Бременна на 21

• 10 568
  • 304
  •   1
Отговори
# 180
Когато някоя жена е намерила кой да й плаща студентството, спокойно може да не работи. Защо да работи, ако не й се налага?

На мен ми се наложи да работя от 18 годишна,. Това също има доста плюсове - винаги имах пари и си купувах каквото си искам. Повечето колеги си брояха левчетата, понеже родителите отпускаха скромни суми за джобни.

Така че всеки си решава - и си носи последствията от това Simple Smile

# 181
  • София

Тоест, да й плеснем, че прави деца, защото тя самата не е гледана в нормално семейство, правилно ли разбирам? Ако да - не е много умно.
Вишуту тя си го е избрала, второто вишу - и него. Ама не видях тя да си ги плаща. Тя си пести скучните/трудните лекции, ама за чуждия труд, хвърлен да може тя да запише вишу, нито дума не казваш.
Хайде делегирайте малко отговорности, де.

Ми, не, просто да не я обявяваш за райзвейпрах, само защото е направила обратното на това, което ти си направила.
Че не е имала семейство, което да я издържа докато завърши.
Че е решила да заживее с момчето на семейни начала и е приела да я издържат с баща ѝ, докато тя учи.
Броят на студентите, които учат редовно и сами си покриват разходите, е нулев, според мен.
Това, че работят нещо, колкото за дискотеките и някое парцалче, е вярно, но нито е при всички, нито родителите са спрели да плащат квартири и да пращат пари.

Не мога да разбера, защо отговорността се измерва само в пари при теб?
Да решиш да родиш дете, при положение че учиш, а бащата е по месец извън къщи, е огромна отговорност и вяра в собствените сили, но и обич към отсрещния.
Не всичко в живота е математика и  бакалски сметки.

# 182
И родителите защо мислиш, че отпускат/са отпускали скромни суми за джобни? Ей, така, щото са едни рокфелеровци, които искат да възпитат следващото поколение в скромност, или просто защото толкова са можели и само им липсва младите и внучето да гледат, освен да им отпускат джобни.

# 183
Авторката очевидно финансово е добре, говоря за лимонкабонбонка.
Авторката финансово е добре, но благодарение на баща си. След като не работи, баща й й плаща квартирата в чуждия град, живота там, както и таксите по обучението. Баща й ще плаща и живота на бъдещото бебе, а приятеля й "ще помага".  Така разбирам аз от изказаните тук мнения. Авторката не се замисля много за бъдещето и за бебето, а защо баща й не се е зарадвал на новината, че ще става дядо. Мисля че това показва нейната незрялост, защото ако се беше замислила, че бебето е непланирано, че бъдещето им е неясно и нямат общ с бащата на бебето план занапред, щеше да очаква подобна реакция от баща си и дори щеше с половин уста да му каже новината за бебето.
И аз мисля, че коментарите тук биха й били полезни, за да огледа всички възможни развития на въпроса в бъдеще. А как ще се развие всичко - зависи от много фактори. Но във всеки случай няма да е лесно. Хора са започвали от нулата и в чужбина, но са работели, а не с дете да очакват някой друг да поеме силата на отговорността.
Аз също съм лош пример в това отношение. Родих като студентка, имах стипендия, да, но всичко беше по трудния начин. И, да - справила съм се, но всичко накрая е за моя сметка - грижата, тичането и несгодите си казват думата и днес 25 години след това се чувствам изморена, болна и остаряла от непрестанното тичане.

# 184
Разбира се, но защо и тук заяждане? На мен нашите и джобни не ми даваха.

# 185
Кукумицинка ... За това са виновни само родителите. Кой нормален човек ще си издържа детето до 50 години ? Когато по-възрастните спрат да дават, тогава и младите ще се научат на работят ... Иначе и на мен да ми се дава на готово и аз няма да работя ...

# 186
  • София
Не съм чела всички коментари, отговарям на първия пост на авторката.

Вилислава, разбирам го баща ти. Дъщеря ми е малка, но ако на 21 ми изтърси, че чака дете, няма да съм хепи, меко казано. Според мен първо трябва да учи, да попътува, да опознае себе си и да пробва с различни мъже; едва след това идват децата. В идеалния вариант ще ги има след 30, или поне близо до тази възраст. Разбира се, ако реши все пак да роди, ще я подкрепим и ще помогнем с каквото можем.

# 187
Отразяват се несгодите и лишенията, да. Затова на ударнички медалистки, които носили по 5 дини под мишница, че и за хобита и кама сутра с мъжлето намирали време всяка вечер, не вярвам.

# 188
Че кой те кара да вярваш? Носи си едната диня, или въобще без дини - и готово. Никой не трябва да се вълнува другите чак толкова как се справят, нали те ще са зли и изтормозени накрая уж Simple Smile

# 189
Айде сега. Авторката сгафила-сгафила, ама чак да я аплодираме за "отговорна" вече е смешно.

# 190
Хайде още една майка с новите разбирания, че децата се правят на 30 години. Neutral Face

# 191
Не всичко е бакалски сметки, но само когато има кой да ти плати торбата с покупки от бакалията.
И какво му е отговорно на решението за раждане, след като до одеве разправяхте вкупом, че то никой не знае какво ще му се случи? Отговорността съдържа в себе си информираност, другото е игра на проба-грешка.
Не виждам нищо за хвалба в случая на абсолютно случайната бременност, съчетана с безработието на авторката и намирам за некоректно да се предизвиква съжаление 'горкото дете, има лош семеен пример'. Ми лош е, да. И тя го възпроизвежда.

# 192
  • София
Кукумицинка ... За това са виновни само родителите. Кой нормален човек ще си издържа детето до 50 години ? Когато по-възрастните спрат да дават, тогава и младите ще се научат на работят ... Иначе и на мен да ми се дава на готово и аз няма да работя ...

Аз не виждам тук такава ситуация и защо се чертаят апокалиптични картини със заробени родители, идея нямам?
При това, говорим за такива, които са се изнесли в чужбина и са метнали детето си на 2 годинки да го отглежда баба му.
Бащата най- сетне го е загризала съвестта и е почнал да помага на дъщеря си, докато безхаберната майка и опит не прави да си бръкне в джоба.
Но, къде по- забавно е за разни лели по на 35- 40+ да овикат едно момиче на 21, че не било поемало никаква отговорност, искайки да роди и да учи едновременно. Mr. Green

# 193
  • София
Хайде още една майка с новите разбирания, че децата се правят на 30 години. Neutral Face
Нови? Аз самата преди 30 не исках дете, съответно родих на 32. Не съм съжалявала никога за избора си - не всички тръпнем да забременеем още в първи курс. Сега съм на 41 с почти деветгодишно дете и проблеми нямам.

# 194
Като роди и завърши да намине пак. Хем да почерпи 🤗

Общи условия

Активация на акаунт