АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 888
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Elena, има едни хапченца против сенна хрема, Рестив се казват, предписват ги на бременни. Имам цяла опаковка, 15лв струват, мога да ти ги подаря, ако желаеш, ще ги пусна по Спиди или Еконт.

Не говорете за кг, че тойу що омахах няма да кажа колко на брой палачинки Simple Smile но вечер гледам да ям само салати или таратор.

Абе момичета, остана ли някой, който незнае пола на бебето? Как сме с класацията момченца-момиченца ?

Аз съм с мома Heart Blush

# 391
Мен много ме е яд за тези кг,защото постоянно се ограничавам и въпреки това си качвам. Забравих всякакво тесто и сладко,понякога ми се пие газирана напитка,но си забранявам,единственото което започнах да си позволявам е по един сладолед на седмица и ми действа супер обезкуражаващо като видя кантара  ,все се лишавам а кг си вървят нагоре  🙄

# 392
Аз моя кантар не знам къде го затрих, ама не го и търся гадината!

Мен много ме е яд за тези кг,защото постоянно се ограничавам и въпреки това си качвам. Забравих всякакво тесто и сладко,понякога ми се пие газирана напитка,но си забранявам,единственото което започнах да си позволявам е по един сладолед на седмица и ми действа супер обезкуражаващо като видя кантара  ,все се лишавам а кг си вървят нагоре  🙄

# 393
  • София
Момичета, качването на килограми си е съвсем нормално при бременност. Зависи от много неща (стартово тегло, хранене, задържане на вода), но някакви килограми винаги се качват, след това се свалят - къде по-трудно, къде по- лесно. Аз зверски огладнявам напоследък. И се чувствам много нещастна, защото много неща не мога да ям. Опитвам да увеличавам количеството на "разрешени" храни, но да ви кажа, не си е работа да преядеш с месо или мляко например. После пак съм си гладна, но ми е зле Simple Smile.

# 394
Важното е бебето да расте, другото няма значение. Кг - мите ще ги мислим след това. Аз до края на 7-мия не бях качила нищо (само тези 5 кг, които свалих втория месец) и си бях на кг от преди да забременея, нооо изглеждах големичка с коремче. От днес започвам 34-та седмица и до момента съм 1,5 кг отгоре, но и бебето не е супер голямо (в 30+5 беше 1432 грама). Но си зависи всичко от бременността, аз продължавам да нямам апетит, става ми лошо, гади ми се, мъча се с едно желязо, от което повръщам и т. Н.

# 395
Момичета, случвало ли ви се е да усещате движенията на бебчо все едно ниско долу от време на време? Rolling Eyes

И аз го усещах там постоянно, имах чувството, че ще излезе Joy Обаче на ФМ се видя, че е седалищно разположено бебето и питах лекарката за това странно усещане. Тя каза да съм спокойна, че все още никъде няма да ходи и ме рита в пикочния мехур.
 Чак вчера ме изрита доста здраво и около пъпа и таткото успя да я усети Heart До сега все слабо я усещах, но съм с предна плацента

# 396
Здравейте, момичета!😃И моето бебче рита все ниско,или от ляво или от дясно се усеща.От време се забавлява и върху пикочния ми мехур.😂За килограмите да кажа,че досега 24 седмица,съм качила 9 кг.,като последния месец само 1 кг,а до 4 месец бяха 6 кг.Като вървя и на мен много ми се надуват ръцете и краката ми оттичат😕Неприятно е,но ще устискаме в името на дребосъците.
Приятен ден!

# 397
Честит празник? Тук планират ли се Жорета и Герита? Simple Smile За килограмите - тръгнах от 48 кг, сега в 24+1 г.с. съм поне +7 кг, ако не вече да са +8. И аз нямам кантар вкъщи и се меря само когато ходя на ЖК или на гости на родителите си за семейни неделни вечери. Първоначално много се притеснявах, че качвам килограми и няма да е добре за бебето, но докторът ме успокои, че съм си добре, показателите са ми добре, а и аз се чувствам добре. Колеги и приятели също постоянно ми казват колко добре изгелждам - някои сигурно от куртоазия, но се надявам други да са искрени Simple Smile Но аз наистина разчитам най-много на вътрешното си чувство. Хапвам всичко, с мярка. То ми се и налага заради лекарствата дето са все по схема и преди или по време на ядене и прочие Simple Smile По принцип ям безсолно, което може би е добре, че иначе съвсем щях да задържам вода и целулит. В почивните дни гледам да се движа много, защото работя пред компютър и ме хваща голям секлет на работа. Правя си разходки по 10 км - обикалям Гребната в Пловдив като глуха кучка, дет се вика. От Великден с повечето почивни дни започнах да намирам повече време и за разни упражнения за тазобедрената област и краката, тип йога. И така се чувствам добре. Но аз винаги съм имала нужда от движение, винаги съм била спортна личност - тичах, плувах, ходех на езда и по планини. Сега всичко това ми липсва страшно много и се задоволявам с тромбоването пеша.
Последната седмица започнах да се задъхвам и да не ми достига въздух. Затова от време на време се подсещам да правя и някакви прости дихателни упражнения, че по телефон вече съм с въздишки като на секс линия Simple Smile
Желая лъчезарен май!

# 398
Аз моя кантар не знам къде го затрих, ама не го и търся гадината!
Аз на моя кантар не му вярвам,само при док се  тегля. Иначе хич не съм суетна и не ми дреме за кг,но просто тръгнах от наистина много и ми отпуснаха 7-8 за цялата бременност, пък аз заради тая задържана вода вече ги стигнах. Много ми е тегаво,че толкова време се старах да не качвам и от февруари стоя на едни кг и сега изведнъж бам + 4 за десетина дни  🙄

# 399
Аз точно за последните 2 седмици рязко качих 2 кг. Преди това все се радвах, че вървя добре, пък изведнъж и корема ми доста порасна. Важното е бебето да е добре де, пък за килограмите ще му мисля след раждането. Просто като си спомня как малката беше вече на 3-4 месеца, а мен ме питаха дали пак не съм бременна и ми става кофти 😭

# 400
  • Пловдив
Аз съм качила 8 кг,като май 1 кг си качих последните 3 дни от обикаляне по маси. Но ще взема да се поограничавам,че доста сладкичко взех да си позволявам. По принцип гледам да вървя повече пеша,катерех пловдивските тепета,ходех да потренирам,но ми казаха сега да си почивам повече и май ще кротувам.
Иначе беба ме рита основно около пъпа ,но понякога и ниско долу,което ме стряскаше в началото .

# 401
И аз съм 8кг+, засега😉, мен преди една седмица малката ме риташе ниско долу и имах чувството че ще се покаже. Но сега се вдигна малко по нагоре и я усещам предимно в ляво или около пъпа. Относно статистиката 45:48 в полза на момчетата, но има и имена без щъркелчета 😉 Приятна вечер и Честит имен ден ако има Именници 😘💖

# 402
Включвам се и аз в болната ми тема за килограмите... Забременях 77кг , като до момента съм +14, а най-гадното е че след 4тия месец (до тогава ме беше адски лошо и само тестени неща ме оправяха) се старая да не прекалявам с храната, избягвам сладко, хляб, но въпреки това кг вървят нагоре... имам чувството, че докато дишам качвам 😂 Явно няма какво да направя за сега. И на мен крайниците ми отичат, пръстите на ръцете ми приличат на кебапчета, но освен да пия повече вода ( над 2л дневно) нищо друго не съм предприела.

# 403
Момичета, не се филмирайте прекалено много с килограмите, не всичко е от козунаци Joy Все пак бебоците, околоподни води, плацента, увеличава се и кръвната плазма с малко под 50% ако не ме лъже паметта, няма как да се задържат едни килограми, колкото и да се ограничаваме. Hug

# 404
  • София
Beloved Summer, благодаря за предложението. Аз засега удържам положението, така че ако друг има същия проблем, по-добре да вземе хапчетата.

И  пак да питам, ако някой има идея - явно тези дни ми е тръгнало да събирам мнения за билки, хомеопатия и т.н. Има ли нещо леко успокоително, което да е безопасно при бременност - валериан, бахови капки и пр.? По принцип нямам проблем със стрес, нерви и т.н., но в училището на дъщеря ми се заформи много сериозен проблем и адски се напрегнах, чак кръвно качих вчера (както ви мрънках преди това, че ми е ниско).

Общи условия

Активация на акаунт