На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 25

• 118 406
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря ви за отговорите! С инвалидна количка сме и разстоянията са ни много важни, а преди да си тръгнем, искаме да се разходим по Сарачлар.
Имам въпрос към използващите Гугъл Мапс офлайн. Като я ползвате така, има ли гласови напътствия или само като маршрут го дава?

Има гласови напътствия.

# 346
  • Варна
Здравейте, за пръв път ще ходим в Одрин за 1 ден знам, че сигурно няма да има време за нищо ама все пак от някъде да започнем.
Ще сложа програмата  на пътуването според вас от кое да се лишим за да имаме повете време по центъра ?
Другият ми въпрос е къде са заредени по добре магазините в Марги или по центъра ?
и къде мога да намеря билкова аптека ?
И на колко път е центъра от Мигрос/ кипа ?

благодаря предварително!

Скрит текст:
В около 11:00ч - пристигане в Одрин. Посещение на Margi Outlet - център с известни търговски марки на промоционални цени - и Синия пазар за подправки, плодове и зеленчуци. В около 13:15ч - посещение на складове за перилни и почистващи препарати. Между 14:30 и 16:30ч - свободно време за разходка и пазаруване. По желание - самостоятелно посещение на джамията "Селимие", един от най-важните паметници на Древността. Тя притежава най-високите минарета в Турция - 70.9м - и грандиозен купол, по-голям от този на "Света София" в Истанбул. Към джамията има базар. Разходка из централната търговска улицa, характерна с множеството шадравани. Ще имате възможност да закупите баклава, халва, локум и кори за баница на изгодни цени. Желаещите ще могат да опитат от известния за Одрин специалитет - пържен телешки дроб. В 17:00ч - посещение на Хипермаркет Кipa.

В 18:00ч - отпътуване за Лозенград. От 19:00 до 19:30ч - свободно време в града. В 19:30ч - отпътуване за България. Пристигане във Варна около полунощ.

# 347
  • Варна
Това явно е някаква стара програма. При наличие на Ераста, Марги е тотална загуба на време. В Кипа почти няма останали магазини, само 5М Мигрос си заслужава. Бизим преди него също, в локалното. Ядки, пишмание и локум по центъра се предлагат на тройни цени. Оттам само баклава Гюроглу (дано правилно го пиша) и от още едно място, не му помня името. Така нар. “Център” ни се стори не особено приятен. За себе си разбрах, че за да пазарувам качествено и изгодно, трябва да намерим местата, където пазаруват местните, а не където говорят на БГ или развален руски.

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 21:13 от Blue Turquoise

# 348
  • Русе
Благодаря ви за отговорите! С инвалидна количка сме и разстоянията са ни много важни, а преди да си тръгнем, искаме да се разходим по Сарачлар.
Имам въпрос към използващите Гугъл Мапс офлайн. Като я ползвате така, има ли гласови напътствия или само като маршрут го дава?
Има гласови напътствия.
Хм! А моят Гугъл защо не искА да ми говори без интернет?
Аа.. може би става въпрос за маршрут с автомобил? Аз пеш го използвах. За колата имаме навигация.

# 349
  • Бургас
lorennka, складовете спокойно можеш да пропуснеш. Цените са по-високи от Мигрос (бивша Кипа). Синия пазар също, освен ако не държиш на плодовете и зеленчуците. Има и ръчни кори там, сирена, кашкавал. Зависи каква ти е целта на пазара.

И аз вече замествам Марги с Ераста. Близо са, на един булевард, а и такситата не вземат скъпо.

# 350
  • Варна
Има гласови напътствия.
Хм! А моят Гугъл защо не искА да ми говори без интернет?
Аа.. може би става въпрос за маршрут с автомобил? Аз пеш го използвах. За колата имаме навигация.

Да, при офлайн режим , като е за пеш при мен  нито говори, нито показва маршрута.
За тази цел съм си изтеглил Maps.me , но там напътствията са само на английски.

# 351
  • somewhere over the rainbow
Да, при офлайн режим , като е за пеш при мен  нито говори, нито показва маршрута.
За тази цел съм си изтеглил Maps.me , но там напътствията са само на английски.

А това Maps.me офлайн навигация ли е и става ли за кола? Да не се занимавам да режа карти на Гугъл Мапс.

# 352
  • ВАРНА
Много ли е далеч Чорлу от Одрин  и конкретно фабриките за кожени якета? 
Ще ходя на екскурзия до Одрин с преспиване и се чудя много ли извратено ще бъде  с такси да отида до Чорлу?

# 353
Ще ходя на екскурзия до Одрин с преспиване и се чудя много ли извратено ще бъде  с такси да отида до Чорлу?

140 км

# 354

140 km
+/-   80-90 мин.

# 355
Езикът на Maps.me може да се промени чрез настройките. Моят ми говори на руски. Така ми е по-разбираемо

# 356
  • Стара Загора
Тези които са ходили последните няколко дни до Едирнето, как е положението в града покрай Рамазана? Заради лекия спад на лирата има ли отново промяна в цените!? Гледам намаления, обрано ли е по магазините? Интересувам се от Гратис, Watsons, Koton и De facto. Набелязах си и някои любими козметични продукти в Мигрос и черни шоколади на Nestle, но с тези - 50 % се чудя дали няма да е обрано. В неделя си мисля да отскочим, ако нямаме работа. Дано няма големи опашки на КА. Blush

# 357
  • Варна
Мигрос или Кипа в Лозенград да посетим,защото ще имаме малко време

# 358
  • Бургас / UK
Мигрос или Кипа в Лозенград да посетим,защото ще имаме малко време

Кипа вече е Мигрос , така че посетет Мигрос Stuck Out Tongue Winking Eye

# 359
  • Пловдив
Тези които са ходили последните няколко дни до Едирнето, как е положението в града покрай Рамазана? Заради лекия спад на лирата има ли отново промяна в цените!? Гледам намаления, обрано ли е по магазините? Интересувам се от Гратис, Watsons, Koton и De facto. Набелязах си и някои любими козметични продукти в Мигрос и черни шоколади на Nestle, но с тези - 50 % се чудя дали няма да е обрано. В неделя си мисля да отскочим, ако нямаме работа. Дано няма големи опашки на КА. Blush

Вчера бях. За първи път никакъв "парцал" не си купих! Това не е било...Стоката една такава...никаква...Обрано не мога да кажа,че е,но просто нищо не ми хареса. За твоя вкус пък може и да се намери нещо Wink Цените - и да са завишени, е нещо минимално, но не съм задълбавала да правя сравнения...В Гратис 50%, заредено си беше, в Уотсън също имаше промоции. В Котон и Дефакто много стока...може и да си изровиш нещичко. В Мигроса от всичко имаше. За неделя обаче не знам как ще е...
В сряда пазара за Маргито е почти като съботния, малко по-малко сергии с парцали и т.н. Плодове и зеленчуци - бол. Уникални ягоди взех.
И да питам някой знае ли - на пазара и в Мигроса видях в едни купи с вода и в тях едни плуващи бели резени, някакви лимонови също се мотаха извътре. Питах един човек на пазара, показа ми един странен плод (че той е нарязан вътре) ама какво е не разбрах. Май трябваше да взема да опитам.

Общи условия

Активация на акаунт