Американски колеж - шестнадесета тема

• 45 022
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • София
На никого ли не му прави неприятно впечатление искането на Ежко някой да се идентифицира като не трол със скрийншот на резултатите на детето си? В ролята на какъв иска подобно нещо... Такова нещо,  с данни лични или без,  човек може да качи само по свое желание, при това не за да доказва нещо..Росс,  и аз не говоря за местене от друг град. Такива местения в СМГ са си ставали на местно ниво,  понеже в масовия случай става дума за бивши възпитаници на училището до 7 клас. В набора на голямата ми дъщеря момиче се премести от АК. Макар в седми клас да беше прието в 1АЕГ, след напускането на Колежа не я приеха в гимназията дори и с приравнителен,  нямало места.. Отиде в частно училище с английски. Така че е на принципа който както се уреди,  а не регламентирано.

# 271
Русалке,

Ти поне познаваш Черна Станция и не мислиш, че си измисля, като е написала, че учителите го предлагат като вариант на учениците си, нали?!
Не е валидно явно за всички у-ща, но пише СМГ и ПЧМГ. Какво пречи да се пита там имат ли още такава процедура.

# 272
  • София
Русалка, ти сега нищо не каза ...имаме си пресен пример от тази учебна година.

# 273
  • София
Не съм казала,  че е измислено.. А че е частен случай за СМГ,  двете неща са различни.Това че някъде си имат вътрешно правило да си приютят обратно бивши ученици,  не значи, че това е официално приложимо и в други училища.
Имайте си пример,  Шарки.. Преместени деца има и тук,  и там,  да,  но не защото са били приети на съответното място след 7 клас и мястото им се пази.

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 11:20 от пенсионирана русалка

# 274
На никого ли не му прави неприятно впечатление искането на Ежко някой да се идентифицира като не трол със скрийншот на резултатите на детето си? В ролята на какъв иска подобно нещо...

За добро или за лошо, в темата се очертава традиция, родителите на приетите (че и неприетите) деца да постват резултатите от изпита. На малкия син също са там. Повечето от останалите редовно пишещи също са лесно идентифицируеми (при желание) от АК. Някои от тях са достатъчно критични. Странно защо никой от тях не се притеснява от ответни действия?
Намирам анонимната критика, както и анонимните резултати в състезанията за липса на гражданска доблест, често пъти за подлост, създаващи удобна среда за всякакъв сорт тоталитарни извращения.
И тъй като това е само лично мнение, изказах МОЛБА, а не искане.

# 275
напомням, че форумът е анонимен и не предполага идентификацията на потребителите по никакъв начин Wink

# 276
Имайте си пример,  Шарки.. Преместени деца има и тук,  и там,  да,  но не защото са били приети на съответното място след 7 клас и мястото им се пази.
Ей, ама си котка по гръб непадаща -шило сладко Simple Smile Simple Smile

Има преместени по всякакви начини в България , не отричам!
Но съм убедена, че вярваш на Черна станция! А защо го замазваш. Ясно е казала, че учителите са предлагали тази процедура на децата, за да се възползват от нея. Явно процедурата е съвсем редовна и не е само за връзкари. И е , защото са били приети в СМГ по първо желание.

ОПППс, извинявай Русалке, Или си се редактирала, или съм чела между редовете!

# 277
  • София
Това,  че Х, У или  Z са споделили тук резултатите на детето си,  означава само,  че те са искали да го направят.. А не заради заформила се във времето традиция или нечия молба.
Какво шило, Рос...Никъде не съм отрекла написаното от теб за СМГ,  само че не мога да се съглася,  че така е навсякъде,  при това по наредба някаква. И дадох назад пример с АЕГ.

# 278
На никого ли не му прави неприятно впечатление искането на Ежко някой да се идентифицира като не трол със скрийншот на резултатите на детето си? В ролята на какъв иска подобно нещо...

За добро или за лошо, в темата се очертава традиция, родителите на приетите (че и неприетите) деца да постват резултатите от изпита. На малкия син също са там. Повечето от останалите редовно пишещи също са лесно идентифицируеми (при желание) от АК. Някои от тях са достатъчно критични. Странно защо никой от тях не се притеснява от ответни действия?
Намирам анонимната критика, както и анонимните резултати в състезанията за липса на гражданска доблест, често пъти за подлост, създаващи удобна среда за всякакъв сорт тоталитарни извращения.
И тъй като това е само лично мнение, изказах МОЛБА, а не искане.

Не разбирам, за какви ответни действия става дума, от кого, за какво? Не са ми минавали през ум служителите на колежа, те така или иначе разполагат с данните, не вярвам да им разкрия някаква "тайна" ако публикувам резултати в този форум. За сметка на това има поне 100тина други хора, които ще направят връзката. Не бих коментирала избора на някои потребители да обсъждат в мрежата децата си разкривайки самоличността им, аз просто не съм от тях.

# 279
Някога имаше списъци... сега няма, само ти си знаеш номер N в класирането и входящ номер М, че е твоето дете Laughing
Аз продължавам да се чудя, при толкова негативно мнение на родител за АК , защо изобщо детето се е явило на приемен изпит Rolling Eyes

# 280
  • София
Каквото ще да пише към момента в портала,  Пенева, с лични данни или без.. Решение на самия човек си остава какво и дали да сподели. И никоя заформила се в дадена тема традиция не може да промени това. Тогава по тази логика  подканете и тези,  за които АК е първи избор и гарантирано не са тролове,  също да качат резултатите на децата си в името на традицията. Дали обаче масово ще го направят, понеже Ежко е рекъл.. Едва ли. За това ставаше дума.

# 281
  • София
За последен път - закон, наредба или друг подзаконов нормативен акт, който да предвижда "запазване на мястото" от приема в 7 клас, няма и не е имало, поне откакто приемът се извършва централизирано /от РУО/РИО/ с резултати от НВО. Съответно, официална процедура, по която да се преместват ученици в  гимназия след 8-ми клас въз основа на "запазено място" от приема след 7-ми клас - няма. Това е факт - проверим. Ето ви Наредбата от 2005:     https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135501442 Ето и новата от 2016:        https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2136904663    Няма запазване на мястото, защото то отива за следващо класиране. И това, че учители от дадено училище /от които, между другото, приемът изобщо не зависи/ са казвали на децата: "ние ще си ви вземем, ако решите да се върнете" /не подлагам под съмнение, че учители от СМГ са го правили/, не променя този факт. Възможно е, при наличие на свободни бройки в училището и съответно прием за тях след 8-ми клас, някои директори, неофициално, да са приемали/приемат като предимство за кандидат, ако е бил класиран в тяхното училище след 7-ми клас /за освободените бройки условията се определят от самото училище/. Но това не е официална процедура, а още по-малко такава по закон. И не е по "запазено място" от приема в 7-ми клас.

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 12:29 от sanaka

# 282
  • София
GDPR, Ежко. Everyone is entitled to his own facts.

# 283
Аз продължавам да се чудя, при толкова негативно мнение на родител за АК , защо изобщо детето се е явило на приемен изпит Rolling Eyes
Мнението се оформи в последните месеци, и най-вече след изпита. Грешката, разбира се, е моя, защото беше редно да се информирам предварително. А детето се яви "за да се пробва", както и много други го правят, без реално да имат намерение да се запишат.

# 284
За последен път - закон, наредба или друг подзаконов нормативен акт, който да предвижда "запазване на мястото" от приема в 7 клас, няма и не е имало, поне откакто приемът се извършва централизирано /от РУО/РИО/ с резултати от НВО. Съответно, официална процедура, по която да се преместват ученици в  гимназия след 8-ми клас въз основа на "запазено място" от приема след 7-ми клас - няма. Това е факт - проверим. Ето ви Наредбата от 2005:     https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135501442 Ето и новата от 2016:        https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2136904663    Няма запазване на мястото, защото то отива за следващо класиране. И това, че учители от дадено училище /от които, между другото, приемът изобщо не зависи/ са казвали на децата: "ние ще си ви вземем, ако решите да се върнете" /не подлагам под съмнение, че учители от СМГ са го правили/, не променя този факт. Възможно е, при наличие на свободни бройки в училището и съответно прием за тях след 8-ми клас, някои директори, неофициално, да са приемали/приемат като предимство за кандидат, ако е бил класиран в тяхното училище след 7-ми клас /за освободените бройки условията се определят от самото училище/. Но това не е официална процедура, а още по-малко такава по закон. И не е по "запазено място" от приема в 7-ми клас.

Санака,
Каквато и да е процедурата, явно си е действаща и едва ли е приумица на учителите. Все пак има случаи от 2011 до 2018г. А как е наречена, слабо ме интересува, щом е действаща.
Предпочитам принципа да намеря как се разрешава проблема, а не да извадя от 100 кладенеца вода, как може една работа да не бъде свършена

Общи условия

Активация на акаунт