглеждайки ми попадна интересен маршрут за периода 16-30.11 и тъй като имам рд тогава, ако успея да намеря добър круиз може и да се решим да се качим.
Въпросът ми е за P&O Cruises какви са ви мненията?

St. Lucia, Caribbean | Port Of Basseterre, St. Kitts, St. Kitts And Nevis | St. John's, Antigua | St. Maarten, Netherlands Antilles | Bridgetown, Barbados | Willemstad, Curacao | Port Of Oranjestad, Aruba, Caribbean | Grenada, Caribbean | Port Of Kingstown, St. Vincent & The Grenadines

Доколкото виждам тук за тези пристанища не ми трябва виза?

# 476
Кое му е скандално евтиното? Все пак е зимата!

Защото явно не следите цените... И зимата няма круиз под 600 евро, а лятото под 800-1000 евро на човек....
Такава цена от 333 евро е наистина нереална, поне от 2-3 години насам...Laughing

# 477
  • Пловдив
Не е нереално ниска, но си е ниска, особено като става въпрос за нов кораб. Ноември не е толкова лошо в Средиземно море, даже си е много добре. При късмет времето си е като циганското лято при нас. При лош късмет няма да е студено, просто ще е мрачно и ще вали. Само дано не духа. И аз чак се замислям,да заведем децата,отдавна сме обещали.

# 478
Не съм съгласна. За тази цена на Белисима в Дубай можеш да отидеш за същия период, но с тази разлика, че там става за плаж и е 30 градуса.

# 479
Не съм съгласна. За тази цена на Белисима в Дубай можеш да отидеш за същия период, но с тази разлика, че там става за плаж и е 30 градуса.
Може ли линк?

Общи условия

Активация на акаунт