Цистит - лечение без антибиотици - 5 тема

• 71 709
  • 783
  •   1
Отговори
# 615
  • София
На мен ли ми се струва, че няколко пъти се споменава Монурал във връзка с различни от е. коли бактерии?  Той нали е само за тях!

# 616
didona64 ,

Ще си позволя да те поправя за уролог и нефролог. Simple Smile

Уролозите се занимават с мъжката и женската пикочо-отделителна система (бъбреци, уретери, пикочен мехур, уретра), както и на мъжката полова система (простата, тестиси, пенис). Права си, че правят операции, но се занимават и с инфекции.

Нефролозите са специализирани в заболявания на бъбреците, включително и на пикочо-половата система. Но основно се занимават с бъбреци. Дали оперират или не - тук вече не знам. Simple Smile

Права си, че трябва да се подхожда много комплексно. И продължително и в насока цялостно укрепване на имунитета.

Текста по -долу го копирах от Уикипедия ::

Нефрология е дял от медицината занимаващ се с диагностика, консервативно лечение и превенция на бъбречните заболявания.

Повечето от болестите, засягащи бъбреците са израз на общи нарушения. Сега е доказано, че хронично бъбречно заболяване е рисков фактор за развитието и прогресирането на сърдечно-съдови заболявания.

Уролозите са хирурзи, специализирани в лечение на бъбречни заболявания, които подлежат на хирургично лечение.
Пациентите се обръщат към нефролог поради следните причини:

Остра бъбречна недостатъчност – внезапно спиране на бъбречната функция
Хронична бъбречна недостатъчност
Гломерулонефрит
Пиелонефрит или инфекция на долните пикочни пътища
Хематурия (кръв в урината)
Камъни в бъбреците
Рак на бъбреците – предимно клетъчен карцином на бъбреците
Бъбречно заболяване при системни заболявания на съединителната тъкан:::

Нефрологът ми го каза това също, че те се занимавали с диагностика и консервативно лечение на инфекциите --пикочо-отделителна система (бъбреци, уретери, пикочен мехур, уретра),  а Уролозите почече с маипулации и операции. Е, Уролозите по принцип също се занимават и с инфекции, но Нефролозите били тясно специализирни за инфекциите. Каза ми, че един нелекуван Цистит прераства в Пиелонефрит, нелекуван Пиелонефрит пък може да доведе до бъбречна недостатъчнот и т.н.
Аз до скоро си мислех, че Уролозите само се занимават с инфекциите, но една лекарка ме светна

Момичета, днес бях на гинеколог да ми вземат секрет за ДНК микроплазма и уреаплазма. Пуснах си изследванията в Геника. Очаквам тези дни да ми излязат резултатите! Благодарение на мнение във форума ( вече не знам в коя тема, тъй като съм нова и все още не мога да се ориентирам) една дама ме посъветва да си пусна тези изследвания във връзка с цистита и опитите ми за бебче! Супер съм благодарна за това, тъй като до сега нито един уголог или нефролог не ме е насочвам да изследвам тези неща във връзка с цистита, и нито един АГ специалист във връзка с бебеправенето! Оказва се,че тези изследвания са супер важни! Пиша го,ако някоя от вас (като мен), не е изследвала тези неща, да се задейства при първа възможност, не са много евтини като изследвания, но са от голямо значение.

Много точно те е посъветвала. Трябва да се направят всички възможни изследвания. Също за Хламидия, Кандида, Трихомони и всякакви Аеробни и Анаеробни бактерии, както жената, така и партньора задължително, и ако има нещо и двамата трябва да се лекуват.  Много от двойките, при които не се стига до забременяване, причината са инфекции. Други забременяват, но правят спонтанни аборти, пак вследствие на инфекции. Трети забременяват и износват плода, но се оказва, че детето е недъгаво или има някакво заболяване, пак е от инфекции на майката. За съжаление много малко лекари изпращат на такива изследвания. Само лекари, които са отговорни, на които им пука как си вършат работата, и които искат да намерят причината.  Като бях млада  нямаше интернет, нямахме информация, само тази от лекаря, а и май не съм се замисляла особено тогава за много неща свързани със здравето. Сега, обаче е друго.  В Геника има един комплексен ДНК тест на вагинален и цервикален секрет, който струва 170 лв, но изследват почти всичко. Мисля, че влизат в него също и Уреаплазмата,  Микоплазмата, Хламидията, Трихомони, влиза и Кандида, и много други.

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 23:12 от bubanka

# 617
Не е толкова важно какво пише в Уикипедия, наистина на практика уролозите се занимават основно с мъже и то за простата, не само за пикочни пътища.
Но, тъй като бях в Урология за цистоскопията, имаше хора за разбиване на камъни, за остър пиелонефрит, рак на пикочния мехур, операции на простата, стентове на стеснени уретери, всякакви неща. Жените бяхме в една стая, другите стаи бяха с мъже.

# 618
Цитат
А дали са верни изследванията ти?  Да ти вливат Метронидазол и Гентамицин , и да не излекуват Клебсиела,  малко ме съмнява.

Щом две от най-сериозните лаборатории откриха едно и също, нямам основание да се съмнявам в резултата.
А какви са тези анаеробни, за които си дала куп пари? Не ги ли определят? Тя и клебсиелата е анаеробна, както казах вече.
И аз коментирах всичко и с инфекционист, но какво от това? Пак  не мога да ги изтрепя.

За мене е напълно безсмислено да давам пари за някакво скъпо изследване, в което няма антибиограма! Щамовете на бактериите са различни, някои са чувствителни, други резистентни на даден АБ. Така, като не се знае на какво са чувствителни, няма никакъв смисъл, защото липсва връзката с какво да се лекувам, какво им действа. Какво като открият ДНК от разни бактерии? Те лекарите да не са ясновидци?! Нормално е, защото в организма ни е пълно. Въпросът е в какво количество, защото количеството на бактериите ни прави болни. 

И на мене един лекар ми каза лятото да взема да  спра всичко и да пия биозин, но точно тогава бях с яки болки и не се получи. А и трябва да проверя дали мога да го пия.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 00:08 от Diorela

# 619
Сигурно сте чували за Айдън Мустафов. Доста хора твърдят, че ги е излекувал от различни заболявания.
Аз така и не пробвах рецептата му за лечение на автоимунното заболяване, което имам.
Тия дни разбрах, че вече преглеждал във Варна, в МК Младост - Марешки. На този телефон може да се запише час.

Попаднах на коментари на жена, която се е излекувала и сподели във фейсбук. Името съм скрила, защото не знам доколко е редно да пускам коментарите ѝ тук. Дано на някой са в помощ и ако опита да сподели.

Към групата може да се присъедините тук: https://www.facebook.com/groups/1906719996274119/

# 620
Не съм чувала за Айдън Мустафов, но ме подсети за една друга рецепта за повишаване на имунитета - тази на микробиолога проф. Янаки Караджов със сок от кисело зеле. Сега и е сезонът и не пречи да я пробваме. Аз си слагам кисело зеле, защото го обичам, но може тази година да го сложа по неговата рецепта - за сок.
На много места съм срещала, че зелевите ( брасика) се борят с рака. Може да се преборят и с нашите бактерии.

https://www.standartnews.com/balgariya-zdraveopazvane/mikrobiolo … _sok_-330772.html
Цитат
"Още преди 21 г., когато ми поставиха диагнозата, аз бях убеден, че ракът всъщност е хронична вирусна инфекция. При това положение да ти правят химиотерапия е пълна глупост, защото лечението ще омаломощи най-ценното в човешкия организъм - имунитета. Затова я отказах", разказва проф. Янаки Караджов. Тогава онколожката му казала: А бе, Караджов, ти ще се самоубиваш ли?" Микробиологът обаче й отвърнал, че няма да се самоубива, а ще създаде препарат, който да засили имунитета му, защото само той може да го измъкне от това състояние. Тогава проф. Караджов създава рецептата си за силен имунитет.

"Използвам лактобацили, защото са мощни имуномодулатори. Но не ги взимам от този, който е в киселото мляко,
а от негов родственик - лактобацилус плантарум
На него дължим чудесни туршии, кисели краставички и кисело зеле. Той се намира в самите растения", обяснява професорът. Решава да накладе зеле, но по специална технология. "Във всички кулинарни книги пише, че солта трябва да е 5 на сто, но когато е така - не можеш да пиеш големи количества зелев сок, защото се вдига кръвно и се уврежда сърцето. Затова аз слагам до 0,9 на сто и то морска сол, която има малка част натриев хлорид", посочва проф. Караджов. Той слага в бидона зелките нагоре с кочана, като го цепва леко. "За да стане хубав сокът, слагам и 2-3 ябълки, дюли, царевица. Задължително добавям и една червена зелка и после чакам да ферментира около 21 дни", обяснява микробиологът. След като зелевият сок е готов, той слага в него

"главното си оръжие" - 370 грам прополис на прах

"След това добавям хрян, защото той убива вирусите. Може да се замени и с джинджифил. С всички тези добавки сокът се консервира и може да изтърпи и 10 години", посочва проф. Караджов.

Ето рецептата от друг източник ( на други места не съм срещала мед в рецептата),
http://bg.honeypedia.info/%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%BE% … D0%B5%D0%BB%D0%B5

Цитат
Heoбxoдими пpoдyĸти
Beмeтe eдин 100 литpoв бидoн и в нeгo пocтaвeтe:
- 50 ĸг. зeлe
- 50 л. вoдa (пo възмoжнocт дa нe e чeшмянa, зaщoтo xлopиpaнaтa вoдa пpeчи зa пpaвилнoтo пpoтичaнe нa фepмeнтaциятa)
- 900 гp. мopcĸa coл
- 3 ябълĸи
- 3 дюли
- 3 лимoнa (плoдoвeтe ce нapязвaт нa eдpи пapчeтa)
- 1 ĸoчaн цapeвицa или cъдъpжaщoтo ce в нeгo ĸoличecтвo цapeвични зъpнa (oĸoлo eднa шeпa)
- 1 ĸг. мeд (HЯMA дa нaпpaви coĸa cлaдъĸ. Бивa ĸoнcyмиpaн c oxoтa oт бaĸтepиитe пo вpeмe нa фepмeнтaциятa).
- oĸoлo 500 гp. ĸopeн oт xpян, oт ĸoйтo ce изцeждa coĸa. Дa бъдe пoнe cъc 6 cм. диaмeтъp, зa дa мoжe дa ce изцeди coĸ oт нeгo.
- eднa чepвeнa зeлĸa
- 370 гp. пpoпoлиc нa пpax

Haчин нa пpигoтвянe
Πoчиcтeнитe зeлĸи ce пocтaвят c ocнoвaтa нa cтъблoтo (ĸoчaнa) нaгope. To ce paзpязвa нa ĸpъcт и в нeгo ce cипвa пo eднa cyпeнa лъжицa мopcĸa coл. Bcичĸи cъcтaвĸи ce пocтaвят в бидoнa c изĸлючeниe нa пpoпoлиca и xpянa. Haливa ce вoдaтa и ce ocтaвя дa фepмeнтиpa дocтaтъчнo дoбpe.

Koгaтo зeлeтo e пpиятнo peзливo и ĸиceлo нa вĸyc, ce дoбaвя пpoпoлиca, зa дa пpeĸpaти фepмeнтaциятa и cлeд тoвa coĸa oт xpян.

Toзи coĸ мoжe дa ce пиe цeлoгoдишнo ĸaтo лeчeбнa дoмaшнo пpигoтвeнa нaпитĸa, бeз вpeдни ĸoнcepвaнти, бoгaтa нa витaмини и лeчeбни cъcтaвĸи. Hямa ycтaнoвeни мaĸcимaлни днeвни дoзи. Πиe ce ĸaтo нaпитĸa пpeз дeня. Taĸa ĸoнcepвиpaният coĸ мoжe дa тpae пoвeчe oт 10 гoдини, бeз дa изгyби лeчeбнитe cи cвoйcтвa, ĸoитo ce дължaт нaй-вeчe нa лaĸтoбaцилитe, пpoпoлиca и нa лeтливитe вeщecтвa нa xpянa.

„Лeтливитe вeщecтвa yбивaт виpycитe, пpичинитeли нa paĸa. Πpeпopъчвaм нa xopaтa дa ядaт лютивo, ĸoлĸoтo мoгaт и дa нe ce бoят. Toвa щe ги cпacи oт виpycитe. Ceдeмнaдeceтa гoдинa aз нямaм пoчинaл пaциeнт.”

Я.Kapaджoв

# 621
Аз вчера се отчаях съвсем с този цистит. Tired
Сутринта почувствах отново парене и чести позиви. Обаче след 1 ч. вече ми нямаше нищо. Почнах Уринал акут, че го имах наличен. Цял ден бях добре, никакви оплаквания, даже и не съм ходила често до тоалетна, бистра урина. Обаче като се прибрах, като от въздуха се започна пак, болки при пишкане и парене. Нищо друго не съм пила, даже мислех, ако днес не съм добре, да ида за пусна урина.
Обаче сутринта все едно не е било, нищо ми нямаше.
На вас случва ли ви се така? Thinking

# 622
Ами и на мен ту ми помътнява ту ми се избистря...но болки и парене не съм имала...Точно като реша да дам урина - бистра. като се откажа - вземе че помътнее...и така...от пикане до пикане живея...като видя бистра си отдъхна до следващото пикане, като видя мътна - ако не се избистри след повечко вода включвам "тротила" за който споменах по-горе....но съм почти нон стоп на цистостоп рапид. Щом реша да го поразредя или намаля дозите и помътнява...май ще си карам на него..

# 623
При мен е обратното.
Имам парене, но с бистра урина.

# 624
Цитат
А дали са верни изследванията ти?  Да ти вливат Метронидазол и Гентамицин , и да не излекуват Клебсиела,  малко ме съмнява.

Щом две от най-сериозните лаборатории откриха едно и също, нямам основание да се съмнявам в резултата.
А какви са тези анаеробни, за които си дала куп пари? Не ги ли определят? Тя и клебсиелата е анаеробна, както казах вече.
И аз коментирах всичко и с инфекционист, но какво от това? Пак  не мога да ги изтрепя.

За мене е напълно безсмислено да давам пари за някакво скъпо изследване, в което няма антибиограма! Щамовете на бактериите са различни, някои са чувствителни, други резистентни на даден АБ. Така, като не се знае на какво са чувствителни, няма никакъв смисъл, защото липсва връзката с какво да се лекувам, какво им действа. Какво като открият ДНК от разни бактерии? Те лекарите да не са ясновидци?! Нормално е, защото в организма ни е пълно. Въпросът е в какво количество, защото количеството на бактериите ни прави болни. 

И на мене един лекар ми каза лятото да взема да  спра всичко и да пия биозин, но точно тогава бях с яки болки и не се получи. А и трябва да проверя дали мога да го пия.

Намериха ми Стрептококус, Гарднерела, Еубактер , и някои други+ Кандида. А бе голям букет, ужас! Особено след Оспамокса, които е пеницилинов антибиотик--много коварен. Микробиолог ми е обяснявал, че Клебсиелата е Факултативен Анаероб, както и Стрептококус и Стафилококус, които  по-принцип избуяват след приемане на антибиотик, който естествено срива имунитета и избива повечето добри бактерии. Каза ми, че тези Факултативни анаероби могат да се изолират и с обикновена микробиология, но анаероби като Гарднерела, Еубактер, Клостридиум и др,  които са Облигатни анаероби, се откриват със други специални изследвания за анаероби. Те също избуяват след прием на антибиотици. И микробиологът, и инфекциониста ми казаха, че всички анаероби, няма значение дали са Облигатни или Факултативни се лекуват с Метронидазол.
Това ми го каза и микробиоложката в Геника. Така, че и да няма антибиограма, най-добрия медикамент за тях е Метронидазол -- отново това го казват лекари микробиолози. Преди години, когато имах шийка на матка( сега вече ми е махната) си правех едно специално изследване от цервикален и вагинален секрет в лабораторията в окръжна болница в Бургас(аз съм от Бургас), което струваше около 47 лв. и изледваше аеробни, анаеробни бактерии и Кандида.
Повечето лекари гледат ДНК теста като голям камък и нищо не разбират. Май малко лекари имат идея за тези ДНК тестове. В Геника ДНК теста има цифри. Обикновената микробиология ми показа, че нямам Кандида, но ДНК теста ми показа, че имам 10 на 3. При обикновената микробиология, бактерии или Кандида трябва да са от 10 на 4 или на 5, и нагоре. чак тогава ги отразяват. Ако са по-малко в резултата пише, че е отрицателен. И какво става--имаме проблем, правим си микробиология и показва, че нямаме нищо. Да, ама не.  Бактериите или Кандидата, а често и двете заедно затихват като са в по-малки количества , обаче се размножават и ескалират.
Един Гастроентеролог в Бургас, доста възрастен вече, но все още работи и е добър, ми каза ---Това, че не са ти намерили Кандида при микробиологията, не значи, че я нямаш. Тя се крие като малко дете и изчаква удобен за нея момент и се показва шумно.
С моите проблеми от вече 10 години ходене по мъките станах половин лекар.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 00:06 от didona64

# 625
Цитат
И микробиологът, и инфекциониста ми казаха, че всички анаероби, няма значение дали са Облигатни или Факултативни се лекуват с Метронидазол.
Това ми го каза и микробиоложката в Геника. Така, че и да няма антибиограма, най-добрия медикамент за тях е Метронидазол -- отново това го казват лекари микробиолози.

И ако са резистентни на метронидазол какво правим? Как го разбираме без антибиограма? Или се тъпчем с него, нищо, че не действа?

10*3 не го отразяват, защо не е болестен процес. Трепят се, когато са много. Тогава вече имаме инфекция.  ти да не би да искаш да  си изтрепеш и нормалната флора? Естествено, че и кандида имаме, както и много други. Въпросът е организмът да не допуска масово размножаване.

# 626
Аз искам да споделя за Цистона. Много споделиха че са доволни, но аз за съжаление не мога да го кажа. Не забелязвам да ми действа. За разлика от Цистостоп рапид.

# 627
Според мен Фемо Флора плюс в Геника въпреки, че е  без антибиограма е много полезно изследване. Пак ще се повторя. Изкара ми Клостридиум, Стафилокок и и още някаква друга бактерия все с микробно число над 10 на 5та, които на микробиологиите не се виждаха. Тогава ми спряха антибиотиците, защото стана ясно, че няма как с един антибиотик да покрием всички бактерии: тези от микробилогията и тези от изследването от Геника и ме оставиха да се лекувам с хомеопатии, врачки и каквото намеря. Факт, че се излекувах. Просто тоталната липса на лактобацили позволи бактериите отново да избуят. Сигурна съм, че преминават през чревната стена.
Моят хомеопат е на същото мнение. Вчера ми предписа лечение на 100% насочено към стомаха и прочистването му.  Няма боровинки и т.н. Само за стомах, микс от бактериите, които имам, дренаж на черния дроб и пробиотици.

В офиса с колегите събрахме пари и изследвахме наскоро дори водата, която пием. Няма чревни бактерии, но намериха факултативни анаероби  и разни аероби със стойност 10 на 2, при норма 0. Та аз лично напълно се отказах от водата в офиса и си нося сама. От 1 година не са чистили машината. Оттам мисля идват тези бактерии 10 на 2. Иначе бутилката вода, с която изследвахме беше на Горна Баня. Така че тя ми влиза вече в белия списък на минералните води. Съпругата на един колега преди години е работила в ХЕИ и ме посъветваха хисарска вода заради бактерии, които намирали в посявки от нея.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 10:36 от teri__90

# 628
  • Варна
Хисарската вода я дават добра при подобни проблеми като нашите, уж де.... Отделно за пропускливите черва съм чела, че е добре да се приемат омега мастни киселини, защото правят лигавицата по-устойчива, подобряват чревната флора. Да не говорим, че имат куп други ползи, а ние не консумираме много рибни продукти. Simple Smile

# 629
Цитат
Съпругата на един колега преди години е работила в ХЕИ и ме посъветваха хисарска вода заради бактерии, които намирали в посявки от нея.
Не разбрах какво са те посъветвали - да я пиеш , или да не я пиеш заради бактериите?

Общи условия

Активация на акаунт