Захранване - въпроси и отговори - тема 5

• 37 239
  • 746
  •   2
Отговори
# 600
Относно банана и картофа , може да пробваш остави го по рядко.
Моето бебе е капризно относно храната всеки ден правих нови пюрета,
колкото и трудоемко да е.
Захраних на 4 месеца с пюре от картоф след него круша, сега 1 по късно яде сама картофи и круши . И като я гледам как доволно си хапва от всичко изобщо не съжалявам ,че съм я захранила на 4 м.

# 601
  • София
И моето дете яде круши, обожава! Много малко неща всъщност Не яде. Нищо, че съм го захранила на 6 навършени.
😜

# 602
  • Canada
Ми хубаво, приемате, че има и други начини на действие освен вашия и толкова. То големи напъни да накарате някой да 'обърне религията', големи чудесии.

# 603
  • Ловеч
М даа...Не може да има дискусия по темата захранване в 4-ти или 6-ти месец.То е същото като дали се дава вода на новородено или не.Поражда се спор задължително.Според мен трябва да се помисли какви ползи има ранното захранване?/има ли такива/ Аз също смятам,че до 5,6 месец бебето набавя всичко необходимо от кърмата/АМ.Разбира се изключвам случаите в,които наистина е наложително.
Моят син не е кърмен и един ден,захраних на 6 навършени.

Та,по темата.Вчера въведох пилешко,като сложих около 20-на грама в зеленчуковото пюре.Колко време трябва да давам за да се счита за въведено,и колко време след това трябва да предложа следващия вид месо,който мисля да е заек?🤔

# 604
  • Плевен
Ами то 20 грама е максимума😉. След 8 месец към 40 и след годинка 50-60 грама.
Иначе след като си въвела първото може след 2-3 дни да дадеш следващото месо.
Момичета откажете се от тоя спор. Не е проблем всяка да си каже кога и с какво е захранила, но да спорим е излишно. Аз вече се отказах да коментирам, то няма смисъл да си губя времето. Вчерс една майка беше качила клипче как 4месечното й бебе ядяло с охота. Ми на мен не ми изглеждаше така, то по скоро случайно отваряше уста и тя му буташе лъжицата. Половината пюре отиваше навън, защото избутва с езика.

# 605
  • Ловеч
Не знаех,че трябва да започна с по-малко количество,но пък той не изяде цялото пюре,така,че не е поел всичко.
Мислех да давам през ден,дефакто след втори прием да считам за въведено?
И другото- той е на 7++,да вдигна ли количеството на 40гр.след 2 седмици,или ще му дойде малко хард толкова бързо?🙂

# 606
  • Плевен
Вдигни първо на 30, после на 40. Едва ли ще му дойде много.

# 607
Някой знае ли как да приготвя заек, тъй като трябва да започна да давам месно пюре вече? Сама си готвя пюретата с уред за готвене на пара. Та въпроса ми е колко време се вари заека и по колко месо се слага на порция?

# 608
За времето за варене си зависи от уреда, трябва да е описано в упътването.

# 609
Аз го варя в тенджерата под налягане 20 минути след като вдигне налягане. Прецеждам бульона обезкостявам хубаво. Месото заедно с бульона в блендера, става мааалко по рядко от пастет. Разпределям във формички за лед и замразявам, горе долу ми събират 10гр една формичка. Давах по 2 кубчета, сега е на 10м и давам по 3.

# 610
Аз замразявам месото сурово и варя на пара, непосредствено  преди  да предложа храната.
Използвам  уред за приготвяне на бебешка храна (там е описано кое месо колко време се вари) в случая заека е 20 минути..

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 01:08 от Mn.nikol

# 611
Здравейте, домашно приготвени пюрета, стерилизирани в бурканчета могат ли да издържат 2 седмици или е много?

# 612
  • Плевен
Щом са стерилизирани може и месеци да издъжат.

# 613
Дъщеря ми след няколко дни става на 8 месеца. Имаме 2 заместени хранения на обяд зеленчуци +месо или жълтък и след обяд каша + плодово пюре.Кажете от кога въведохте закуска и каква? Пробвах да предложа попара и след като опита категорично отказа да яде такова нещо.

# 614
За заместени хранения не можеше да става въпрос на 8 месеца при нас, но закуска предлагам горе долу от тогава 8++ - 9м Давах каша, различен вид от следобедната дълго време.Попара прояде синът ми на 1година /съвсем скоро/ .Печена филийка с масло, или само с жълтък и сирене бебешка принцеса, юфка с масло и сирене Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт