Канадски мами - 5

• 12 114
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
Chrisimommy - честит Ви празник Hug
Заради това, че растат толкова бързо, трябва всеки един момент да им се радваме, защото пропуснатото време няма да се върне Tired

Калида, кефиШ ме с товите постинги я кажи какво си завършила - да не си агент под прикритие newsm78
Много неща знаеш и запомняш - и аз искам Crossing Arms

Лека седмица момичета

# 196
Искам да попитам майките на малки бонбони - отслабвате ли или си държите килограмите - Кроко, Крисимам, Пупон и Писанка....май никой не изпускам newsm78
...аз си бях уж 60кг и не бях се теглила няколко дни и познайте - май клоня пак към 62кг Cry
Вместо да отслабвам - пълнея

# 197
Здравейте,

Крисмами, честит ти мини рожденик. Цената на билета беше 39 долара/човек от сайта им. Ама ние там отидохме заради нас, не заради малката  Embarassed. Тя наистина е малка дори за детските увеселения там. То парка е толкова голям, ние не можахме да обиколим и да се повозим на всичките неща за големи, та камо ли ако отделяш време и на детските. Затова тази година за нас, а пък от догодина ще ходим заради малката.  Peace Особено пък като поотраснат още малко и почнат претенциите  ooooh! За подходящо незнам - като погледнех опашките само ние бяхме с количка, но затова пък хората от опашката (предимно тийнейджъри) се закачаха с Ивето, така че и тя не е скучала. За целия ден-10 часа там да е преспала половин час само.
 За бълг гражд. може да погледнеш тук:
 http://www.bulway.ca/index.php?name=News&file=article&sid=38
 Накратко:
1. Вадиш лонг форма на канадският  акт за раждане (от сайта където кандидатстваш за акт за раждане след като ти дойде регистрацията)
2. тази форма или по-добре нотариално заверена същата(срещу 20 долара всеки кан. нотариус ) я изпращаш на канадското министерство на външните работи (адреса от сайта по-горе, добре е с някакво придружително писмо)
3. Като си получиш завереният документ, с него + 25 долара+ българските лични карти- твоята и на съпруга (ако нямате валидни- бълг.международни паспорти)+ксерокопие на л.к. отиваш в българското консулство. Попълваш една молба свободен тескт по техен образец там Laughing и след 1-2 седмици получаваш някакъв техен документ-препис на акта за раждане.
4. Проверяваш го за грешки на място .
5. При ходене в Бг с този препис и канадският документ отиваш в ЕСГРАОН по местоживеене и регистрираш детето.
 Дано съм била ясна  Laughing, ако не- питай.

Дидка, аз няма да ти казвам колко съм, ти щом за 60 кг си се затръшкала  Laughing . А пък и това лято нали мислим да посетим Черно море  Stop, ще си личи отдалеч че идвам от Канада  Laughing. Сега сериозно- докато кърмех не можех и грам да отслабна, дори по едно време качих и аз 1-2 кг, но ограничих сладкото и се върнах отново на следродилните кг. От 15 дни правя малко по-строги диети и кърмата рязко ми намаля Tired , вече почнах да дохранвам с формула. В списанието Parents четох, че редовното недоспиване и изтощението също водят до напълняване или задържане на кг след раждане (нещо като защитна функция на организма)- а пък при теб са сигурно и двете налице. Пък и при теб е втора бременност, дай му време на организма да се осъзнае. Стисни зъби сега, купи си някоя нова дрешка, пък и отслабването ще дойде.  Heart Eyes

# 198
...Искам да попитам майките на малки бонбони - отслабвате ли или си държите килограмите ...
Дидолинке, ще си позволя да Ти кажа и аз за питането, отслабва се от кърмене и още как, но става с течение на времето. Всяка драстична намеса/ като диетите, стрес/ в кърмещият организъм води до резултат както е при Писанка. Дай си време, отпусни се, намери хубавото в Тялото си, така както ние го видяхме на аватара Ти и както Миро го вижда и се наслади на кърменето и нещата ще потръгнат! Честит нов аватар, симпатяга е порасналото Ти момченце! Heart Eyes

Chrisimommy , а свекъра говори френски, нали? Hug

Писанке, заслужава ли си да отбиваш розовата Красавица- Ивет заради морето в БГ?/ Прости за въпроса ми ако те дразни. Peace/ newsm78

# 199
Каролинка, a Ти вземаш ли Materna или някакви др. Prenatal Vits? newsm78

Калида, аз малко със закъснение се включвам, но все пак да ти отговоря. От 4-я месец пия Матерна, но аз си я назначих през ден, защото предпочитам да наблягам на плодовете и зеленчуците в суров вид. Всеки ден ям по 2-3 различна плода и задължително някаква салата.
Курса за родители свършва на 31 юли. Следващия урок ще бъде за кърменето, но от сега ни раздадоха едни книжки за образоване.

Кроко, ти нали ми спомена за такава книжка. Ако е в бяло и лилаво да знеаш, че си имам вече.

welcome на Мегито в нашата банда. Аз чакам първото си дете и не мога да помогна със съвет за тинейджърката, но наши много добри приятели тук в Торонто имат като твоя проблем. Те са тук от 1 г. и дъщеря им в момента е на 18 г. Още на първия месец от престоя си е заявила, че живота тук не и харесва и иска да се връща в България. Изпадна в депресия и положението беше доста тежко за цялото семейство, още повече, че те имат само една дъщеря. В крайна сметка тя се връща в БГ през август, а родителите й остават тук.

Chrisimommy, само да вмъкна след подробното обяснение от Писанка, че преди да отидеш в ЕСГРАОН да регистрираш детето трябва да минеш през някоя Агенция за преводи и легализация в България. С направения превод документа се заверява в Консулски отдел към Министерство на външните работи и след това се носи в Общината по местоживеене.

# 200

Щастливче, а за колко време Ви издадоха САЩ визи, колко струват? Hug

Калида, ами ние си изчакахме канадските паспорти, точно защото не ни се занимаваше с визи. Но знам че издават и 10-годишни многократни.

# 201
Щастливче, ами честити Ви канадски паспорти, много местенца да обиколите с тях! А Вие в Канада обикаляли ли сте? Hug

...но аз си я назначих през ден, защото предпочитам да наблягам на плодовете и зеленчуците в суров вид...
Каролинка, ама това достатъчно ли е за организма Ти? newsm78 То вярно че пресните плодове и зеленчуци са доста добър източник, но все пак сега имаш и едно друго създанийце в Теб да захранваш с витамини. А има и доста важни елементи, които чрез храната трудно се набавят, но Ти си знаеш най- добре. Peace А ще имаш ли право на безплатна консултация за кърменето след раждането? newsm78

# 202
Щастливче, ами честити Ви канадски паспорти, много местенца да обиколите с тях! А Вие в Канада обикаляли ли сте? Hug

Благодаря много, Калида, надявам се да се възползваме напълно от канадските паспорти за пътувания Praynig От големите канадски градове не съм видяла май само тези от твоята провинция, за голямо съжаление. Иначе Торонто, Отава, Ванкувър, Квебек сити - видяла съм ги, ама искам още Wink  Има какво да се види в Канада, ама като си помисля колко са ни близо Бостън и Ню Йорк, а пък там колко има да се види... не знам просто откъде да започна newsm78

# 203
Днес се видяхме с приятелчето на Софийчето, бяхме му на гости. Казва се Айяна и е много силна, пълзи на четири крака и се опитва да става. Софийчето е в ляво на борд в любимата си поза, с която не пълзи много убедително напред.  Laughing Но Айяна е на памперс номер 4, а ние сме още на 3.  Laughing Голямо ядене на бисквити падна, иначе и двете си папкат и майчино млекце още. Ето ги и въпросните 8-месечни грации. Лежаха цял следобяд по пода, имаше и една котка. Аз накрая се оцъклих, като котката си тръгна с нас, навън - тоест не е особено стерилна и домашна. Но затова пък малките много й се радваха, а аз преглътнах българския си скептецизъм за връзките котка- бебе  Simple Smile

Дидка, не мога да съм ти да пример, но да те успокоя. Още съм на 72 килограма, а бях към 63 преди да родя. Ужас!!! Правих една диета преди 2-3 месеца и ми намаля кърмата. В резултат се отказах и пак ще опитам, като малкото се отбие. А до тогава май ще съм си дебела.  Thinking

# 204
здравеите маичета,
Ние вчера бяхме на посещение при лекаря и ме похвалиха , че съм качила половин кило  Laughing, вече съм 52,5! Ама аз си знаех, по цял ден ям...дини Laughing, ами много ми се услаждат,със сиренце ммм....Иначе всичко с бебока е ок..С каката също..
 Дидка, с моя кърмачески опит,мога да споделя че определено се отслабва с кърмене.Аз кърмих 2г. и 4 месеца,че и още от време на време си цокваме Winkи свалих 18 кг след раждането без усилия и диети,но пък с време.Не се притесняваи!
 Chrisimommy,ако не ползвате намаления в Wonderland, цената на билета е 56$ за възрастни,паркинга е 8$.Иначе атракциите  вътре са безплатни, но се чака на опашка ако има хора..Мое мнение  че не е за бебоци под една година, имам в предвид че ако ще ходите заради малкото не си заслужава,със същия успех ще се радва и на обикновенни увеселителни паркове..
 Калида,визите за Щатите специално от Торонто се издават за 71 дена(включително почивните дни) и струват 100$, също се заплаща такса от 9.50 $ за да си запазиш час за интервю.
  Имам и аз един въпрос..Какъв крем за коремната област ползвахте по време на бременността си? Имам в предвид нещо,което сте ползвали тук, в Канада..Мерси предварително..

# 205
Здравейте момичета,  bouquet,

Крисимам,, и аз да се включа към пожеланията за 7-мия месец на Криси Heart Eyes стои ли в седнало положение стабилно, Филип от 1 седмица вече е по-стабилен и дори се изправя  и си сяда самичък. Вчера направих сама пюре от моркови и сладък картоф, цял ден прекарах в кухнята да стерилизирам, варя, пюрирам  Laughingи т.н. важен е обаче крайния резултат Laughing, пюрето е налице, замразено в очакване да се изяде Laughing Надявам се следващият път да съм по-барза Crazy
Калида, как сте с Дана, ние май сме далече от жегите Laughing
Пупон, нашият юнак има същата *проходилка* като твоята сладурана, тя забавлява ли се в нея, при нас е голямо скачане и голяма радост, то са едни викове...... #Crazy не знам комшиите как са  Laughing
Холи, откакто сме пристигнали времето е супер ( с малки изключения), ама нали сега е лято, очакваме есента и зимата да вали много Heart Eyes

# 206
Благодаря Ви за отговорите ама на моите 1.60 - 60кг са си доста Tired но какво да се прави - ще чакам Tired
Обаче пък ми е много чудно как много майки в Бг достигат нормалните си килца толкова бързо newsm78 след раждане....

А и друго - днес ми бе гаден деня  Tired ходих в един магазин да си купя едно потниче и що да видя...появили са ми се стрии на корема Cry Направо онемях  Sick до вчера ги нямаше...Стана ми много кофти, понеже все пред очите ми се появява корема на братовчедка ми - при нея също има стрии на корема и милата не може да се съблече лятото нито по бански (сутиен и бикини), нито да сложи по-късо потниче...

И при мен ли ще е така

# 207
Dot, и  аз да кажа за килограмите - и при мене се свалят с кърменето, даже вече си нося всички дрехи от преди и аз не знам как стана толкова бързо Simple Smile
ДиДОлиНка, не се отчайвай  Heart Eyes аз на корема нямам ама на бедрата ела да видиш какво става Sick , отслабвам ама нито се стягам нито стриите изчезват Sick

# 208
Ето ни и нас, няколко пъти сядам да пиша и ми се губи съобщението Twisted Evil

Добре дошла на Мегито

ДиДОлиНКа, аз свалих килограмите сравнително бързо, на 3тия месец си бях на старите килограми, сега съм с още около 2 кг. по-малко. Наистина от кърменето се отслабва, но не трябва да се прекалява със сладките неща все пак. Аз не съм била на диета, но гледам да ограничавам захарта колкото мога по други причини

Ние вчера бяхме на ваксина и днес ни е леко подуто, твърдо и червено крачето.. ето това за първи път ми се случва... иначе бубата си е ок

ние отиваме на разходка към марквил мола така че ви казвам чао

# 209
Добро утро мами, приятен ден, днес май ще е по прохладно.
Благодаря за пожеланията кам Криси. Той сега още спи и използвам времето да напиша ред, два.
Kalida, Pisanka,Каролина    Благодаря за указанията, мисля че горе доло разбирам какво трябва, но като се заема с процеса ще ми стане по лесно. Едно ми е ясно, няма да ми се размине без ходене до консолството. Голяма разлика междо това как се подава в цанада и балгария, май станах разглезена тук и забражих какво е да се виси по упашки.
ДиДОлиНКа И аз се пресиединявам кам другите, винаги остават едни последни палави килограми, които не искат да се чупят. Отначало много си свалях, дори като ядях като разпрана, но от 2-3 месеца няма голяма разлика. Аз дори се зарадвах че сам свалила всичко, защото така ми показа домащния кантар, но след като премерих Криси, открих че дава 4-5 пауна по малко, така че не ми варши много работа, освен да се самоуспокоявам. Аз мисля че слагат много бпклуци ж храната тук, пално е с захар и за това не е много лесно да се загуби тегло. Сащо аз се хващам че не ям много здравословно понякога. И последно, за мен наи трудно е да се отарва от коремните килограми. Стари панталони са ми тясни само в корема. Май само упражнения помагат.
Kalida Как сте днес, какви нови подвизи правите. Вчера ходихме до онтарио еарлъ центер и Криси да види други бебета. Но миличкия барзо се изморява, много впечетления за него. А свекар ми знае    френски, но ползва предимно англиски. Той го знае защото като е престигнал тук, парво е живял в Монреал и следвал в Магил университет, но сега не мисля че много ползва френски.
mamamasha На малкия човек харесаха ли му пуретата. Голям труд си му одарила. Ти как ги стерилизираш. Аз направо ги слагам в кубчета за лед в камерата и това е. Много е по евтино като си правиш сама храната. Дори като е органична пак е по евтина, вчера взех за Криси картофи, грах и зелен фасул, всичко за $5 и ще има да яде много пати, а само едно готово е кам $1 и трябва да го хварлиш ако не изяде.Браво на Филип, сяда сам. Криси още не го прави, но го гледам че скоро ще почне. В тая вазраст толкова барзо се променят. А той палзи ли?
Двете бадещи мами Каролина и Dot Радвам се че всичко е добре с бебоците и вас.  Dot и аз мног обичам диня и е супер че нямат семки.
Приготвяте ли се за бебета, дрехи, други неща. Не копиваите много неща  за новородене, че те толкова барзо растат парвите седмици.
Poupon Аз не виждам снимката, но може и да е от моя сарвар.

Общи условия

Активация на акаунт